Veel mensen voelen zich tegenwoordig opgebrand, reageren psychosomatisch, met ongewenst gedrag of onrealistische angsten tot gevolg. Soms staan we onszelf gewoon in de weg en maken ons het leven onnodig moeilijk. Mensen kunnen zich levenslang verder ontwikkelen. Om gewoontes, verwachtingen en ervaringspatronen te veranderen, kan psychotherapie waardevol zijn.

Hypnotherapie kan nuttig worden toegepast in bijna alle psychische en psychosomatische aandoeningen (lichamelijke klachten die een psychische oorzaak). Je krijgt ondersteuning om traumatische ervaringen en emotioneel stressvolle situaties te verwerken, zoals conflicten op de werkvloer of in jouw relatie, werkloosheid, mislukking, scheiding, prestaties en werkdruk, onvruchtbaarheid, zwangerschap en geboorte, verhuis, chronische ziekten, ziekenhuisopnames, dood en rouw, …

Hypnotherapie

voor je persoonlijke groei

en de oplossing van angst en trauma

When deciding what to do next, we can always ask: Does this thought, emotion, or behavior bring me closer to or take me further away from my center?

Stephen Gilligan

Concept

 

Tijdens het therapieproces proberen we samen de relaties tussen de symptomen, het gedrag en de emoties te begrijpen. We gebruiken het aangeboren vermogen van trance om te kunnen communiceren met je onderbewuste brein.

Zo kunnen wij je leren over vergeten of verborgen vaardigheden en krachten die helpen om beter om te kunnen gaan met je problemen. Eens de onbewuste oorzaak voor een probleem/gewoontes enz. bekend is, kunnen wij aan een oplossing werken.

 

Onbewuste conflicten kunnen worden ervaren en doorbroken. Onaangename gevoelens kunnen worden aanvaard en verwerkt in een beschermde omgeving. Je kunt ook overtuigingen veranderen over jezelf,  je vaardigheden en ervaring en zo zelf oplossingen vinden voor je problemen.

Whatever we plant in our subconscious mind and nourish with repetition and emotion will one day become a reality.

Earl Nightingale

Over mezelf

 

Ik ben Colette, bezielster van deze Hypnosepraktijk.

Op basis van een wederzijds vertrouwen kan hypnotherapie een waardevol resultaat opleveren. Ik wil mezelf even voorstellen:

Ik ben geboren in 1980 en opgegroeid in Duitsland. Een aantal jaar geleden heeft de liefde me naar België getrokken. Ondertussen woon ik met mijn partner in Wijnegem bij Antwerpen en zijn we fiere ouders van onze geweldige kinderen Leon en Louise.

Na een opleiding als een kunst- en cultuurleraar en een graduaat in sociale pedagogie, heb ik in een eerste loopbaan gewerkt als consulent in de economische sector.

Op mijn 30ste was het voor mij de hoogste tijd om een hartewens te vervullen – mezelf gaan wijden aan professioneel, therapeutisch werk.

Want onmiddellijk na het einde van mijn studie ben ik al begonnen met een uitgebreide hypnotherapie opleiding met ondertussen meer dan 500 uur cursus en supervisie bij het Zentrum für Angewandte Hypnose in Mainz, Duitsland. 

Al sinds mijn vroege jeugd, toen ik zelf in contact kwam met systemische gezinstherapie, heeft dit mij gefascineerd, later vooral de moderne hypnotherapie. Ik hou van het gevoel in trance te zijn en ben steeds weer opnieuw onder de indruk van het potentieel aan innerlijke beelden en gevoelens. Door de gevoelige contacten met diepe innerlijke waarheden in een trance vind ik steeds weer helende rust en kracht. Ik ben dankbaar deze ervaring te kunnen delen met mijn cliënten en ieder individu een stukje te kunnen begeleiden op zijn/haar weg.

In het voorjaar van 2012 kreeg ik de toestemming tot de professionele uitoefening van geneeskunde in Duitsland als een psychotherapeut door het ministerie van volksgezondheid van Dusseldorf. Ik ben gecertificeerd en lid als hypnotherapeut van de beroepsvereniging Deutsche Gesellschaft für Autosystemhypnose e.V. Sinds 2012 werk ik zelfstandig als psycho/hypnotherapeut in een eigen praktijk, eerst in Keulen later in Wijnegem.

