top of page

Lees hieronder een aantal ervaringen van mijn klanten met hypnose en ook mij als begeleider

Colette heeft precies dat stukje blootgelegd waar ik met mijn hoofd niet goed bij kon

Wauw, onder de indruk van Colette. Haar rust, fijne stem en ervaring zorgden voor een hele ontspannen hypnose sessie waar ik hele mooie antwoorden kreeg vanuit mijn onderbewustzijn. Ik zit als ondernemer momenteel volop in een groeiproces en ik merkte ergens weerstand op het thema geld. Colette heeft precies dat stukje blootgelegd waar ik met mijn hoofd niet goed bij kon. Het geeft mij heel veel rust nu ik weet waarom ik die weerstand had en wat ik mag doen ipv moet doen. De hypnose heeft mij echt helderheid gegeven. Ik raad Colette zeker aan voor een hypnose op het gebied van geld maar ook zeker als het gaat om (zelf)waarde. Je waardevol voelen. Want elke fase in het ondernemerschap brengt overtuigingen met zich mee weet ik en word je getest op: ben ik dit wel waard?

Ilona Annema @end.less.nl

Raakte meteen de kern

Deze week had ik een hypnosesessie bij Colette. Met veel aandacht en liefde begeleidt zij deze bijzondere sessie. Mijn intentie was om eens te kijken naar mijn financiële doelen en wat me hierin nog tegenhoudt om de haalbaarheid hiervan toe te laten. Ik heb al best veel op dit vlak gedaan maar deze sessie raakte meteen de kern en ik voelde het ook echt stromen tijdens de sessie. Dus hetgeen we bespraken voelde ik ook echt en kon ik ook goed plaatsen. Bijzonder en diepgaand. Ik weet zeker dat dit heel veel voor me gaat doen. Colette weet heel goed wat ze doet en werkt op de diepere lagen waar je zelf niet zo makkelijk naar toe gaat. Ze laat je ook voelen wat er allemaal mogelijk is. Dat is zo fijn als ondernemer, om al te voelen wat er gaat komen in het hier en nu. Dus als je echt klaar bent om blokkades te doorbreken dan moet je bij Colette zijn.
Kim Teeselink, Coach

Ik had een jaar geleden nooit gedacht te kunnen staan waar ik nu sta

Sinds oktober volg ik hypnotherapie bij Colette. Colette is heel aangenaam, zacht, vriendelijk en vooral heel profesioneel. Dit gaf me al snel een vertrouwelijk gevoel. We gingen intensief aan de slag en elke keer kwam ik steeds weer wat dichter bij mezelf. Ze kan goed kaderen waar iets vandaag komt en voelt me enorm goed aan. Na elke sessie voel ik een énorme rust over me heen komen en voel ik me weer wat sterker. Ik had een jaar geleden nooit gedacht te kunnen staan waar ik nu sta. Ik zal in de toekomst ook niet meer twijfelen om weer een sessie te boeken wanneer ik voel dit nodig te hebben.Heel dankbaar ❤️

De impact van de subtiliteit van Colette is stunnning!

Wow Colette, samen doken we in de diepere laag van mijn onderbewustzijn. Niet omdat er altijd iets te helen valt. Ik voel namelijk haarscherp waar ik heen wil. Waar ik wil zijn. Maar een onderdeel ervan kon ik nog niet helemaal geloven. Ik stapte er niet, zoals ik voelde dat voor mij wel de bedoeling is. De impact van de subtiliteit van Colette is stunning! Wat mij betreft veel te bescheiden over haar ongekende gave, finesse en scherpte.
Florentine Zuure @florentinezuure.nl

Colette is jouw vertrouwde begeleider die je wegwijs maakt door je eigen gedachten en je inzichten aanreikt door het stellen van vragen etc

De therapiemethode die Colette Sauerwein beoefent, is, zoals ik persoonlijk heb ondervonden, zeer geschikt voor (creatieve, gevoelige, artistieke) mensen die graag meer inkijk hebben in de werking van de menselijke geest en de werking van hun eigen onderbewustzijn, en werken met de kracht van hun verbeeldingsvermogen.

 

De therapie start op een cognitieve manier met een gesprek waarbij je in alle rust en vertrouwen je verhaal kan doen aan Colette. Op basis van jouw persoonlijke doelstelling (die zowel vaag als zeer concreet kan zijn, of meervoudig) stemt zij de therapie af.

 

Er wordt vaak ludiek gereageerd wanneer de term 'hypnose' valt, maar de praktijk van deze therapie is allesbehalve te vergelijken met wat we kennen uit films of sensationele zaalshows. De hypnosemethode draait om bewustzijn en concentratie en is diametraal tegenovergesteld aan een passieve, willoze therapie waarbij je geen controle meer hebt over je eigen lichaam en geest.

 

Het is nog het best te vergelijken met een lange meditatiesessie waarbij je jezelf gedurende lange tijd concentreert op je eigen gedachten en hierbij contact probeert te maken met je onderbewustzijn aan de hand van de kracht van je verbeelding. Dit is een soms moeilijke maar zeer bevrijdende stap naar het kennen van jezelf, het verwerken van herinneringen en gevoelens en aanpakken van je problemen. Hypnose is aldus zeker geen passieve therapiemethode, integendeel: het concentreren en mediteren vergt veel inspanning en concentratie, maar het is mijns inziens ook de meest constructieve weg naar zelfontwikkeling.

 

Het is een totale aanpak die je toelaat meer van jezelf te kennen dan je had kunnen voorzien, en ook daarom kan ik deze methode absoluut aanraden. Colette is jouw vertrouwde begeleider die je wegwijs maakt door je eigen gedachten en je inzichten aanreikt door het stellen van vragen etc.

 

Hierbij worden alle uitingen van gevoelens omarmd en zijn er ook geen taboes (zoals woede, verdriet,...). Het vergt van de persoon die de hypnose ondergaat daarom wel de kracht om openlijk emoties te kunnen toelaten en tonen (of hiernaartoe te werken) want anders werkt de hypnosemethode niet zoals gewenst. Daarin schuilt ook de kracht en het verschil met klassieke cognitieve therapie: je gaat openlijk de confrontatie aan en verrast jezelf met eigen inzichten omdat je geen beelden of problemen probeert te verzwijgen, verdringen of verstoppen.

