Als je graag wilt weten wat anderen van mijn therapie en cursussen vinden, dan kijk even hier

Hypnobirthing cursisten

 
feddback hb cursus Tine_edited.jpg
Heeft mijn zelfvertrouwen een enorme boost gegeven

Heel aangename cursusdag ookal ging het online door; dit heeft voor ons geen verschil gemaakt. Deze dag was voor ons extra bonding met elkaar en naar de geboorte toe, heel fijn om dit al tijdens de zwangerschap met partner te delen. Verder heeft de cursus zowel mijn zelfvertrouwen als dat van mijn partner een enorme boost gegeven. We kijken echt uit naar de bevalling nu, terwijl we voor de cursus toch ook wel stress hiervoor hadden. Tot slot doe jij het als lesgever erg goed! Rustig, empathisch en speels. Het was een fijne dag en belangrijke ervaring voor ons!

De visualisaties hebben goed geholpen

Dag Colette, Vorige week vrijdag ben ik bevallen. De arbeid is spontaan op gang gekomen en bevalling verliep vlot. Ik heb gemerkt dat de visualisaties me tijdens het moeilijkste moment van de bevalling goed hebben geholpen. Dus wil ik je hiervoor bedanken.  We merken ook aan onze zoon dat hij rustig is en de borstvoeding verloopt ook heel goed. Een heel ander verhaal dan met ons ander zoontje, waar het toch een moeilijke start was. Lieve groetjes, E.

Mijn partner was heel betrokken bij de bevalling

Beste Colette, Ik volgde samen met mijn partner de hypnobirthing cursus bij jou. En ik wil je graag deze mail sturen om je te bedanken.

Ik ben in oktober bevallen van onze prachtige zoon. De bevalling is zeer vlot verlopen, en dat is sowieso mede door de technieken die ik aangeleerd heb gekregen tijdens de cursus.

Mijn partner was heel betrokken bij de bevalling, en wist ook perfect wat ik nodig had.

Door onze voorbereiding tijdens de cursus, ben ik er ook in geslaagd om te bevallen zonder epidurale verdoving. Iets waar ik heel dankbaar voor ben dat ik dat zo heb kunnen beleven.

Heel erg bedankt voor de goede begeleiding en uitleg, wij hebben er zeker veel aan gehad!

Groetjes E.

Heel veel gehad aan de cursus

Op 8 november is onze zoon geboren na een heel vlotte bevalling. Om 10.30 ‘s avond zijn de vliezen gebroken. Toen we toekwamen in het ziekenhuis rond 12u, waren de weeën reeds gestart en om 5 na 9 is hij geboren. Ik heb heel veel gehad aan de cursus die je gegeven hebt. Ook S. wist waar hij wat kon doen, waardoor we beiden ontspannen waren. Hartelijk dank, Veel liefs E.

We raden hypnobirthing bij iedereen aan

Dag Colette, We hebben het leuke nieuws te melden dat we vanaf nu met ons drietjes zijn. Onze dochter H. is geboren in het Middelheim ziekenhuis in Antwerpen. Bij de geboorte was ze 56,5 cm groot en woog ze 3,970kg. Alles is prachtig verlopen en het was een zeer vlotte natuurlijke bevalling (rond 11:30 in het ziekenhuis binnen en had volledige ontsluiting). We stellen het goed ☺ . Bedankt voor de goeie cursus hypnobirthing en het contact dat we erna hebben gehad. Dit heeft ons echt geholpen om onze bevalling goed te visualiseren en voor te bereiden. We raden hypnobirthing bij iedereen aan! Groetjes, K., P. & H.

We hebben vooral iets gehad aan de ademhaling en de affirmaties

Hallo  colette, onze dochter is al eventjes op de wereld, we hebben onszelf wat tijd gegeven. Ze is gezond, zonder pijnstillers of keizersnede gekomen. En daar zijn we heel dankbaar voor. Het was wel een lange bevalling (3 uren persen, 40 uur i weeen) en extreem warm! (...) We hebben vooral iets gehad aan de ademhaling en de affirmaties. Alsook de massage deed deugd tijdens de eerste uurtjes. (...) Dat hield ons gefocussed, met ons ideaal voor ogen. Zo waren we een hele tijd in de appelboomgaard (naast het ziekenhuis), met een kleine picnic, muziekje en probeerden we vele verschillende houdingen en de 10/10 ademhaling uit die je ons toonden. 