Na de geboorte van mijn eerste kindje heb ik in Nederland bij Mucha Mama Hypnobirthing een aanvullende opleiding gevolgd. Sinds 2016 ben ik gecertificeerde cursusleidster voor hypnobirthing cursussen en geef sinds januari 2017 als een van de eerste in België regelmatig bevallingscursussen met hypnose.

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten,

Colette

 
fingerscossed%2050_edited.jpg
Praxis_f%C3%BCr_Hypnosetherapie_-_Colett

Frequente klachten en therapiethema´s

Het kan eigenlijk gezegd worden dat iedereen die in problemen/thema´s vast zit die niet alleen van lichamelijke aard zijn, baat kan hebben bij hypnotherapie. In de volgende lijst vind je de meest frequente klachten met welke cliënten naar mijn praktijk komen. Voor bepaalde problemen kan je op mijn blog meer lezen.

 • spanning, druk en stress (nervositeit, onrust, rusteloosheid)

 • alle angsten, paniekaanvallen en fobie

 • psychisch trauma (psychisch letsel dat wordt opgelopen na een afschuwelijk gebeurtenis bv. misbruik, ongeval, geweld, bijna-verdrinking, natuurramp, operatie in het ziekenhuis, scheiding van ouders, gepest worden, verwaarlozing als kind, moeilijke bevalling, slecht nieuws, een ongelukkig huwelijk of het overlijden van een dierbare - mogelijke gevolgen o.a.: continue alertheid, dwangmatige herbeleving, dissociatie, verdringing, vermijding, angstreacties en vervlakking, beschadigd zelfbeeld, schuldgevoel)

 • relatieproblemen

 • posttraumatische stressstoornis (PTSS)

 • lichte depressie (o.a. hopeloosheid, huilbuien, somberheid, verlies van levenslust, neerslachtigheid of chronische vermoeidheid)

 • burn out (ook werkdruk, zingevingsvragen van werk of privé, doel bereiken, beroepsverandering)

 • slaap problemen (zonder lichamelijke oorzaak)

 • relatiebreuk verwerken, rouwverwerking, verliesverwerking (verlies van werk, van een geliefde)

 • psychische crisis (bv. echtscheiding, ziekte, verlies, ongeval, financiele moeilijkheden, conflicten en ruzie, mobbing, werkloosheid)

 • eetproblemen, eetstoornissen (anorexia nervosa, boulimie, eetverslaving, obesitas)

 • lichte verslaving (bv. stoppen met roken)

 • dwanggedachten en dwanghandelingen

 • trichotillomanie (overmatige aandrang om zijn haren uit te trekken)

 • fertiliteits-/vruchtbaarheidsproblemen, onvervulde kinderwens

 • postnatale/postpartum depressie

 • ter mentale voorbereiding van de bevalling

Persoonlijkheidsontwikkeling

 • zich zelf beter leren kennen, zelfvertrouwen vergroten

 • wie ben ik en welke zin heeft mijn leven?

 • eigen potentieel/talenten vinden en gebruiken

 • carriere doelen en privè doelen bereiken

 • oplossen van zelfsabotage, beperkende gedachten, uitstelgedrag, afleiding

 • betere zelfzorg

 • positief zelfbeeld, negatieve gedachten  en overtuigingen loslaten

 • gelukkig en succesvol leven; levenslust, energie, balans

 • uitdagingen vol enthousiasme aangaan

Frequente aandoeningen bij jongeren

 • angstklachten

 • verwerkingsproblemen (trauma, life-event, verlies)

 • slaapproblemen (zonder lichamelijke oorzaak)

 • depressieve klachten

 • eetstoornissen (anorexia, boulimia nervosa)

 • gevolgen van pesten en geweld

 • psychosomatische klachten (bv. buikpijn, hoofdpijn, misselijkheid waar geen lichamelijke oorzaak kan gevonden worden, allergie, astma, huidaandoeningen, wratten)
  Lees hier hoe het UZ Antwerpen kinderen met functionele buikpijn met hypnose helpt 

The only way out is in

Anthony Carlisi

*DSCF6138.JPG

Praktisch

 

Hoe verloopt een hypnotherapieconsultatie?

