top of page
Buitenshoot Colette-26 1200px_cleanup.jpg

Over mezelf

Hi, ik ben Colette, bezielster van deze Hypnosepraktijk.

Ik ben geboren in 1980 en opgegroeid in Duitsland. Voor de liefde ben ik naar België verhuisd. Ondertussen woon ik met mijn partner in Wijnegem bij Antwerpen waar ook 2015 en 2019 onze geweldige kinderen Leon en Louise geboren zijn.

Na een opleiding als een kunst- en cultuurleraar en een graduaat in sociale pedagogiek, heb ik in een eerste loopbaan gewerkt als consulent in de economische sector.

Op mijn 30ste was het voor mij de hoogste tijd om een hartewens te vervullen – mezelf gaan wijden aan professioneel, therapeutisch werk.

Want onmiddellijk na het einde van mijn studie ben ik al begonnen met een uitgebreide hypnotherapie opleiding met ondertussen meer dan 500 uur cursus en supervisie bij het Zentrum für Angewandte Hypnose in Mainz, Duitsland. 

Al sinds mijn vroege jeugd, toen ik door mijn eigen familieverhaal zelf in contact kwam met systemisch werk, heeft dit mij gefascineerd. Ik hou van het gevoel in trance te zijn en ben steeds weer opnieuw onder de indruk van het potentieel aan innerlijke beelden en gevoelens. Ik vind erdoor steeds weer helende rust en kracht in mezelf. Ik ben dankbaar deze ervaring te kunnen delen met mijn cliënten en ieder individu een stukje te kunnen begeleiden op zijn/haar weg.

In het voorjaar van 2012 kreeg ik de toestemming tot de professionele uitoefening van geneeskunde in Duitsland als een psychotherapeut (Heilpraktiker für psychotherapie) door het ministerie van volksgezondheid van Dusseldorf. Ik ben gecertificeerd en erkend lid van de beroepsvereniging Deutsche Gesellschaft für Autosystemhypnose e.V. 
Sinds 2012 werk ik zelfstandig als hypnose expert in een eigen praktijk, eerst in Keulen sinds 2017 in Wijnegem.

Na de geboorte van mijn eerste kindje heb ik in Nederland bij Mucha Mama® Hypnobirthing een aanvullende opleiding gevolgd. Sinds 2016 ben ik gecertificeerde cursusleidster voor hypnobirthing cursussen en geef sinds januari 2017 als een van de eerste in België regelmatig bevallingscursussen met hypnose.

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten,

Colette

> 10 jaar

ervaring als

hypnotherapeut

> 50

positive reviews

Expert voor eigenwaarde, zelfbeeld, zelfvertrouwen

bottom of page