Dit gebeurt uiteraard stapsgewijs met veel respect voor de eigen innerlijke wereld. Voor mij persoonlijk was dit de juiste aanpak.

 

Het heeft mij geholpen enkele pijnlijke herinneringen te verwerken en een plaats te geven, maar mij ook als mens rijker gemaakt door mij meer inzicht te geven in de werking van de menselijke geest. Ik ben erg blij met deze kennis die ik van onschatbare waarde vind en mij ongetwijfeld voor de rest van mijn leven zal helpen bij mijn ontwikkeling als mens, en met de ontmoeting met Colette als de juiste vertrouwenspersoon hierin. 

Geeft vertrouwen en veiligheid

Colette is een fijne en warme vrouw, die begeleidt met empathie en inzicht. Haar aanpak om in dialoog te gaan met haar cliënt - zonder de essentie en het einddoel uit het oog te verliezen - geeft vertrouwen en veiligheid. Daardoor worden de sessies eerder een gezamenlijke samenwerking dan een therapeutisch moment dat je ondergaat. 

Ik ben blij iemand te hebben gevonden waar ik me goed bij voel en waar ik terecht kan voor zowel een goed gesprek als een therapeutische sessie. 2 voor de prijs van 1 😊!

Ik voel eigenlijk geen paniek meer

Dag Colette, ik was bij jou ivm mijn claustrofobie.

Ik wil je even laten weten dat het beter lijkt. Ik had veel last om in onbekende toiletten de deur op slot te doen. Een paniekgevoel overviel me snel.

Dat is nu beter! Ik voel eigenlijk geen paniek meer. Ik heb een veel geruster gevoel. Ik heb nog niet vast gezeten, maar zoals ik het nu aanvoel, denk ik dat dan eerder geïrriteerd zou zijn en er wel op zou vertrouwen dat er wel hulp komt. Heel erg bedankt dus!

Nog altijd rookvrij

Dag Colette,

Ik ben bij jou geweest om te stoppen met roken. 

Ik laat je gewoon even weten dat ik nog altijd rookvrij ben en dat ik niet de zin heb om er nog terug mee te beginnen. 

Vele geloven niet in hypnose, maar ik ben dan toch het bewijs dat het wel degelijk bij mij heeft geholpen. Mijn wilskracht met het laatste extra zetje, heeft me ertoe gebracht nog steeds rookvrij te zijn, waarvoor dank. 

En een leuke noot... de dag nadien is mijn "supporter" mee gestopt met roken en ook zij he.

De hypnose had heel goed geholpen

Hallo Colette,

Een hele tijd geleden ben ik eens een keer bij jou geweest omdat ik mij heel slecht voelde na mijn scheiding.

De hypnose had heel goed geholpen.

Een fijne gewaarwording

Wat mij vooral bijgebleven is van de therapie : dat ik rustig vroegere gebeurtenissen kon vertellen die ik tegen niemand anders kwijt kon (ook geen nauwe familieleden), de aangename sfeer die werd geschapen, waardoor ik mezelf kon zijn, dat door het toepassen van de besproken ideeen, er na de tweede sessie een lichte verbetering van mijn klachten waar te nemen was. Een fijne gewaarwording.

"Mijn osteopaat heeft me als genezen verklaart!


Na 1 consultatie - alles zit vast, hernia, neurologische pijnen

De kracht komt helemaal vanuit jezelf

Hypnotherapie, het klonk als iets mysterieus toen ik Colette aanbevolen kreeg wanneer 'gewone therapie' een doodlopend paadje leek.

Zonder verwachtingen werd ik enorm warm onthaald, een zachte dame met heel duidelijke inzichten

Op heel korte tijd vond ik mezelf terug en begeleidde ze me naar inzichten over waar en hoe ik vandaan kwam én weer naartoe zou willen.

Ik kan iedereen dit aanbevelen, Colette begeleidt je uiteraard, maar de kracht komt helemaal vanuit jezelf, wat de ervaring heel intens maakt.

Ik ben nu klaar om volledig voor mijn visie te gaan staan

Bedankt voor de transformerende sessies, Colette! Ik kwam bij je aankloppen, zonder echt te weten waaraan ik me moest verwachten. Ik voelde vooral een nood aan het ontleden van diepere lagen in mezelf (belemmerende gedachten, perfectionisme, ..). Ik had het gevoel dat deze me tegenhielden om volledig voor mezelf te kiezen en hiervoor te gaan staan. Elke sessie voelde bevrijdend en verhelderend aan. De puzzelstukjes vielen in elkaar. Ik ben nu klaar om volledig voor mijn visie te gaan staan. Dankjewel om me te helpen in deze reis naar binnen!

Na een paar sessies voel ik wel al een positieve evolutie bij mezelf

Dag Colette,  in eerste instantie stond ik wat septisch en weigerachtig tov hypnose. Deze angst kwam vooral omdat ik eigenlijk niks wist over hoe hypnose eraan toe ging. Ik dacht aan de hypnosefilmpjes op tv waar mensen gehypnotiseerd worden en helemaal van de wereld zijn. Ik zijnde een controlefreak vond dit dus best eng en er was enige overtuigingskracht nodig om toch te starten met deze vorm van therapie. Uiteindelijk zette ik toch de stap om deze therapie te volgen bij Colette.