In de eerste afspraak leren we elkaar kennen, bespreken de huidige problemen en worden het eens over de te volgen weg. Meestal kan al met een eerste hypnose-introductie begonnen worden. In de volgende consultaties is het hypnosegedeelte doorgaans langer dan het gespreksgedeelte.

Prijs

Volwassenen - 100 EUR á 75-90 min.

Jongeren vanaf circa 12 jaar - 65 EUR á 45-60 min.

Kan iedereen hypnotherapie volgen?

Ik heb me gespecialiseerd op het werken met volwassenen en jongeren vanaf ongeveer 12 jaar.

Hypnose is niet geschikt voor mensen met psychiatrische stoornissen die hierdoor of zichzelf of anderen in gevaar zouden kunnen brengen. Voorbeelden zijn zelfdodingsgedachten en -plannen bij een zware depressie en psychotische symptomen als waan (extreme achterdochtigheid) en hallucinaties bij een psychose.

Wanneer kan ik een afspraak maken?

Op mijn online agenda vind je steeds alle beschikbare afspraakmomenten.

   leg je afspraak vast >>>  

 

Locatie/Online?

Je bent welkom voor je afspraak in mijn praktijk ´Vaartdijk 29 te Wijnegem´.

Als je graag online een sessie volgt, is dit mogelijk. Dit kan je bij het boeken van een afspraak aanduiden.

Cliënten aan het woord

Colette is jouw vertrouwde begeleider die je wegwijs maakt door je eigen gedachten en je inzichten aanreikt door het stellen van vragen etc

De therapiemethode die Colette Sauerwein beoefent, is, zoals ik persoonlijk heb ondervonden, zeer geschikt voor (creatieve, gevoelige, artistieke) mensen die graag meer inkijk hebben in de werking van de menselijke geest en de werking van hun eigen onderbewustzijn, en werken met de kracht van hun verbeeldingsvermogen.

 

De therapie start op een cognitieve manier met een gesprek waarbij je in alle rust en vertrouwen je verhaal kan doen aan Colette. Op basis van jouw persoonlijke doelstelling (die zowel vaag als zeer concreet kan zijn, of meervoudig) stemt zij de therapie af.

 

Er wordt vaak ludiek gereageerd wanneer de term 'hypnose' valt, maar de praktijk van deze therapie is allesbehalve te vergelijken met wat we kennen uit films of sensationele zaalshows. De hypnosemethode draait om bewustzijn en concentratie en is diametraal tegenovergesteld aan een passieve, willoze therapie waarbij je geen controle meer hebt over je eigen lichaam en geest.

 

Het is nog het best te vergelijken met een lange meditatiesessie waarbij je jezelf gedurende lange tijd concentreert op je eigen gedachten en hierbij contact probeert te maken met je onderbewustzijn aan de hand van de kracht van je verbeelding. Dit is een soms moeilijke maar zeer bevrijdende stap naar het kennen van jezelf, het verwerken van herinneringen en gevoelens en aanpakken van je problemen. Hypnose is aldus zeker geen passieve therapiemethode, integendeel: het concentreren en mediteren vergt veel inspanning en concentratie, maar het is mijns inziens ook de meest constructieve weg naar zelfontwikkeling.

 

Het is een totale aanpak die je toelaat meer van jezelf te kennen dan je had kunnen voorzien, en ook daarom kan ik deze methode absoluut aanraden. Colette is jouw vertrouwde begeleider die je wegwijs maakt door je eigen gedachten en je inzichten aanreikt door het stellen van vragen etc.

 

Hierbij worden alle uitingen van gevoelens omarmd en zijn er ook geen taboes (zoals woede, verdriet,...). Het vergt van de persoon die de hypnose ondergaat daarom wel de kracht om openlijk emoties te kunnen toelaten en tonen (of hiernaartoe te werken) want anders werkt de hypnosemethode niet zoals gewenst. Daarin schuilt ook de kracht en het verschil met klassieke cognitieve therapie: je gaat openlijk de confrontatie aan en verrast jezelf met eigen inzichten omdat je geen beelden of problemen probeert te verzwijgen, verdringen of verstoppen.

