Veel mensen voelen zich tegenwoordig opgebrand, reageren psychosomatisch, met ongewenst gedrag of onrealistische angsten tot gevolg. Soms staan we onszelf gewoon in de weg en maken ons het leven onnodig moeilijk. Mensen kunnen zich levenslang verder ontwikkelen. Om gewoontes, verwachtingen en ervaringspatronen te veranderen, kan psychotherapie waardevol zijn.

Hypnotherapie kan nuttig worden toegepast in bijna alle psychische en psychosomatische aandoeningen (lichamelijke klachten die een psychische oorzaak). Je krijgt ondersteuning om traumatische ervaringen en emotioneel stressvolle situaties te verwerken, zoals conflicten op de werkvloer of in jouw relatie, werkloosheid, mislukking, scheiding, prestaties en werkdruk, onvruchtbaarheid, zwangerschap en geboorte, verhuis, chronische ziekten, ziekenhuisopnames, dood en rouw, …

Hypnotherapie

voor je persoonlijke groei

en de oplossing van angst en trauma

Corona update:

1 op 1 consultaties mogen in de praktijk blijven doorgaan -  online consultaties zijn alternatief altijd mogelijk

When deciding what to do next, we can always ask: Does this thought, emotion, or behavior bring me closer to or take me further away from my center?

Stephen Gilligan

Concept

 

Tijdens het therapieproces proberen we samen de relaties tussen de symptomen, het gedrag en de emoties te begrijpen. We gebruiken het aangeboren vermogen van trance om te kunnen communiceren met je onderbewuste brein.

Zo kunnen wij je leren over vergeten of verborgen vaardigheden en krachten die helpen om beter om te kunnen gaan met je problemen. Eens de onbewuste oorzaak voor een probleem/gewoontes enz. bekend is, kunnen wij aan een oplossing werken.

 

Onbewuste conflicten kunnen worden ervaren en doorbroken. Onaangename gevoelens kunnen worden aanvaard en verwerkt in een beschermde omgeving. Je kunt ook overtuigingen veranderen over jezelf,  je vaardigheden en ervaring en zo zelf oplossingen vinden voor je problemen.

Whatever we plant in our subconscious mind and nourish with repetition and emotion will one day become a reality.

Earl Nightingale

Over mezelf

 

Ik ben Colette, bezielster van deze Hypnosepraktijk.

Op basis van een wederzijds vertrouwen kan hypnotherapie een waardevol resultaat opleveren. Ik wil mezelf even voorstellen:

Ik ben geboren in 1980 en opgegroeid in Duitsland. Een aantal jaar geleden heeft de liefde me naar België getrokken. Ondertussen woon ik met mijn partner in Wijnegem bij Antwerpen en zijn we fiere ouders van onze geweldige kinderen Leon en Louise.

Na een opleiding als een kunst- en cultuurleraar en een graduaat in sociale pedagogie, heb ik in een eerste loopbaan gewerkt als consulent in de economische sector.

Op mijn 30ste was het voor mij de hoogste tijd om een hartewens te vervullen – mezelf gaan wijden aan professioneel, therapeutisch werk.

Want onmiddellijk na het einde van mijn studie ben ik al begonnen met een uitgebreide hypnotherapie opleiding met ondertussen meer dan 500 uur cursus en supervisie bij het Zentrum für Angewandte Hypnose in Mainz, Duitsland. 

Al sinds mijn vroege jeugd, toen ik zelf in contact kwam met systemische gezinstherapie, heeft dit mij gefascineerd, later vooral de moderne hypnotherapie. Ik hou van het gevoel in trance te zijn en ben steeds weer opnieuw onder de indruk van het potentieel aan innerlijke beelden en gevoelens. Door de gevoelige contacten met diepe innerlijke waarheden in een trance vind ik steeds weer helende rust en kracht. Ik ben dankbaar deze ervaring te kunnen delen met mijn cliënten en ieder individu een stukje te kunnen begeleiden op zijn/haar weg.

In het voorjaar van 2012 kreeg ik de toestemming tot de professionele uitoefening van geneeskunde in Duitsland als een psychotherapeut door het ministerie van volksgezondheid van Dusseldorf. Ik ben gecertificeerd en lid als hypnotherapeut van de beroepsvereniging Deutsche Gesellschaft für Autosystemhypnose e.V. Sinds 2012 werk ik zelfstandig als psycho/hypnotherapeut in een eigen praktijk, eerst in Keulen later in Wijnegem.

Na de geboorte van mijn eerste kindje heb ik in Nederland bij Mucha Mama Hypnobirthing een aanvullende opleiding gevolgd. Sinds 2016 ben ik gecertificeerde cursusleidster voor hypnobirthing cursussen en geef sinds januari 2017 als een van de eerste in België regelmatig bevallingscursussen met hypnose.

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten,

Colette

 
fingerscossed%2050_edited.jpg
Praxis_f%C3%BCr_Hypnosetherapie_-_Colett

Frequente klachten en therapiethema´s

Het kan eigenlijk gezegd worden dat iedereen die in problemen/thema´s vast zit die niet alleen van lichamelijke aard zijn, baat kan hebben bij hypnotherapie. In de volgende lijst vind je de meest frequente klachten met welke cliënten naar mijn praktijk komen. Voor bepaalde problemen kan je op mijn blog meer lezen.