Haar lieve en zachte uitstraling stelde me al heel erg op mijn gemak, ook het gezellig ingerichte kamertje gaf me rust. Dit alles maakte de drempel al veel minder hoog. Colette neemt ruim de tijd om naar mijn verhaal te luisteren en gooit heel subtiel enkele tips tijdens het vertellen van mijn verhaal, ook dit schept vertrouwen en geeft rust. De sessie op zich verloopt ook heel sereen met een rustig muziekje en de zachte maar kordate stem van Colette. Ze begeleidt je in een reis naar je onderbewustzijn. Mijn tranen kwamen op momenten dat ze mijn blokkages aanraakte. De tranen vloeiden over mijn gezicht, maar voelde geen angst of schaamte om mijn gevoelens te uiten, dit door de geruststellende woorden van Colette. Na de sessie volgt nog een nabespreking en een heel gamma aan tips en levenswijsheden. Na de sessies heb ik altijd een kleine terugval, denk dat dat is omdt er toch in je onderbewustzijn dingen worden wakker gemaakt. Gelukkig duurt die terugval niet echt lang. Bij de volgende afspraak selecteert Colette een onderwerp waarvan zij denkt waar nog aan gewerkt moet worden, dit gebeurt echter in volledige samenspraak. Na een paar sessies voel ik wel al een positieve evolutie bij mezelf. Dus ik zou mensen hypnotherapie bij Colette zeker aanraden. 

Daardoor vind ik het echt een verrijking

In mijn zoektocht naar een oplossing voor een parentale burn-out, chronische hoofdpijn en vermoeidheid kwam ik bij Colette terecht. Ik voelde dat enkel gesprekken voeren voor mij onvoldoende was en wou een therapie uitproberen die meer kon bieden. De duidelijke website van Colette wist mij te overtuigen. Vanaf de eerste minuut voel je je thuis in haar praktijk. Je krijgt een duidelijke uitleg over hoe en waarom de hypnose werkt en leert technieken om beter om te kunnen gaan met gevoelens- en gedachtepatronen. Ikzelf zou hypnose vergelijken met een creatieve, fantasierijke vorm van mindfulness. Hypnose is toegankelijk, niet zweverig en op allerlei zaken uit het leven toepasbaar. Daardoor vind ik het echt een verrijking. Eline

Allemaal vol lof

Colette is een bijzonder zachte en tóch doeltreffende begeleidster...Ik heb er ook al een aantal andere mensen langs gestuurd en die zijn ook allemaal vol lof. Tóch hoop ik stiekum dat niet té veel mensen hun weg vinden naar de praktijk...ik hou haar liever voor mezelf;)

Meer rust, zelfvertrouwen en kracht

Na iedere sessie voel ik meer rust, zelfvertrouwen en de kracht om het leven echt aan te gaan. 

Colette is een eerlijke en een sympathieke therapeut die me helpt om bij mijn pijnpunten te komen en in de ogen aan te kijken. 

Ze volgt mijn tempo en noden, waardoor ik me gehoord en op mijn gemak voel.

De hypnotherapie is een prettige en een effectieve therapievorm als je intern aan de slag wilt gaan met jezelf. 

Echt een aanrader!

Zeer geholpen hebben

Beste Colette, 

Ik ben nog steeds op reis in Costa Rica en kan u vertellen dat de sessies echt geholpen hebben. Het wandelen over de hangbruggen is goed verlopen en ik heb het zelfs gewaagd om de ziplining in de toppen van de bomen te doen. Het is vrij vlot verlopen.

Bedankt hiervoor.

Intense ervaring maar wel leerrijk

Dag Colette,

zoals gisteren gezegd, was het een intense ervaring maar wel leerrijk. Heb eruit geleerd dat je niet vooruit kan, als je altijd achteruit blijft kijken ! En dat het ok is, dat ik ik ben en niet iemand anders ! Er bestaan geen 'gewone' mensen, iedereen is verschillend en iedereen heeft ook zijn minder sterke punten. Dat is niet erg, maar je moet ze aanvaarden en ze niet zien als een dagelijkse hindernis.

Het was op een zekere manier rustgevend.

Geniet van een bevrijd gevoel

Dag Colette,

Hiermee wil ik je laten weten dat ik nog altijd geniet van een bevrijd gevoel, na mijn sessie bij jou. En ik gebruik de visualisatie elke dag en dat doet deugd. Als de corona mij met rust laat, heb ik geen reden tot klagen. Ik voel me goed en geniet van wat wel mag en kan.

In betere tijden wil ik opnieuw een afspraak maken.

"Ik heb nog nooit zoiets positief gevoelt in mijn leven"


Na 2 consultaties - sociale angsten

"Ik voelde me de dagen na de laatste consultatie heel rustig"


dit hoor ik wekelijks van mijn cliënten

Verlost van plasdrang bij het thuiskomen

Dag Colette, Goed nieuws: de de eerste keer dat ik moest gaan plassen na de consultatie was rond 19u en niet bij het thuiskomen. (...) Nog steeds heel dankbaar voor het consult/gesprek

Door de hypnose-sessies heb ik negatieve blokkades in mijn onderbewustzijn kunnen omkeren

Hypnotherapie was iets heel nieuw voor mij, maar ik wilde het een kans geven om van mijn extreme slapeloosheid af te geraken.

Wat ben ik blij dat ik bij Colette terecht ben gekomen! Ze heeft mij een wereld laten zien waarvan ik het bestaan niet kende, samen met haar heb ik kunnen ontdekken hoe krachtig het onderbewustzijn is. Door de hypnose-sessies heb ik negatieve blokkades in mijn onderbewustzijn kunnen omkeren, blokkades die ik zonder deze therapie nooit zou hebben ontdekt.

Colette is een hele lieve warme persoon, iemand waarbij je je onmiddellijk op je gemak voelt. Zonder twijfel een absolute aanrader.

Voorlopig geen angstaanvallen meer

Hey Colette, Bedankt voor gisteren. Voorlopig geen angstaanvallen meer en veel minder stress. Echt miraculeus! Dank u!!!! 

Prettige feesten voor jou en je familie. Y.

Vervolg:

... geen angstaanvallen meer gehad, bijna geen gejaagd gevoel meer (in al deze weken nog maar 1 keertje) en m'n slaap is zeker niet top, maar ook niet meer dramatisch slecht (slaap 6 a 7h per nacht en wordt 1 keertje wakker). Dus al bij al zeer veel progressie 👍. 

De sessies hebben ervoor gezorgd dat we zeer snel tot de kern van het probleem kwamen.

Bedankt daarvoor. 

