top of page
Zwangerschapscursus

Welkom lieve zwangere,
ik help je vol vertrouwen en zelfzekerheid te bevallen

Onze huidige bevallingslandschap is grotendeels gericht op het vermijden van risico’s en het volgen van medische procedures.

Misschien tellen voor jou net als voor mij nog verdere aspecten met oog op een liefdevolle bevalling en de best mogelijke start voor je baby.

Ik ondersteun zwangeren bij het vinden van hun eigen pad.

Bevallen ...

♡ Vol vertrouwen in plaats van angstig en gespannen.

♡ Met de natuur mee in plaats van medische short cuts.

♡ Een betrokken en coachende partner in plaats van niet weten wat te doen.

♡ Met oog voor een mooie sfeer in plaats van puur functioneel.

♡ Goed voorbereid en vol inzichten in plaats van afhankelijk van de zorgverleners.

♡ Nuttige tools en technieken aan bord in plaats van pijn en controleverlies.

Bevallen op deze manier is een krachtgevende en intense ervaring die de geboorte van je kindje tot een gebeurtenis maakt waaraan je graag terug denkt.

 

Met mijn begeleiding leer je je voorbereidingen op een stabiel fundament te zetten, rekening houdend met praktische en mentale aspecten.

Laat me je leren hoe je je visie van een positive bevalling reëel maakt.
Ontdek mijn gratis aanbod.

Cursistenfeedback

Mijn partner was heel betrokken bij de bevalling

 

Beste Colette, Ik volgde samen met mijn partner de hypnobirthing cursus bij jou. En ik wil je graag deze mail sturen om je te bedanken.

Ik ben in oktober bevallen van onze prachtige zoon V.. De bevalling is zeer vlot verlopen, en dat is sowieso mede door de technieken die ik aangeleerd heb gekregen tijdens de cursus.

Mijn partner was heel betrokken bij de bevalling, en wist ook perfect wat ik nodig had.

Door onze voorbereiding tijdens de cursus, ben ik er ook in geslaagd om te bevallen zonder epidurale verdoving. Iets waar ik heel dankbaar voor ben dat ik dat zo heb kunnen beleven.

Heel erg bedankt voor de goede begeleiding en uitleg, wij hebben er zeker veel aan gehad!

Groetjes E.

Heeft mijn zelfvertrouwen een enorme boost gegeven

 

Heel aangename cursusdag ookal ging het online door; dit heeft voor ons geen verschil gemaakt. Deze dag was voor ons extra bonding met elkaar en naar de geboorte toe, heel fijn om dit al tijdens de zwangerschap met partner te delen. Verder heeft de cursus zowel mijn zelfvertrouwen als dat van mijn partner een enorme boost gegeven. We kijken echt uit naar de bevalling nu, terwijl we voor de cursus toch ook wel stress hiervoor hadden. Tot slot doe jij het als lesgever erg goed! Rustig, empathisch en speels. Het was een fijne dag en belangrijke ervaring voor ons!

Laat ons samen aan de slag gaan

Online zwangerschapscursus

`De natuurlijke bevalling´

Als je je graag van thuis uit helemaal op eigen tempo en manier voorbereid op een bevalling vanuit eigen kracht, ga je van deze online cursus blij worden.

De cursus van rond 5u audio- en videolesmateriaal zit bomvol praktische informatie en mind tools om de pijnbeleving te verlichten en vanuit vertrouwen in invloed te 

Hypnobirthing zwangerschapscursus

Perfect als je vooral op mentaal vlak wilt werken aan diepe ontspanning tijdens de weeën, zelfhypnosetechnieken, angsten en zorgen oplossen, fijne verbinding met je partner maken.


In kleine groep of privé, voor koppels of mums only, ook in het Engels mogelijk.


Online cursusmateriaal + 1-daagse workshop met persoonlijke begeleiding en je bent er klaar voor. Beloofd.


Hypnobirthing cursus Antwerpen
Online zwangerschapscursus

Individuele coachende of therapeutische begeleiding op maat

Heb je een traumatische bevalling achter de rug, grote angsten, zorgen of andere psychische problemen tijdens de zwangerschap of postnatale periode? Dan help ik graag verder. Online of bij mij in de praktijkruimte.