Visualiseren ging wat lastiger, vooral op het einde. We zijn ontzettend blij dat we jouw tips en adviezen kregen, zonder deze voorbereiding had onze bevalling omwille van de complexiteit er waarschijnlijk helemaal anders uitgezien. Dankjewel lieve colette Veel liefs van ons gedrie, T. 

Mezelf kracht inspreken, rustig blijven en vooral ademen

Beste Colette, Hypnobirthing heeft ons geholpen om deze prachtige jongen veilig en wel thuis op de wereld te zetten. De voorweeen duurden lang maar kon ik vooral door behulp van de affirmaties goed controleren. Rustige muziek en de stem van mijn partner (die de affirmaties van jullie had ingesproken met meditatieve achtergrondmuziek) steunden me enorm. Het was een bandje van 40min die me echt kracht insprak. Uren gingen voorbij met deze muziek en het horen van zijn stem in mijn oren. Hierdoor kon mijn partner ook slapen en voelde ik me nog steeds gesteund en verbonden. Mezelf kracht inspreken, rustig blijven en vooral ademen... Het is gelukt zonder kleerscheuren en dat maakte me ook trots op mezelf. De vroedvrouwen zeiden dat ik het zeer goed en gecontroleerd deed en vooral dat ik hun instructies rustig volgde. Het is achter de rug en ik zal deze wijze meditatielessen nooit vergeten. Bedankt hiervoor. C.+F. 

Het was een fantastische ervaring!

Hallo Colette, we zijn trotse ouders geworden van onze zoon E. Het was een fantastische ervaring! Ik wilde graag natuurlijk bevallen en dit is me gelukt, mede dankzij de hypnobirthing workshop die we bij jou volgden. Hierdoor heb ik voornamelijk meer/weer vertrouwen gekregen in mijn eigen lichaam en kon ik me meer overgeven aan de weeën, omdat ik ervan uit ging dat ik het kon en dat alles goed zou komen. Ook het op voorhand verkennen van de ontspanningstechnieken, de verschillende houdingen en het oefenen van de ademhaling heeft mij veel houvast geboden tijdens de arbeid. Mijn partner vond het vooral fijn een beetje voorbereid te zijn op wat zou komen, in de mate van het mogelijke ;) door de cursus te volgen had ook hij meer vertrouwen in het verloop en was hierdoor iets meer ontspannen.
Onze zoon doet het heel goed en we genieten volop van ons nieuwe gezin met z’n drietjes.
Nogmaals bedankt! Veel groetjes, L.

We hebben er onwaarschijnlijk veel aan gehad

Dag Colette, Bedankt voor de extra info! En ook heel erg bedankt voor de fijne dag, we hebben er onwaarschijnlijk veel aan gehad en ik voel mij echt zoveel geruster en zekerder. Groetjes, I.

Ik heb een droombevalling gehad eigenlijk

Dag Colette (...) Wij zijn thuis bevallen van deze prachtige dochter. Omstreeks 16u30 startten de weeën (voor de tweede keer - ze waren al eens gestart en hadden zo voor 3cm opening gezorgd maar dat was nadien terug stilgevallen). N. heeft alles goed opgevangen via de hypnobirthingmethode. We telden zowel stil als luid. Het ging allemaal heel snel, want om 19u30 was onze spruit er al! Ze beviel in bad, 10cm boven het wateroppervlak (niet echt de bedoeling, maar het ging zo vlug). Nadien heeft ze wel kunnen nagenieten in het bevalbad. Groetjes T.+N.

We gaan hier zeker iets aan hebben

Bedankt voor de fijne opleidingsdag. Mijn partner en ik hebben er veel uit opgestoken, we gaan hier zeker iets aan hebben. Ik keek het even na en zie dat ik nu wel aan alle online bestanden kan. Bedankt voor de toelichting.