De hypnotherapie heeft  inderdaad veel geholpen

 

... Het gaat tegenwoordig veel beter met mij tegenover een aantal maanden geleden, de hypnotherapie heeft inderdaad veel geholpen. ... Dank u voor al de hulp en tot ziens.

Heel erg  vooruit hebben geholpen

IMG_2143.jpg
IMG_2121.jpg
Ik heb je trouwens aangeraden aan 2 vriendinnen

 

Bedankt voor het fijne gesprek en de opnieuw verhelderende ervaring gisteren.

...

Ik heb je trouwens ook aangeraden aan 2 vriendinnen. Wie weet... 🙂
...
Ja, ik heb het hen van harte aangeraden. Je hebt een goede methode.

Donderdag heb ik het nog aan een derde vriendin aangeraden 🙂

Ik waardeer uw expertise en het inzicht in mijn onderbewuste gedachten en gevoelens

 

Beste Colette, Ik wil u hartelijk bedanken voor ... Ik ben nog steeds bezig met het aanpassen aan de veranderingen, denk ik (of hoop ik🙂).

Ik wil deze gelegenheid gebruiken om mijn dank te betuigen voor uw ondersteuning tijdens onze sessies. Ik waardeer uw expertise en het inzicht in mijn onderbewuste gedachten en gevoelens die u mij hebt geboden.

Over mijn hypnose audio's

Wederom een schot in de roos

Ik heb net sessie 4 na het wakker worden beluisterd en deze sessie is wederom een schot in de roos. De vorige heb ik verscheidene keren beluisterd bij het ontwaken en dit is voor mij het ideale moment. De sessies zijn momenteel ontzettend waardevol voor mij daar ik in een fysische en psychische struggle zit met het ouder worden en de beperkingen die zich laten gelden.

Ik wil je graag bedanken met een warme virtuele knuffel 🥰

Je sessie beviel me zeer

 

Ik zoek hulp om me te leren mentaal te ontspannen. Een grotere innerlijke rust en een sterker gevoel van veiligheid zijn daarbij belangrijk. Je sessie over innerlijke rust en veiligheid beviel me zeer. 

Maken me rustig van binnen

De sessie's maken me rustig vanbinnen. Helpen me ook voor het slapen gaan. Ik zou een vervolg ook zeker aanschaffen. Heel erg bedankt voor de audio’s🤗!

Voel me terug dichter bij mijn ware ik, de ik die ik enorm miste

Ondertussen heb ik de sessies mogen beluisteren en vind ik het spijtig dat ze al voorbij zijn. 

De ene sessie had ik wat meer tijd nodig en moest ik het enkele keren beluisteren op echt dieper te kunnen te gaan, de andere sessie ging dan weer vanzelf. 

Omdat ik het steeds thuis op een rustige en veilige plek kon beluisteren merkte ik dat ik zelfs in een diepe ontspanning ging wat zelfs leek op slapen. In het begin dacht ik dat dit geen goed teken was tot ik las op 1 van je commentaren dat dit zelfs positief kan zijn. 

Ik zal de sessies nog blijven herhalen zolang ik het nodig heb maar voel me terug dichter bij mijn ware ik, de ik die ik enorm miste. 

Wanneer er een volgende audiosessie komt, zal ik niet meer twijfelen en direct starten als het dicht bij mezelf aanvoelt. 

Colette, je hebt al veel voor mij betekend en deze sessies waren een enorme meerwaarde. 

Dank je wel ❤️

Keep on doing this wonderful work

 

Ik heb me net helemaal ondergedompeld in je 'Veilige plek'. Wat een mooie ervaring! Het lijkt wel wat op Yoga Nidra-meditaties... Ik zie wel linken ... Keep on doing this wonderful work.

Originele innerlijke kracht terug gelokaliseerd

 

Goedemorgen Colette, 

Net eerste sessie beluisterd en heel blij te mogen zeggen dat ik mijn originele innerlijke kracht die ik al  een tijdje mis terug heb kunnen lokaliseren en hiervoor een duidelijk en herkenbaar beeld heb kunnen vormen dat ik gemakkelijk kan oproepen. Ik beluister deze eerste sessie morgen nogmaals alvorens naar de tweede te gaan.  Bedankt voor deze mooie ervaring. Nog een fijn weekend, 

Heel waardevol

Jouw tip van luisteren tijdens een wandeling zodat ik dan wakker blijf, werkt goed. Ik pik ook andere zaken op, of ik pik ze bewuster op. In bed val ik soms half in slaap. Op een stoel gaan zitten, werkt ook wel.
Bij jou live werkt de hypnose intenser, maar deze manier is ook heel waardevol. Ik ben blij dat ik deel heb genomen 😊🙏🏻.

Heel toepasselijk voor mijn proces

Zonet de laatste audio gedaan👌🏻 de reeks is heel toepasselijk in mijn proces al geweest, de thema’s die aan bod komen zijn altijd geschikt voor het moment  waarin ik zit (raar maar waar). Ik merk vooral fysieke reacties erop, kippenvel, tintelingen of tranen. 

Het heeft mijn ogen geopend

Ik heb nu voor de tweede maal sessie 3 beluisterd en het is zo raar de eerste keer is daar blijkbaar niets van door gedrongen bij mij. Nu heeft het zoveel geraakt, ik kon mijn tranen niet tegen houden. ... Het heeft mijn ogen geopend, dank u !

Cursusdeelnemers

Ontzettend aangenaam en leerijk

Mijn man en ik hebben twee prachtige halve dagen hypnobirthing cursus gevolgd bij Colette. Eentje daarvan in onze thuisplek en eentje daarvan in haar praktijk.

We hebben dit allebei als ontzettend aangenaam en leerrijk ervaren en hebben er als koppel samen enorm veel zin in om de aangeleerde technieken te gaan oefenen zodat we ons klaar voelen voor de bevalling.