Dit gebeurt uiteraard stapsgewijs met veel respect voor de eigen innerlijke wereld. Voor mij persoonlijk was dit de juiste aanpak.

 

Het heeft mij geholpen enkele pijnlijke herinneringen te verwerken en een plaats te geven, maar mij ook als mens rijker gemaakt door mij meer inzicht te geven in de werking van de menselijke geest. Ik ben erg blij met deze kennis die ik van onschatbare waarde vind en mij ongetwijfeld voor de rest van mijn leven zal helpen bij mijn ontwikkeling als mens, en met de ontmoeting met Colette als de juiste vertrouwenspersoon hierin. 

Geeft vertrouwen en veiligheid

Colette is een fijne en warme vrouw, die begeleidt met empathie en inzicht. Haar aanpak om in dialoog te gaan met haar cliënt - zonder de essentie en het einddoel uit het oog te verliezen - geeft vertrouwen en veiligheid. Daardoor worden de sessies eerder een gezamenlijke samenwerking dan een therapeutisch moment dat je ondergaat. 

Ik ben blij iemand te hebben gevonden waar ik me goed bij voel en waar ik terecht kan voor zowel een goed gesprek als een therapeutische sessie. 2 voor de prijs van 1 😊!

Ik voel eigenlijk geen paniek meer

Dag Colette, ik was bij jou ivm mijn claustrofobie.

Ik wil je even laten weten dat het beter lijkt. Ik had veel last om in onbekende toiletten de deur op slot te doen. Een paniekgevoel overviel me snel.

Dat is nu beter! Ik voel eigenlijk geen paniek meer. Ik heb een veel geruster gevoel. Ik heb nog niet vast gezeten, maar zoals ik het nu aanvoel, denk ik dat dan eerder geïrriteerd zou zijn en er wel op zou vertrouwen dat er wel hulp komt. Heel erg bedankt dus!

Nog altijd rookvrij

Dag Colette,

Ik ben bij jou geweest om te stoppen met roken. 

Ik laat je gewoon even weten dat ik nog altijd rookvrij ben en dat ik niet de zin heb om er nog terug mee te beginnen. 

Vele geloven niet in hypnose, maar ik ben dan toch het bewijs dat het wel degelijk bij mij heeft geholpen. Mijn wilskracht met het laatste extra zetje, heeft me ertoe gebracht nog steeds rookvrij te zijn, waarvoor dank. 

En een leuke noot... de dag nadien is mijn "supporter" mee gestopt met roken en ook zij he.

De hypnose had heel goed geholpen

Hallo Colette,

Een hele tijd geleden ben ik eens een keer bij jou geweest omdat ik mij heel slecht voelde na mijn scheiding.

De hypnose had heel goed geholpen.

Allemaal vol lof

Colette is een bijzonder zachte en tóch doeltreffende begeleidster...Ik heb er ook al een aantal andere mensen langs gestuurd en die zijn ook allemaal vol lof. Tóch hoop ik stiekum dat niet té veel mensen hun weg vinden naar de praktijk...ik hou haar liever voor mezelf;)

Meer rust, zelfvertrouwen en kracht

Na iedere sessie voel ik meer rust, zelfvertrouwen en de kracht om het leven echt aan te gaan. 

Colette is een eerlijke en een sympathieke therapeut die me helpt om bij mijn pijnpunten te komen en in de ogen aan te kijken. 

Ze volgt mijn tempo en noden, waardoor ik me gehoord en op mijn gemak voel.

De hypnotherapie is een prettige en een effectieve therapievorm als je intern aan de slag wilt gaan met jezelf. 

Echt een aanrader!

Zeer geholpen hebben

Beste Colette, 

Ik ben nog steeds op reis in Costa Rica en kan u vertellen dat de sessies echt geholpen hebben. Het wandelen over de hangbruggen is goed verlopen en ik heb het zelfs gewaagd om de ziplining in de toppen van de bomen te doen. Het is vrij vlot verlopen.

Bedankt hiervoor.