Genoten van deze ontspannende, leerijke dag

We hebben genoten van deze ontspannende, leerrijke dag. Het heeft ons geïnspireerd om samen richting de bevalling toe te werken gebruik makend van de ontspanningstechnieken en opgedane kennis. De vrees dat het "te wollig" zou zijn was ongegrond. Colette bracht alles op een genuanceerde manier, ruimte latend voor eigen invulling van de ouders in spe. Dankjewel Colette! N.

Zeer aangename en
aan te raden ervaring
Bildschirmfoto 2020-11-19 um 11.21.09.pn
Het was een super bevalling

Hey colette, Heel erg bedankt voor de cursus. In nov ben ik bevallen van onze gezonde zoon. Het was een super bevalling, snel en maar 20 min persen in het bevallingsbad van Sint Vincentius ( ze hebben een nieuwe, echt een bevallingsbad met veel ruimte!). Nogmaals bedankt! Groetjes L.

Ritmische weeën die ik thuis met gemak opgevangen heb

Goedemiddag Colette, Graag wou ik je laten weten dat ik bevallen ben van ons tweede kindje.

Ik heb de hele week na onze lesdag nog geoefend met de meditaties, het oefenboek en het boek gelezen. Ook de positieve affirmaties had ik in mijn handtas zitten voor tussendoor.  (...)

Ik wil je graag laten weten dat ik op zaterdag beginnende 'last' had maar geen contracties. Die nacht dan contracties die terug weggevallen zijn, ik kon me rustig houden met de boodschap dat mijn lichaam perfect wist wat het aan het doen was. De volgende ochtend weer lichte contracties die soms nog eens weg vielen, op de middag nam ik een ontspannen bad en daarna heeft het slechts 7u geduurd met ritmische weeën die ik thuis met gemak opgevangen heb. Het ging ineens zo snel dat ik niet doorhad dat we al moesten vertrekken naar het ziekenhuis. Ik ben één uurtje na aankomst in het ziekenhuis bevallen en diezelfde avond nog terug naar huis kunnen vertrekken.

Ik wil je graag bedanken voor de leuke lesdag, mijn partner was ook heel enthousiast om me nog beter te kunnen ondersteunen. We hebben/ hadden er veel aan! Groetjes C.

Ik heb een droombevalling gehad eigenlijk

Beste Colette, Hopelijk is alles goed met jou en met je gezin. Ik wil je laten weten dat ik in maart ben bevallen van een zoontje D. Hij is 3 weken te vroeg geboren, maar een flinke jongen. Het gaat heel goed met ons, ook de borstvoeding gaat heel goed. Ik heb een droombevalling gehad eigenlijk :-) Ik heb de nacht van zondag op maandag weeën beginnen krijgen en die vielen eigenlijk heel goed mee. Ik heb dan 's morgens een bad genomen thuis en dan rustig naar het ziekenhuis gegaan en bij aankomst was ik al op volledige ontsluiting, een uurtje later was ons zoontje er.

WIj hebben veel gehad aan de cursus, waarvoor nogmaals dank. De oefeningen hebben heel goed geholpen zeker aangezien het zonder epidurale was. Ik zal je cursus zeker aanraden aan patiënten!

We zijn zeer enthousiast over zowel de cursus als Colette!

Zowel ik als mijn partner kunnen de cursus zeker en vast aanraden aan eender wie die veel angsten heeft, piekert of zelfs gewoon wil bijleren over ontspanningstechnieken!

Het geeft je nieuwe inzichten en een andere kijk op de bevalling en de aanloop daar naartoe. 

Ook in andere situaties kan je de aangeleerde methodes toepassen en dat maakt dat ze in de toekomst nog van pas gaan komen!

Colette geeft de cursus zeer duidelijk en heeft ons vanaf het eerste moment meteen op ons gemak gesteld door haar aanpak. 

Wij zijn zeer enthousiast over zowel de cursus als Colette! Bedankt hiervoor!