Alvast bedankt Colette voor al je handige tips en lieve aanpak. Liefs, E. en T.

feddback hb cursus Tine_edited.jpg
Heeft mijn zelfvertrouwen een enorme boost gegeven

Heel aangename cursusdag ookal ging het online door; dit heeft voor ons geen verschil gemaakt. Deze dag was voor ons extra bonding met elkaar en naar de geboorte toe, heel fijn om dit al tijdens de zwangerschap met partner te delen. Verder heeft de cursus zowel mijn zelfvertrouwen als dat van mijn partner een enorme boost gegeven. We kijken echt uit naar de bevalling nu, terwijl we voor de cursus toch ook wel stress hiervoor hadden. Tot slot doe jij het als lesgever erg goed! Rustig, empathisch en speels. Het was een fijne dag en belangrijke ervaring voor ons!

De visualisaties hebben goed geholpen

Dag Colette, Vorige week vrijdag ben ik bevallen. De arbeid is spontaan op gang gekomen en bevalling verliep vlot. Ik heb gemerkt dat de visualisaties me tijdens het moeilijkste moment van de bevalling goed hebben geholpen. Dus wil ik je hiervoor bedanken.  We merken ook aan onze zoon dat hij rustig is en de borstvoeding verloopt ook heel goed. Een heel ander verhaal dan met ons ander zoontje, waar het toch een moeilijke start was. Lieve groetjes, E.

Mijn partner was heel betrokken bij de bevalling

Beste Colette, Ik volgde samen met mijn partner de hypnobirthing cursus bij jou. En ik wil je graag deze mail sturen om je te bedanken.

Ik ben in oktober bevallen van onze prachtige zoon. De bevalling is zeer vlot verlopen, en dat is sowieso mede door de technieken die ik aangeleerd heb gekregen tijdens de cursus.

Mijn partner was heel betrokken bij de bevalling, en wist ook perfect wat ik nodig had.

Door onze voorbereiding tijdens de cursus, ben ik er ook in geslaagd om te bevallen zonder epidurale verdoving. Iets waar ik heel dankbaar voor ben dat ik dat zo heb kunnen beleven.

Heel erg bedankt voor de goede begeleiding en uitleg, wij hebben er zeker veel aan gehad!

Groetjes E.

Heel veel gehad aan de cursus

Op 8 november is onze zoon geboren na een heel vlotte bevalling. Om 10.30 ‘s avond zijn de vliezen gebroken. Toen we toekwamen in het ziekenhuis rond 12u, waren de weeën reeds gestart en om 5 na 9 is hij geboren. Ik heb heel veel gehad aan de cursus die je gegeven hebt. Ook S. wist waar hij wat kon doen, waardoor we beiden ontspannen waren. Hartelijk dank, Veel liefs E.

We raden hypnobirthing bij iedereen aan

 

Dag Colette, We hebben het leuke nieuws te melden dat we vanaf nu met ons drietjes zijn. Onze dochter H. is geboren in het Middelheim ziekenhuis in Antwerpen. Bij de geboorte was ze 56,5 cm groot en woog ze 3,970kg. Alles is prachtig verlopen en het was een zeer vlotte natuurlijke bevalling (rond 11:30 in het ziekenhuis binnen en had volledige ontsluiting). We stellen het goed ☺ . Bedankt voor de goeie cursus hypnobirthing en het contact dat we erna hebben gehad. Dit heeft ons echt geholpen om onze bevalling goed te visualiseren en voor te bereiden. We raden hypnobirthing bij iedereen aan! Groetjes, K., P. & H.

We hebben vooral iets gehad aan de ademhaling en de affirmaties

Hallo  colette, onze dochter is al eventjes op de wereld, we hebben onszelf wat tijd gegeven. Ze is gezond, zonder pijnstillers of keizersnede gekomen. En daar zijn we heel dankbaar voor. Het was wel een lange bevalling (3 uren persen, 40 uur i weeen) en extreem warm! (...) We hebben vooral iets gehad aan de ademhaling en de affirmaties. Alsook de massage deed deugd tijdens de eerste uurtjes. (...) Dat hield ons gefocussed, met ons ideaal voor ogen. Zo waren we een hele tijd in de appelboomgaard (naast het ziekenhuis), met een kleine picnic, muziekje en probeerden we vele verschillende houdingen en de 10/10 ademhaling uit die je ons toonden. 

Visualiseren ging wat lastiger, vooral op het einde. We zijn ontzettend blij dat we jouw tips en adviezen kregen, zonder deze voorbereiding had onze bevalling omwille van de complexiteit er waarschijnlijk helemaal anders uitgezien. Dankjewel lieve colette Veel liefs van ons gedrie, T. 

We gaan hier zeker iets aan hebben

Bedankt voor de fijne opleidingsdag. Mijn partner en ik hebben er veel uit opgestoken, we gaan hier zeker iets aan hebben. Ik keek het even na en zie dat ik nu wel aan alle online bestanden kan. Bedankt voor de toelichting.

Genoten van deze ontspannende, leerijke dag

We hebben genoten van deze ontspannende, leerrijke dag. Het heeft ons geïnspireerd om samen richting de bevalling toe te werken gebruik makend van de ontspanningstechnieken en opgedane kennis. De vrees dat het "te wollig" zou zijn was ongegrond. Colette bracht alles op een genuanceerde manier, ruimte latend voor eigen invulling van de ouders in spe. Dankjewel Colette! N.

Zeer aangename en
aan te raden ervaring
Bildschirmfoto 2020-11-19 um 11.21.09.pn
Mezelf kracht inspreken, rustig blijven en vooral ademen

Beste Colette, Hypnobirthing heeft ons geholpen om deze prachtige jongen veilig en wel thuis op de wereld te zetten. De voorweeen duurden lang maar kon ik vooral door behulp van de affirmaties goed controleren. Rustige muziek en de stem van mijn partner (die de affirmaties van jullie had ingesproken met meditatieve achtergrondmuziek) steunden me enorm. Het was een bandje van 40min die me echt kracht insprak. Uren gingen voorbij met deze muziek en het horen van zijn stem in mijn oren. Hierdoor kon mijn partner ook slapen en voelde ik me nog steeds gesteund en verbonden. Mezelf kracht inspreken, rustig blijven en vooral ademen... Het is gelukt zonder kleerscheuren en dat maakte me ook trots op mezelf. De vroedvrouwen zeiden dat ik het zeer goed en gecontroleerd deed en vooral dat ik hun instructies rustig volgde. Het is achter de rug en ik zal deze wijze meditatielessen nooit vergeten. Bedankt hiervoor. C.+F. 