 • spanning, druk en stress (nervositeit, onrust, rusteloosheid)

 • alle angsten, paniekaanvallen en fobie

 • psychisch trauma (psychisch letsel dat wordt opgelopen na een afschuwelijk gebeurtenis bv. misbruik, ongeval, geweld, bijna-verdrinking, natuurramp, operatie in het ziekenhuis, scheiding van ouders, gepest worden, verwaarlozing als kind, moeilijke bevalling, slecht nieuws, een ongelukkig huwelijk of het overlijden van een dierbare - mogelijke gevolgen o.a.: continue alertheid, dwangmatige herbeleving, dissociatie, verdringing, vermijding, angstreacties en vervlakking, beschadigd zelfbeeld, schuldgevoel)

 • relatieproblemen

 • posttraumatische stressstoornis (PTSS)

 • lichte depressie (o.a. hopeloosheid, huilbuien, somberheid, verlies van levenslust, neerslachtigheid of chronische vermoeidheid)

 • burn out (ook werkdruk, zingevingsvragen van werk of privé, doel bereiken, beroepsverandering)

 • slaap problemen (zonder lichamelijke oorzaak)

 • relatiebreuk verwerken, rouwverwerking, verliesverwerking (verlies van werk, van een geliefde)

 • psychische crisis (bv. echtscheiding, ziekte, verlies, ongeval, financiele moeilijkheden, conflicten en ruzie, mobbing, werkloosheid)

 • eetproblemen, eetstoornissen (anorexia nervosa, boulimie, eetverslaving, obesitas)

 • lichte verslaving (bv. stoppen met roken)

 • dwanggedachten en dwanghandelingen

 • trichotillomanie (overmatige aandrang om zijn haren uit te trekken)

 • fertiliteits-/vruchtbaarheidsproblemen, onvervulde kinderwens

 • postnatale/postpartum depressie

 • ter mentale voorbereiding van de bevalling

Persoonlijkheidsontwikkeling

 • zich zelf beter leren kennen, zelfvertrouwen vergroten

 • wie ben ik en welke zin heeft mijn leven?

 • eigen potentieel/talenten vinden en gebruiken

 • carriere doelen en privè doelen bereiken

 • oplossen van zelfsabotage, beperkende gedachten, uitstelgedrag, afleiding

 • betere zelfzorg

 • positief zelfbeeld, negatieve gedachten  en overtuigingen loslaten

 • gelukkig en succesvol leven; levenslust, energie, balans

 • uitdagingen vol enthousiasme aangaan

Frequente aandoeningen bij jongeren

 • angstklachten

 • verwerkingsproblemen (trauma, life-event, verlies)

 • slaapproblemen (zonder lichamelijke oorzaak)

 • depressieve klachten

 • eetstoornissen (anorexia, boulimia nervosa)

 • gevolgen van pesten en geweld

 • psychosomatische klachten (bv. buikpijn, hoofdpijn, misselijkheid waar geen lichamelijke oorzaak kan gevonden worden, allergie, astma, huidaandoeningen, wratten)
  Lees hier hoe het UZ Antwerpen kinderen met functionele buikpijn met hypnose helpt 

The only way out is in

Anthony Carlisi

*DSCF6138.JPG

Praktisch

 

Hoe verloopt een hypnotherapieconsultatie?

In de eerste afspraak leren we elkaar kennen, bespreken de huidige problemen en worden het eens over de te volgen weg. Meestal kan al met een eerste hypnose-introductie begonnen worden. In de volgende consultaties is het hypnosegedeelte doorgaans langer dan het gespreksgedeelte.

Prijs

Volwassenen - 85 EUR á 75-90 min.

Jongeren vanaf circa 12 jaar - 55 EUR á 45-60 min.

Kan iedereen hypnotherapie volgen?

Ik heb me gespecialiseerd op het werken met volwassenen en jongeren vanaf ongeveer 12 jaar.

Hypnose is niet geschikt voor mensen met psychiatrische stoornissen die hierdoor of zichzelf of anderen in gevaar zouden kunnen brengen. Voorbeelden zijn zelfdodingsgedachten en -plannen bij een zware depressie en psychotische symptomen als waan (extreme achterdochtigheid) en hallucinaties bij een psychose.

Wanneer kan ik een afspraak maken?

Tijdens de coronamaatregelen werk ik met aangepaste consultatie-uren.

Op mijn online agenda vind je steeds alle beschikbare afspraakmomenten.

   leg je afspraak vast >>>  

 

Locatie/Online?

Je bent welkom voor je afspraak in mijn praktijk ´Vaartdijk 29 te Wijnegem´.

Als je graag online een sessie volgt, is dit mogelijk. Je kan hiervoor de aparte afspraak ´online hypnotherapie´ boeken.

Informatie coronavirus

1 op 1 consultaties mogen nog steeds doorgaan in de praktijk.

Ik zet me maximaal in op het volgen van de richtlijnen:
>> gelieve het sociaal distancing altijd te respecteren (geen handen geven)
>> gelieve na het betreden van de praktijk direct de handen te gaan wassen
>> het praktijklokaal wordt goed verlucht
>> tussen elk cliëntcontact is voldoende buffer ingepland voor ontsmetting en volledige verluchting

Cliënten aan het woord

Geeft vertrouwen en veiligheid

Colette is een fijne en warme vrouw, die begeleidt met empathie en inzicht. Haar aanpak om in dialoog te gaan met haar cliënt - zonder de essentie en het einddoel uit het oog te verliezen - geeft vertrouwen en veiligheid. Daardoor worden de sessies eerder een gezamenlijke samenwerking dan een therapeutisch moment dat je ondergaat. 

Ik ben blij iemand te hebben gevonden waar ik me goed bij voel en waar ik terecht kan voor zowel een goed gesprek als een therapeutische sessie. 2 voor de prijs van 1 😊!