Aansluitend Geboorteverhaal:

Dag Colette, Bij deze wil ik jou meedelen dat wij trotse ouders zijn van L. Ik ben jou enorm dankbaar voor de cursus die we bij jou hebben gevolgd. Daardoor had ik een goede mindset en is de bevalling vlot verlopen. We mogen onszelf zeer gelukkig prijzen! Ik ben vorige week woensdag om 21U binnen gegaan in het ziekenhuis en had 2cm ontsluiting. Voor mij was dit zeer teleurstellend, mits ik de avond ervoor (op afspraak bij de gynaecoloog) 1cm had en ik sindsdien regelmatige weeën voelde, die woensdagavond (vanaf 17u) enkel toenamen in pijn en frequentie. Dankzij de hypnobirthing heb ik mij gefocust op het ontspannen van mijn lichaam, waardoor onze dochter in sneltrein om 01u50 op donderdag ter wereld is gekomen. Ik gebruik de tools nu nog steeds voor de borstvoeding en dat gaat ook redelijk goed! Soms wat moeilijkere momenten en last van pijn, maar we zoeken wel een weg samen! Bedankt nog eens voor alle hulp en geniet nog van jouw weekend! Groetjes

Volledig natuurlijke thuisbevalling

Beste Colette Ik ging je op de hoogte stellen als onze zoon geboren is. Hierbij is W. geboren bij een mooie (wel intense) thuisbevalling. Alles is volledig naar mijn wens gebeurd (geen enkel medische interventie, geen pijnmedicatie en volledig natuurlijke bevalling). Ik heb er wel 21,5u voor mogen zwoegen 😉. Maar het was super teamwork samen met mijn man! Hij heeft mij er volledig doorgetrokken. Ook de ademhalingsoefeningen heb ik toegepast. Nog een keer bedankt! We hebben veel aan de cursus gehad. In bijlage het digitale kaartje. Groetjes M.

Soms loopt de bevalling anders dan je had gehoopt. Ook in deze gevallen kon de cursus iets voor mijn cursisten betekenen:

Ondanks ons verhaal heb ik toch veel gehad aan de cursus

Dag Colette, Woensdagavond is onze zoon geboren. Helaas is alles anders gegaan dan gehoopt, maar ik heb er vrede mee. Dinsdagochtend was zijn hartslag 220 en dinsdagavond is er een ballonnetje geplaatst. Woensdagochtend had ik 5,5cm ontsluiting en werd er oxytocine toegediend. Rond 13u had ik om de minuut ondraaglijke weeën en heb ik toch een epidurale gevraagd. Uiteindelijk werd om 20u 's avonds beslist dat hij niet vaginaal wou komen ondanks de 9cm. Hij werd zwaar geschat en met een groot hoofd, waardoor hij wrsl niet wilde indalen en persen niet zinvol leek. En zo werd het uiteindelijk een keizersnede.

We zijn helemaal verliefd op onze zoon!
Hartelijk bedankt voor de tips en de cursus. Hopelijk loopt het tijdens een 2e bevalling wat anders. Ondanks ons verhaal heb ik toch veel gehad aan de cursus. Waarvoor dank. Ik wens je nog een fijne vakantie! Groeten A.

Ik heb mijzelf dan helemaal 'in the zone' gezet en een of andere oerkracht aangesproken en geperst alsof mijn leven ervan afhing

Dag Colette, (...) Onze dochter is op vrijdag geboren. Jammer genoeg is de bevalling totaal niet gelopen zoals verhoopt. We zijn donderdagavond binnengegaan voor de inleiding. Mijn cervix was jammer genoeg nog volledig onrijp, dus ze hebben een ballon met prostaglandinegel ingebracht en ik ben direct daarna in een weeënstorm beland. Ik ben 5.5 uur door een hel gegaan en ik ben ervan overtuigd dat de enige reden dat ik niet ben gaan panikeren en hyperventileren, is dat ik de hypnobirthing zo goed mogelijk heb proberen toe te passen. Na 5.5 uur bleek dan dat ik ondanks alles nog steeds maar op 1.5 cm ontsluiting zat, dus dat er nog heel veel medicatie zou moeten toegediend worden om de cervix te doen verstrijken en meer te doen ontsluiten, met alle gevolgen vandien voor de weeën. De vroedvrouw heeft dan een epidurale voorgesteld en daar ben ik op ingegaan, omdat het mij niet realistisch leek dat ik dit (en wss erger) nog meer dan 12 uur zou volhouden en dan nog fysieke en mentale ruimte zou hebben om te persen. En dat was zeker en vast de juiste beslissing. 