Het was een fantastische ervaring!

Hallo Colette, we zijn trotse ouders geworden van onze zoon E. Het was een fantastische ervaring! Ik wilde graag natuurlijk bevallen en dit is me gelukt, mede dankzij de hypnobirthing workshop die we bij jou volgden. Hierdoor heb ik voornamelijk meer/weer vertrouwen gekregen in mijn eigen lichaam en kon ik me meer overgeven aan de weeën, omdat ik ervan uit ging dat ik het kon en dat alles goed zou komen. Ook het op voorhand verkennen van de ontspanningstechnieken, de verschillende houdingen en het oefenen van de ademhaling heeft mij veel houvast geboden tijdens de arbeid. Mijn partner vond het vooral fijn een beetje voorbereid te zijn op wat zou komen, in de mate van het mogelijke ;) door de cursus te volgen had ook hij meer vertrouwen in het verloop en was hierdoor iets meer ontspannen.
Onze zoon doet het heel goed en we genieten volop van ons nieuwe gezin met z’n drietjes.
Nogmaals bedankt! Veel groetjes, L.

We hebben er onwaarschijnlijk veel aan gehad

Dag Colette, Bedankt voor de extra info! En ook heel erg bedankt voor de fijne dag, we hebben er onwaarschijnlijk veel aan gehad en ik voel mij echt zoveel geruster en zekerder. Groetjes, I.

Ik heb een droombevalling gehad eigenlijk

Dag Colette (...) Wij zijn thuis bevallen van deze prachtige dochter. Omstreeks 16u30 startten de weeën (voor de tweede keer - ze waren al eens gestart en hadden zo voor 3cm opening gezorgd maar dat was nadien terug stilgevallen). N. heeft alles goed opgevangen via de hypnobirthingmethode. We telden zowel stil als luid. Het ging allemaal heel snel, want om 19u30 was onze spruit er al! Ze beviel in bad, 10cm boven het wateroppervlak (niet echt de bedoeling, maar het ging zo vlug). Nadien heeft ze wel kunnen nagenieten in het bevalbad. Groetjes T.+N.

Volledig natuurlijke thuisbevalling

Beste Colette Ik ging je op de hoogte stellen als onze zoon geboren is. Hierbij is W. geboren bij een mooie (wel intense) thuisbevalling. Alles is volledig naar mijn wens gebeurd (geen enkel medische interventie, geen pijnmedicatie en volledig natuurlijke bevalling). Ik heb er wel 21,5u voor mogen zwoegen 😉. Maar het was super teamwork samen met mijn man! Hij heeft mij er volledig doorgetrokken. Ook de ademhalingsoefeningen heb ik toegepast. Nog een keer bedankt! We hebben veel aan de cursus gehad. In bijlage het digitale kaartje. Groetjes M.

Het was super teamwork met mijn man

Beste Colette Ik ging je op de hoogte stellen als onze zoon geboren is. Hierbij is W. geboren in oktober bij een mooie (wel intense) huisbevalling. Alles is volledig naar mijn wens gebeurd (geen enkel medische interventie, geen pijnmedicatie en volledig natuurlijke bevalling). Ik heb er wel 21,5u voor mogen zwoegen 😉. Maar het was super teamwork samen met mijn man! Hij heeft mij er volledig doorgetrokken. Ook de ademhalingsoefeningen heb ik toegepast. 

Nog een keer bedankt! We hebben veel aan de cursus gehad. In bijlage het digitale kaartje. 

Groetjes

Het was een super bevalling

Hey colette, Heel erg bedankt voor de cursus. In nov ben ik bevallen van onze gezonde zoon. Het was een super bevalling, snel en maar 20 min persen in het bevallingsbad van Sint Vincentius ( ze hebben een nieuwe, echt een bevallingsbad met veel ruimte!). Nogmaals bedankt! Groetjes L.

Ritmische weeën die ik thuis met gemak opgevangen heb

Goedemiddag Colette, Graag wou ik je laten weten dat ik bevallen ben van ons tweede kindje.

Ik heb de hele week na onze lesdag nog geoefend met de meditaties, het oefenboek en het boek gelezen. Ook de positieve affirmaties had ik in mijn handtas zitten voor tussendoor.  (...)

Ik wil je graag laten weten dat ik op zaterdag beginnende 'last' had maar geen contracties. Die nacht dan contracties die terug weggevallen zijn, ik kon me rustig houden met de boodschap dat mijn lichaam perfect wist wat het aan het doen was. De volgende ochtend weer lichte contracties die soms nog eens weg vielen, op de middag nam ik een ontspannen bad en daarna heeft het slechts 7u geduurd met ritmische weeën die ik thuis met gemak opgevangen heb. Het ging ineens zo snel dat ik niet doorhad dat we al moesten vertrekken naar het ziekenhuis. Ik ben één uurtje na aankomst in het ziekenhuis bevallen en diezelfde avond nog terug naar huis kunnen vertrekken.

Ik wil je graag bedanken voor de leuke lesdag, mijn partner was ook heel enthousiast om me nog beter te kunnen ondersteunen. We hebben/ hadden er veel aan! Groetjes C.

Ik heb een droombevalling gehad eigenlijk

Beste Colette, Hopelijk is alles goed met jou en met je gezin. Ik wil je laten weten dat ik in maart ben bevallen van een zoontje D. Hij is 3 weken te vroeg geboren, maar een flinke jongen. Het gaat heel goed met ons, ook de borstvoeding gaat heel goed. Ik heb een droombevalling gehad eigenlijk :-) Ik heb de nacht van zondag op maandag weeën beginnen krijgen en die vielen eigenlijk heel goed mee. Ik heb dan 's morgens een bad genomen thuis en dan rustig naar het ziekenhuis gegaan en bij aankomst was ik al op volledige ontsluiting, een uurtje later was ons zoontje er.