Intense ervaring maar wel leerrijk

Dag Colette,

zoals gisteren gezegd, was het een intense ervaring maar wel leerrijk. Heb eruit geleerd dat je niet vooruit kan, als je altijd achteruit blijft kijken ! En dat het ok is, dat ik ik ben en niet iemand anders ! Er bestaan geen 'gewone' mensen, iedereen is verschillend en iedereen heeft ook zijn minder sterke punten. Dat is niet erg, maar je moet ze aanvaarden en ze niet zien als een dagelijkse hindernis.

Het was op een zekere manier rustgevend.

Een fijne gewaarwoording

Wat mij vooral bijgebleven is van de therapie : dat ik rustig vroegere gebeurtenissen kon vertellen die ik tegen niemand anders kwijt kon (ook geen nauwe familieleden), de aangename sfeer die werd geschapen, waardoor ik mezelf kon zijn, dat door het toepassen van de besproken ideeen, er na de tweede sessie een lichte verbetering van mijn klachten waar te nemen was. Een fijne gewaarwording.

Geniet van een bevrijd gevoel

Dag Colette,

Hiermee wil ik je laten weten dat ik nog altijd geniet van een bevrijd gevoel, na mijn sessie bij jou. En ik gebruik de visualisatie elke dag en dat doet deugd. Als de corona mij met rust laat, heb ik geen reden tot klagen. Ik voel me goed en geniet van wat wel mag en kan.

In betere tijden wil ik opnieuw een afspraak maken.

"Mijn osteopaat heeft me als genezen verklaart!


Na 1 consultatie - alles zit vast, hernia, neurologische pijnen

De kracht komt helemaal vanuit jezelf

Hypnotherapie, het klonk als iets mysterieus toen ik Colette aanbevolen kreeg wanneer 'gewone therapie' een doodlopend paadje leek.

Zonder verwachtingen werd ik enorm warm onthaald, een zachte dame met heel duidelijke inzichten

Op heel korte tijd vond ik mezelf terug en begeleidde ze me naar inzichten over waar en hoe ik vandaan kwam én weer naartoe zou willen.

Ik kan iedereen dit aanbevelen, Colette begeleidt je uiteraard, maar de kracht komt helemaal vanuit jezelf, wat de ervaring heel intens maakt.

"Ik heb nog nooit zoiets positief gevoelt in mijn leven"


Na 2 consultaties - sociale angsten

"Ik voelde me de dagen na de laatste consultatie heel rustig"

dit hoor ik wekelijks van mijn cliënten
Verlost van plasdrang bij het thuiskomen

Dag Colette, Goed nieuws: de de eerste keer dat ik moest gaan plassen na de consultatie was rond 19u en niet bij het thuiskomen. (...) Nog steeds heel dankbaar voor het consult/gesprek

Ik ben nu klaar om volledig voor mijn visie te gaan staan

Bedankt voor de transformerende sessies, Colette! Ik kwam bij je aankloppen, zonder echt te weten waaraan ik me moest verwachten. Ik voelde vooral een nood aan het ontleden van diepere lagen in mezelf (belemmerende gedachten, perfectionisme, ..). Ik had het gevoel dat deze me tegenhielden om volledig voor mezelf te kiezen en hiervoor te gaan staan. Elke sessie voelde bevrijdend en verhelderend aan. De puzzelstukjes vielen in elkaar. Ik ben nu klaar om volledig voor mijn visie te gaan staan. Dankjewel om me te helpen in deze reis naar binnen!

Ik had een jaar geleden nooit gedacht te kunnen staan waar ik nu sta

Sinds oktober volg ik hypnotherapie bij Colette. Colette is heel aangenaam, zacht, vriendelijk en vooral heel profesioneel. Dit gaf me al snel een vertrouwelijk gevoel. We gingen intensief aan de slag en elke keer kwam ik steeds weer wat dichter bij mezelf. Ze kan goed kaderen waar iets vandaag komt en voelt me enorm goed aan. Na elke sessie voel ik een énorme rust over me heen komen en voel ik me weer wat sterker. Ik had een jaar geleden nooit gedacht te kunnen staan waar ik nu sta. Ik zal in de toekomst ook niet meer twijfelen om weer een sessie te boeken wanneer ik voel dit nodig te hebben.Heel dankbaar ❤️