15u na het begin van de inleiding en ongelooflijk veel medicatie later zat ik dan eindelijk op 8 cm en 2.5u later mocht ik beginnen persen. Ondertussen al 4 keer overgegeven omdat mijn lijf zo onder druk stond. Na 30 minuten persen kwam de gynaecoloog dan met het slechte nieuws dat de baby het door iets anatomisch aan mijn bekken niet voorbij het schaambot raakte en dat het persen dus weinig uithaalde. (...) De gynaecoloog gaf mij nog 3 persweeën de kans om haar met behulp van de zuignap eruit te krijgen of het zou een spoedkeizersnede worden. (...) Ik heb mijzelf dan helemaal 'in the zone' gezet en een of andere oerkracht aangesproken en geperst alsof mijn leven ervan afhing. En het is mij gelukt, op pers 7 van de 9 die ik had, is ze eruit gekomen!

De baby is kerngezond, was al direct heel alert en binnen het halfuur was ze al aan het drinken, dus ze lijkt weinig te hebben overgehouden van de verre van ideale bevalling, wat echt een pak van mijn hart is.

(...) Groetjes

Bevallen vanuit je kracht cursisten

 
De meditaties deden heel veel deugd

Dag Colette, Ik wou je nog bedanken Voor de lessen bevallen uit je kracht. De workshops waren heel interessant en zo goed duidelijk en gestructureerd. Ik heb er veel aan gehad - ook nu al tijdens de laatste weken om beter te slapen en de spanning van de komende weken wat te baas te kunnen. Door de lessen kijk ik echt uit naar de bevalling en voel me er klaar voor wat er ook zal gebeuren. Zou het mogelijk zijn om de meditaties van de laatste les te krijgen om opnieuw te luisteren? Die deden heel veel deugd. Warme groeten, Lotte 

Achteraf bekeken heeft de visualisatie de geboorte echt wel positief beïnvloed

Dag Colette (...) Ik ben op 13 september thuis in de jacuzzi bevallen, van een zoontje. Achteraf bekeken heeft de visualisatie de geboorte echt wel positief beïnvloed. De eerste weeën had ik vrijdag nacht, zaterdag lieten ze zich ieder uur een keer voelen. Zaterdag nacht hebben de weeën verder doorgezet en zondag namiddag werd Noa geboren. Het was allemaal best intens, maar ik was heel blij met de 2 vroedvrouwen en de steun van mijn man. De eerste weken waren wat overleven op lichamelijk vlak, hier was ik niet echt op voorbereid. Maar verder wel genieten van de pasgeboren baby. Ondertussen is hij 3 maanden oud, de tijd vliegt. De eerste lachjes, knuffeltjes en het frazelen... het gaat allemaal zo snel. Ik ben erg dankbaar dat ik deze tijd mag meemaken en dat ik voorlopig nog niet terug moet gaan werken. Ik wens jou een hele fijne vakantie. Een tijd om te genieten van jouw gezin. Veel groetjes J.