WIj hebben veel gehad aan de cursus, waarvoor nogmaals dank. De oefeningen hebben heel goed geholpen zeker aangezien het zonder epidurale was. Ik zal je cursus zeker aanraden aan patiënten!

We zijn zeer enthousiast over zowel de cursus als Colette!

Zowel ik als mijn partner kunnen de cursus zeker en vast aanraden aan eender wie die veel angsten heeft, piekert of zelfs gewoon wil bijleren over ontspanningstechnieken!

Het geeft je nieuwe inzichten en een andere kijk op de bevalling en de aanloop daar naartoe. 

Ook in andere situaties kan je de aangeleerde methodes toepassen en dat maakt dat ze in de toekomst nog van pas gaan komen!

Colette geeft de cursus zeer duidelijk en heeft ons vanaf het eerste moment meteen op ons gemak gesteld door haar aanpak. 

Wij zijn zeer enthousiast over zowel de cursus als Colette! Bedankt hiervoor!

Aansluitend Geboorteverhaal:

Dag Colette, Bij deze wil ik jou meedelen dat wij trotse ouders zijn van L. Ik ben jou enorm dankbaar voor de cursus die we bij jou hebben gevolgd. Daardoor had ik een goede mindset en is de bevalling vlot verlopen. We mogen onszelf zeer gelukkig prijzen! Ik ben vorige week woensdag om 21U binnen gegaan in het ziekenhuis en had 2cm ontsluiting. Voor mij was dit zeer teleurstellend, mits ik de avond ervoor (op afspraak bij de gynaecoloog) 1cm had en ik sindsdien regelmatige weeën voelde, die woensdagavond (vanaf 17u) enkel toenamen in pijn en frequentie. Dankzij de hypnobirthing heb ik mij gefocust op het ontspannen van mijn lichaam, waardoor onze dochter in sneltrein om 01u50 op donderdag ter wereld is gekomen. Ik gebruik de tools nu nog steeds voor de borstvoeding en dat gaat ook redelijk goed! Soms wat moeilijkere momenten en last van pijn, maar we zoeken wel een weg samen! Bedankt nog eens voor alle hulp en geniet nog van jouw weekend! Groetjes

The techniques in the course definitely helped

Hi Colette, I wanted to let you know that I gave birth on Tuesday to a beautiful baby girl! Labour was 13h start to finish. The techniques in the course definitely helped but I wasn't prepared for how horrible the contractions were. I ended up getting an epidural for the last 4 hours, which was the right decision because I was super present and even able to enjoy pushing! It was overall a positive experience :) The baby had a brief Nicu stay because she had swallowed meconium but she is now gone and back to her birth weight already. I'll attach some pictures :)

Soms loopt de bevalling anders dan je had gehoopt. Ook in deze gevallen kon de cursus iets voor mijn cursisten betekenen:

Ondanks ons verhaal heb ik toch veel gehad aan de cursus

Dag Colette, Woensdagavond is onze zoon geboren. Helaas is alles anders gegaan dan gehoopt, maar ik heb er vrede mee. Dinsdagochtend was zijn hartslag 220 en dinsdagavond is er een ballonnetje geplaatst. Woensdagochtend had ik 5,5cm ontsluiting en werd er oxytocine toegediend. Rond 13u had ik om de minuut ondraaglijke weeën en heb ik toch een epidurale gevraagd. Uiteindelijk werd om 20u 's avonds beslist dat hij niet vaginaal wou komen ondanks de 9cm. Hij werd zwaar geschat en met een groot hoofd, waardoor hij wrsl niet wilde indalen en persen niet zinvol leek. En zo werd het uiteindelijk een keizersnede.

We zijn helemaal verliefd op onze zoon!
Hartelijk bedankt voor de tips en de cursus. Hopelijk loopt het tijdens een 2e bevalling wat anders. Ondanks ons verhaal heb ik toch veel gehad aan de cursus. Waarvoor dank. Ik wens je nog een fijne vakantie! Groeten A.

Ik heb mijzelf dan helemaal 'in the zone' gezet en een of andere oerkracht aangesproken en geperst alsof mijn leven ervan afhing

Dag Colette, (...) Onze dochter is op vrijdag geboren. Jammer genoeg is de bevalling totaal niet gelopen zoals verhoopt. We zijn donderdagavond binnengegaan voor de inleiding. Mijn cervix was jammer genoeg nog volledig onrijp, dus ze hebben een ballon met prostaglandinegel ingebracht en ik ben direct daarna in een weeënstorm beland. Ik ben 5.5 uur door een hel gegaan en ik ben ervan overtuigd dat de enige reden dat ik niet ben gaan panikeren en hyperventileren, is dat ik de hypnobirthing zo goed mogelijk heb proberen toe te passen. Na 5.5 uur bleek dan dat ik ondanks alles nog steeds maar op 1.5 cm ontsluiting zat, dus dat er nog heel veel medicatie zou moeten toegediend worden om de cervix te doen verstrijken en meer te doen ontsluiten, met alle gevolgen vandien voor de weeën. De vroedvrouw heeft dan een epidurale voorgesteld en daar ben ik op ingegaan, omdat het mij niet realistisch leek dat ik dit (en wss erger) nog meer dan 12 uur zou volhouden en dan nog fysieke en mentale ruimte zou hebben om te persen. En dat was zeker en vast de juiste beslissing. 

15u na het begin van de inleiding en ongelooflijk veel medicatie later zat ik dan eindelijk op 8 cm en 2.5u later mocht ik beginnen persen. Ondertussen al 4 keer overgegeven omdat mijn lijf zo onder druk stond. Na 30 minuten persen kwam de gynaecoloog dan met het slechte nieuws dat de baby het door iets anatomisch aan mijn bekken niet voorbij het schaambot raakte en dat het persen dus weinig uithaalde. (...) De gynaecoloog gaf mij nog 3 persweeën de kans om haar met behulp van de zuignap eruit te krijgen of het zou een spoedkeizersnede worden. (...) Ik heb mijzelf dan helemaal 'in the zone' gezet en een of andere oerkracht aangesproken en geperst alsof mijn leven ervan afhing. En het is mij gelukt, op pers 7 van de 9 die ik had, is ze eruit gekomen!