>>> Boek een gratis info gesprek of leg direct een eerste afspraak vast

Bevallingscoaching

Geboorteaffirmatiekaarten

Voor een grote uitdaging, zoals een bevalling, komen wellicht af een toe angsten en twijfels naar boven. 

Met een setje van 66 geboorte affirmatiekaarten kan je je dagelijks voeden met positiviteit en vertrouwen tijdens de zwangerschap, geboorte en kraamtijd.

Geboorteaffirmatiekaarten

Hi, Colette hier.

Al in het eerste leerjaar gaf mijn juf door aan mijn ouders dat ik best eigenwijs was en de opdrachten graag op mijn eigen manier oploste. Nou, dit is ondertussen niet veel anders.

 

Toen ik zwanger was met mijn eerste kindje wou ik ook weer bewustere keuzes maken en meer vanuit mijn eigen regie bevallen. De standaard bevalling zonder controle en inzichten voelde heel ongemakkelijk voor mij.

 

Ik volgde toen in Utrecht een hypnobirthingcursus samen met mijn partner en was heel enthousiast over het concept van MuchaMama hypnobirthing en de technieken met die ik als hypnotherapeut reeds vertrouwd was.

 

Ik vind het geweldig ondertussen sinds 2017 anderen te ondersteunen dezelfde mooie ervaring te mogen creëren die ik dankzij hypnobirthing heb meegemaakt. Twee prachtige kindjes, beide op een liefdevolle manier geboren in alle rust en vol vertrouwen. De tweede keer ging het wel ietsepietsie sneller dan bij de eerste ;-)

Jij kunt dat ook.

Je bent van harte welkom in mijn zwangerschapscursussen.

Colette Sauerwein zwangerschapscursus

Ondertussen gingen meer dan 200 zwangeren je voor

Mezelf kracht inspreken, rustig blijven en vooral ademen

 

Beste Colette, Hypnobirthing heeft ons geholpen om deze prachtige jongen veilig en wel thuis op de wereld te zetten. De voorweeen duurden lang maar kon ik vooral door behulp van de affirmaties goed controleren. Rustige muziek en de stem van mijn partner (die de affirmaties van jullie had ingesproken met meditatieve achtergrondmuziek) steunden me enorm. Het was een bandje van 40min die me echt kracht insprak. Uren gingen voorbij met deze muziek en het horen van zijn stem in mijn oren. Hierdoor kon mijn partner ook slapen en voelde ik me nog steeds gesteund en verbonden. Mezelf kracht inspreken, rustig blijven en vooral ademen... Het is gelukt zonder kleerscheuren en dat maakte me ook trots op mezelf. De vroedvrouwen zeiden dat ik het zeer goed en gecontroleerd deed en vooral dat ik hun instructies rustig volgde. Het is achter de rug en ik zal deze wijze meditatielessen nooit vergeten. Bedankt hiervoor. C.+F. 

Zeer aangename en aan te raden ervaring
Bildschirmfoto 2020-11-19 um 11.21.09.pn

Het deed me vooral uitkijken naar de bevalling en geloven in mezelf en de natuur

Dag Colette Dankjewel voor de fijne lessen de voorbije weken. Ik heb jouw cursus al aan twee vriendinnen aangeraden die ook zwanger zijn :) Het deed me vooral uitkijken naar de bevalling en geloven in mezelf en "de natuur". Vanmorgen was ik nog in het ziekenhuis waar ik bijna flauwviel tijdens een bloedtest. De verpleegster zei me: "Je moet niet bang zijn voor de bevalling." waarop ik zei: "Voor de bevalling heb ik geen schrik hoor, daar kijk ik naar uit." Dat is mede dankzij jouw cursus. 

 

Ik wou je vragen of je me toegang kon geven tot de begeleide oefeningen die je gebruikte tijdens de lessen? Ik zou het graag blijven oefenen totdat de geboortedag er is. En ik vond het fijn om naar jouw stem te luisteren. Ik gebruik een app "hypnobirth" maar dat vind ik niet zo aangenaam om eerlijk te zijn :)

bottom of page