Veel bijgeleerd, zeer nuttig
feedback ademen 09_20.jpg
Veel dingen meenemen
feedback hypnobirthing 09_20.jpg
feedback 2 hypnobirthing 09_20.jpg
feedback 3 hypnobirthing 09_20.jpg
Erg fijne ervaring, leerijke sessies
feedback 2 01_2021.jpg
Praktische tips
feedback 01 2021 bevallen vanuit je krac
We gaan met een positieve mindset naar de bevalling
BVJK 9_21 feedback2.jpg
BVJK 4_21 feedback1.png
BVJK 9_21 feedback1.jpg

Het deed me vooral uitkijken naar de bevalling en geloven in mezelf en de natuur

Dag Colette Dankjewel voor de fijne lessen de voorbije weken. Ik heb jouw cursus al aan twee vriendinnen aangeraden die ook zwanger zijn :) Het deed me vooral uitkijken naar de bevalling en geloven in mezelf en "de natuur". Vanmorgen was ik nog in het ziekenhuis waar ik bijna flauwviel tijdens een bloedtest. De verpleegster zei me: "Je moet niet bang zijn voor de bevalling." waarop ik zei: "Voor de bevalling heb ik geen schrik hoor, daar kijk ik naar uit." Dat is mede dankzij jouw cursus. 

 

Ik wou je vragen of je me toegang kon geven tot de begeleide oefeningen die je gebruikte tijdens de lessen? Ik zou het graag blijven oefenen totdat de geboortedag er is. En ik vond het fijn om naar jouw stem te luisteren. Ik gebruik een app "hypnobirth" maar dat vind ik niet zo aangenaam om eerlijk te zijn :)

Heel interessant en gebruikbaar
feedback bevallen vanuit je kracht11*.pn
Fijne toelichting
feedback bevallen vanuit je kracht13*.pn
Vertrouwen en goesting in de bevalling
feedback bevallen vanuit je kracht6*.png
Interessante info
feedback 01 2021 bevallen vanuit je krac
feedback 01 2021 bevallen vanuit je krac
Fijn om de verschillende opties te leren kennen
feedback 01 2021 bevallen vanuit je krac

De natuurlijke bevalling cursisten

 
Je hebt me het vertrouwen gegeven dat ik dit kan

In combinatie met zwangrrschapyoga was deze cursus perfect voor me. De yoga was wel live online en zeer praktisch dus ik kon jouw theorie omzetten tijdens de yoga. Ik heb een geboorteplan gemaakt, wat ik anders misschien niet had gedaan en je hebt me het vertrouwen gegeven dat ik dit kan. Ik kan het, ik geloof erin.ik vond ook de links naar de video's van hypnobirths zeer fijn. Heb er ondertussen al heel veel bekeken. (...) Bedankt voor al jouw inzichten en ik maak graag reclame voor je! Groetjes, L.

Hoe beoordeel je deze cursus?: ⭐⭐⭐⭐⭐
 

Vervolg: Dag Colette, Ik laat even weten hoe het gelopen is! Mijn grootste angst werd toch werkelijkheid. Na 9 dagen overtijd te gaan werd het een geplande keizersnede. Maar door een goede mentale voorbereiding, omringd door waardevolle raadgevers en nadat we alles uit de kast hebben gehaald om hem natuurlijk te laten komen, heb ik er vrede mee dat de natuur het anders besliste. Zijn hoge gewicht > 4kg, groot rond hoofd en zeer broos dun litteken van de vorige ks zorgden ervoor dat de puzzelstukjes niet op zijn plaats vielen. De gedachte dat de natuur de afweging van de risico's correct inschatte is heel helend en troostend. We maken een goede start. Mijn eerste dochter is op bezoek mogen komen en op dag 2 mogen we naar huis. Bedankt voor de steun die ik vond in de cursus. ik heb er veel aan gehad ook tijdens de ks. De buik ademhaling maakte me rustig voor , tijdens en na de operatie.

Zeer dankbaar dat ik het fbbericht ivm jouw praktijk toevallig zag passeren. Liefdevolle groet

 

Hypnotherapie cliënten

Colette is jouw vertrouwde begeleider die je wegwijs maakt door je eigen gedachten en je inzichten aanreikt door het stellen van vragen etc

De therapiemethode die Colette Sauerwein beoefent, is, zoals ik persoonlijk heb ondervonden, zeer geschikt voor (creatieve, gevoelige, artistieke) mensen die graag meer inkijk hebben in de werking van de menselijke geest en de werking van hun eigen onderbewustzijn, en werken met de kracht van hun verbeeldingsvermogen.