De baby is kerngezond, was al direct heel alert en binnen het halfuur was ze al aan het drinken, dus ze lijkt weinig te hebben overgehouden van de verre van ideale bevalling, wat echt een pak van mijn hart is.

(...) Groetjes

De natuurlijke bevalling cursisten
live en e-couse

De meditaties deden heel veel deugd

Dag Colette, Ik wou je nog bedanken Voor de lessen bevallen uit je kracht. De workshops waren heel interessant en zo goed duidelijk en gestructureerd. Ik heb er veel aan gehad - ook nu al tijdens de laatste weken om beter te slapen en de spanning van de komende weken wat te baas te kunnen. Door de lessen kijk ik echt uit naar de bevalling en voel me er klaar voor wat er ook zal gebeuren. Zou het mogelijk zijn om de meditaties van de laatste les te krijgen om opnieuw te luisteren? Die deden heel veel deugd. Warme groeten, Lotte 

Achteraf bekeken heeft de visualisatie de geboorte echt wel positief beïnvloed

Dag Colette (...) Ik ben op 13 september thuis in de jacuzzi bevallen, van een zoontje. Achteraf bekeken heeft de visualisatie de geboorte echt wel positief beïnvloed. De eerste weeën had ik vrijdag nacht, zaterdag lieten ze zich ieder uur een keer voelen. Zaterdag nacht hebben de weeën verder doorgezet en zondag namiddag werd Noa geboren. Het was allemaal best intens, maar ik was heel blij met de 2 vroedvrouwen en de steun van mijn man. De eerste weken waren wat overleven op lichamelijk vlak, hier was ik niet echt op voorbereid. Maar verder wel genieten van de pasgeboren baby. Ondertussen is hij 3 maanden oud, de tijd vliegt. De eerste lachjes, knuffeltjes en het frazelen... het gaat allemaal zo snel. Ik ben erg dankbaar dat ik deze tijd mag meemaken en dat ik voorlopig nog niet terug moet gaan werken. Ik wens jou een hele fijne vakantie. Een tijd om te genieten van jouw gezin. Veel groetjes J.

Veel bijgeleerd, zeer nuttig
feedback ademen 09_20.jpg
Veel dingen meenemen
feedback hypnobirthing 09_20.jpg
feedback 2 hypnobirthing 09_20.jpg
feedback 3 hypnobirthing 09_20.jpg
Erg fijne ervaring, leerijke sessies
feedback 2 01_2021.jpg

Het deed me vooral uitkijken naar de bevalling en geloven in mezelf en de natuur

Dag Colette Dankjewel voor de fijne lessen de voorbije weken. Ik heb jouw cursus al aan twee vriendinnen aangeraden die ook zwanger zijn :) Het deed me vooral uitkijken naar de bevalling en geloven in mezelf en "de natuur". Vanmorgen was ik nog in het ziekenhuis waar ik bijna flauwviel tijdens een bloedtest. De verpleegster zei me: "Je moet niet bang zijn voor de bevalling." waarop ik zei: "Voor de bevalling heb ik geen schrik hoor, daar kijk ik naar uit." Dat is mede dankzij jouw cursus. 

 

Ik wou je vragen of je me toegang kon geven tot de begeleide oefeningen die je gebruikte tijdens de lessen? Ik zou het graag blijven oefenen totdat de geboortedag er is. En ik vond het fijn om naar jouw stem te luisteren. Ik gebruik een app "hypnobirth" maar dat vind ik niet zo aangenaam om eerlijk te zijn :)

Heel interessant en gebruikbaar
feedback bevallen vanuit je kracht11*.pn
Fijne toelichting
feedback bevallen vanuit je kracht13*.pn
Vertrouwen en goesting in de bevalling
feedback bevallen vanuit je kracht6*.png
Praktische tips
feedback 01 2021 bevallen vanuit je krac
We gaan met een positieve mindset naar de bevalling
BVJK 9_21 feedback2.jpg
BVJK 4_21 feedback1.png
BVJK 9_21 feedback1.jpg
Interessante info
feedback 01 2021 bevallen vanuit je krac
feedback 01 2021 bevallen vanuit je krac
Je hebt me het vertrouwen gegeven dat ik dit kan

In combinatie met zwangrrschapyoga was deze cursus perfect voor me. De yoga was wel live online en zeer praktisch dus ik kon jouw theorie omzetten tijdens de yoga. Ik heb een geboorteplan gemaakt, wat ik anders misschien niet had gedaan en je hebt me het vertrouwen gegeven dat ik dit kan. Ik kan het, ik geloof erin.ik vond ook de links naar de video's van hypnobirths zeer fijn. Heb er ondertussen al heel veel bekeken. (...) Bedankt voor al jouw inzichten en ik maak graag reclame voor je! Groetjes, L.

Hoe beoordeel je deze cursus?: ⭐⭐⭐⭐⭐
 

Vervolg: Dag Colette, Ik laat even weten hoe het gelopen is! Mijn grootste angst werd toch werkelijkheid. Na 9 dagen overtijd te gaan werd het een geplande keizersnede. Maar door een goede mentale voorbereiding, omringd door waardevolle raadgevers en nadat we alles uit de kast hebben gehaald om hem natuurlijk te laten komen, heb ik er vrede mee dat de natuur het anders besliste. Zijn hoge gewicht > 4kg, groot rond hoofd en zeer broos dun litteken van de vorige ks zorgden ervoor dat de puzzelstukjes niet op zijn plaats vielen. De gedachte dat de natuur de afweging van de risico's correct inschatte is heel helend en troostend. We maken een goede start. Mijn eerste dochter is op bezoek mogen komen en op dag 2 mogen we naar huis. Bedankt voor de steun die ik vond in de cursus. ik heb er veel aan gehad ook tijdens de ks. De buik ademhaling maakte me rustig voor , tijdens en na de operatie.

Zeer dankbaar dat ik het fbbericht ivm jouw praktijk toevallig zag passeren. Liefdevolle groet

bottom of page