 

De therapie start op een cognitieve manier met een gesprek waarbij je in alle rust en vertrouwen je verhaal kan doen aan Colette. Op basis van jouw persoonlijke doelstelling (die zowel vaag als zeer concreet kan zijn, of meervoudig) stemt zij de therapie af.

 

Er wordt vaak ludiek gereageerd wanneer de term 'hypnose' valt, maar de praktijk van deze therapie is allesbehalve te vergelijken met wat we kennen uit films of sensationele zaalshows. De hypnosemethode draait om bewustzijn en concentratie en is diametraal tegenovergesteld aan een passieve, willoze therapie waarbij je geen controle meer hebt over je eigen lichaam en geest.

 

Het is nog het best te vergelijken met een lange meditatiesessie waarbij je jezelf gedurende lange tijd concentreert op je eigen gedachten en hierbij contact probeert te maken met je onderbewustzijn aan de hand van de kracht van je verbeelding. Dit is een soms moeilijke maar zeer bevrijdende stap naar het kennen van jezelf, het verwerken van herinneringen en gevoelens en aanpakken van je problemen. Hypnose is aldus zeker geen passieve therapiemethode, integendeel: het concentreren en mediteren vergt veel inspanning en concentratie, maar het is mijns inziens ook de meest constructieve weg naar zelfontwikkeling.

 

Het is een totale aanpak die je toelaat meer van jezelf te kennen dan je had kunnen voorzien, en ook daarom kan ik deze methode absoluut aanraden. Colette is jouw vertrouwde begeleider die je wegwijs maakt door je eigen gedachten en je inzichten aanreikt door het stellen van vragen etc.

 

Hierbij worden alle uitingen van gevoelens omarmd en zijn er ook geen taboes (zoals woede, verdriet,...). Het vergt van de persoon die de hypnose ondergaat daarom wel de kracht om openlijk emoties te kunnen toelaten en tonen (of hiernaartoe te werken) want anders werkt de hypnosemethode niet zoals gewenst. Daarin schuilt ook de kracht en het verschil met klassieke cognitieve therapie: je gaat openlijk de confrontatie aan en verrast jezelf met eigen inzichten omdat je geen beelden of problemen probeert te verzwijgen, verdringen of verstoppen.

Dit gebeurt uiteraard stapsgewijs met veel respect voor de eigen innerlijke wereld. Voor mij persoonlijk was dit de juiste aanpak.

 

Het heeft mij geholpen enkele pijnlijke herinneringen te verwerken en een plaats te geven, maar mij ook als mens rijker gemaakt door mij meer inzicht te geven in de werking van de menselijke geest. Ik ben erg blij met deze kennis die ik van onschatbare waarde vind en mij ongetwijfeld voor de rest van mijn leven zal helpen bij mijn ontwikkeling als mens, en met de ontmoeting met Colette als de juiste vertrouwenspersoon hierin. 

Geeft vertrouwen en veiligheid

Colette is een fijne en warme vrouw, die begeleidt met empathie en inzicht. Haar aanpak om in dialoog te gaan met haar cliënt - zonder de essentie en het einddoel uit het oog te verliezen - geeft vertrouwen en veiligheid. Daardoor worden de sessies eerder een gezamenlijke samenwerking dan een therapeutisch moment dat je ondergaat. 

Ik ben blij iemand te hebben gevonden waar ik me goed bij voel en waar ik terecht kan voor zowel een goed gesprek als een therapeutische sessie. 2 voor de prijs van 1 😊!

Colette is een bijzonder zachte en tóch doeltreffende begeleidster...Ik heb er ook al een aantal andere mensen langs gestuurd en die zijn ook allemaal vol lof. Tóch hoop ik stiekum dat niet té veel mensen hun weg vinden naar de praktijk...ik hou haar liever voor mezelf;)

Ik voel eigenlijk geen paniek meer

Dag Colette, ik was bij jou ivm mijn claustrofobie.

Ik wil je even laten weten dat het beter lijkt. Ik had veel last om in onbekende toiletten de deur op slot te doen. Een paniekgevoel overviel me snel.

Dat is nu beter! Ik voel eigenlijk geen paniek meer. Ik heb een veel geruster gevoel. Ik heb nog niet vast gezeten, maar zoals ik het nu aanvoel, denk ik dat dan eerder geïrriteerd zou zijn en er wel op zou vertrouwen dat er wel hulp komt. Heel erg bedankt dus!

Nog altijd rookvrij

Dag Colette,

Ik ben bij jou geweest om te stoppen met roken. 

Ik laat je gewoon even weten dat ik nog altijd rookvrij ben en dat ik niet de zin heb om er nog terug mee te beginnen. 

Vele geloven niet in hypnose, maar ik ben dan toch het bewijs dat het wel degelijk bij mij heeft geholpen. Mijn wilskracht met het laatste extra zetje, heeft me ertoe gebracht nog steeds rookvrij te zijn, waarvoor dank. 

En een leuke noot... de dag nadien is mijn "supporter" mee gestopt met roken en ook zij he.

De hypnose had heel goed geholpen

Hallo Colette,

Een hele tijd geleden ben ik eens een keer bij jou geweest omdat ik mij heel slecht voelde na mijn scheiding.

De hypnose had heel goed geholpen.

Een fijne gewaarwoording

Wat mij vooral bijgebleven is van de therapie : dat ik rustig vroegere gebeurtenissen kon vertellen die ik tegen niemand anders kwijt kon (ook geen nauwe familieleden), de aangename sfeer die werd geschapen, waardoor ik mezelf kon zijn, dat door het toepassen van de besproken ideeen, er na de tweede sessie een lichte verbetering van mijn klachten waar te nemen was. Een fijne gewaarwording.

Allemaal vol lof

Colette is een bijzonder zachte en tóch doeltreffende begeleidster...Ik heb er ook al een aantal andere mensen langs gestuurd en die zijn ook allemaal vol lof. Tóch hoop ik stiekum dat niet té veel mensen hun weg vinden naar de praktijk...ik hou haar liever voor mezelf;)

Meer rust, zelfvertrouwen en kracht

Na iedere sessie voel ik meer rust, zelfvertrouwen en de kracht om het leven echt aan te gaan. 

Colette is een eerlijke en een sympathieke therapeut die me helpt om bij mijn pijnpunten te komen en in de ogen aan te kijken. 

Ze volgt mijn tempo en noden, waardoor ik me gehoord en op mijn gemak voel.

De hypnotherapie is een prettige en een effectieve therapievorm als je intern aan de slag wilt gaan met jezelf. 

Echt een aanrader!

Zeer geholpen hebben

Beste Colette, 

Ik ben nog steeds op reis in Costa Rica en kan u vertellen dat de sessies echt geholpen hebben. Het wandelen over de hangbruggen is goed verlopen en ik heb het zelfs gewaagd om de ziplining in de toppen van de bomen te doen. Het is vrij vlot verlopen.

Bedankt hiervoor.

Intense ervaring maar wel leerrijk

Dag Colette,

zoals gisteren gezegd, was het een intense ervaring maar wel leerrijk. Heb eruit geleerd dat je niet vooruit kan, als je altijd achteruit blijft kijken ! En dat het ok is, dat ik ik ben en niet iemand anders ! Er bestaan geen 'gewone' mensen, iedereen is verschillend en iedereen heeft ook zijn minder sterke punten. Dat is niet erg, maar je moet ze aanvaarden en ze niet zien als een dagelijkse hindernis.

Het was op een zekere manier rustgevend.

Geniet van een bevrijd gevoel

Dag Colette,

Hiermee wil ik je laten weten dat ik nog altijd geniet van een bevrijd gevoel, na mijn sessie bij jou. En ik gebruik de visualisatie elke dag en dat doet deugd. Als de corona mij met rust laat, heb ik geen reden tot klagen. Ik voel me goed en geniet van wat wel mag en kan.

In betere tijden wil ik opnieuw een afspraak maken.