top of page

Online zwangerschapscursus voor zwangeren die zich willen voorbereiden op een natuurlijke en positieve bevalling

Reportage Colette-111-1200px.jpg
online zwangerschapscursus ´De natuurlijke bevalling´

Je zou graag zoveel mogelijk uit eigen kracht willen bevallen.

Je voelt dat het mogelijk is. 

Ouderschap houdt voor jou ook een missie in.​

Maar het op de geboortedag omzetten is nog een ander verhaal.

Dat brengt wel wat uitdagingen met zich mee.

Je hebt al eerder gehoord dat het belangrijk is, tijdens het bevallen te ontspannen​. Maar eigenlijk vraag je je af, ´hoe dan?´

Je verlangt ernaar om te kunnen bevallen in je eigen flow zodat er ruimte is om je lichaam en intuïtie het geboorteproces te laten leiden. 

​Je verlangt naar meer kennis en vertrouwen zodat je je kan focussen op je krachten en zo meer invloed kan hebben zonder controlerend te zijn.

​Je weet dat er veel meer mogelijk is dan de oude/traditionele manier van bevallen en je staat open om je eigen weg te ontdekken. Je bent klaar om met je eigen intuïtie en creativiteit je positieve visie van bevallen te realiseren.

Dan laat ons dan samen aan de slag gaan!

online bevalcursus ´De natuurlijke bevalling´

Hoe zorg je ervoor de weeën rustig op te kunnen vangen?

​Hoe bevorder je een vlot verloop zodat je vol vertrouwen kan blijven en interventies kunt vermijden?

Hoe houd je voldoende energie over als het wat langer gaat duren?

Hoe ga je om met je innerlijke angsten en saboteurs die ervoor zorgen dat je niet je volle potentieel benut?

In deze cursus krijg je uitgebreide ondersteuning om je bevalling voor te bereiden op precies de manier die bij jou past.

We gaan voor niets minder dan je droombevalling waar jij op een ontspannen en liefdevolle manier een gezond en gelukkig kindje ter wereld kan brengen.

 

De kracht van deze online cursus zit in de holistische aanpak. Ik ga met je een laagje dieper dan de gemiddelde bevalcursus. We werken op vlak van: kennis, fysiologie, praktische aspecten, mentale vaardigheden, het onderbewuste, intentie en verbinding.

Je gaat ervaren waardoor de combinatie van een praktische aanpak en mentale technieken jou tot een nieuw zelfvertrouwen brengt.

​Het voorbereiden op de komst van een babytje vraagt tijd én inspanning. Geheime formules of tovertrucjes kan ik je niet bieden, wel bied ik begeleiding bij het zoeken, oefenen en omzetten van de fundamentele succesaspecten bij het bevallen.

You can't stop the waves, but you can learn to surf…

 

Jon Kabat-Zinn

Inhoud e-course

uitdrijving
MODULE 1
HET BEVALLINGSPROCES
Essentiële inzichten...

In de eerste lesvideo geef ik een ruim overzicht wat je kan verwachten tijdens de geboorte van je baby´tje. Ik leg uit welke types van weeën er bestaan en welke verschillende fases je tijdens de arbeid en bevalling doorloopt. Je gaat meer leren over de lichamelijke sensaties en emoties die je hierbij zult gewaarworden. Ik bespreek de fysiologie van baarmoeder en bekken en leg uit welke impact de bevallingshormonen hebben op het verloop van het geboorteproces.
Verder geef ik een overzicht over klassieke handelingen, medische pijnbestrijding en ingrepen en de keuzes die je hierbij kan maken.

De informatie uit deze les kan je al gebruiken om met behulp van het sjabloon ´geboorteplan´in dialoog met je partner te gaan over die dingen waar jij belang aan hecht.
Tip: Als je samen met je partner de les bekijkt, wordt deze perfect geïnformeerd en voorbereid om je tijdens de arbeid te ondersteunen - een waardevolle bijdrage!

115962508_l.jpg
MODULE 2
ALTERNATIEVE PIJNBESTRIJDING
Praktische toepassing...

In deze lesvideo krijg je diepgaand inzicht over de talrijke opties die er bestaan stress en pijnbeleving tijdens de bevalling op een natuurlijke manier te verlichten. We bespreken 6 centrale krachtbronnen in detail die de positieve bevallingshormonen stimuleren en het lichaam in zijn gezonde fysiologische functies ondersteunen.

Ik geef je de principes mee om vertrouwen op te bouwen, om positief, rustig en ontspannen te blijven tijdens de arbeid.

De zeer praktische informatie helpt je bekende ´valkuilen´ bij het bevallen te omzeilen en een selectie te maken welke zaken/voorbereidingen je aandacht krijgen om echt impact te maken.

Met een luisteroefening kan je tijdens deze module met diepere lagen in jezelf verbinden en je onbewuste creativiteit voor je doelstelling inzetten.

Ook de partners krijgen in deze module talrijke tips ter ondersteuning van hun vrouw.

kalea-jerielle-WaoUhCYOKHA-unsplash.jpg
MODULE 3
ADEMHALINGSTECHNIEKEN
Ademen, ontspannen, ervaren...

Voor elke fase van de bevalling laat ik in deze lesvideo specifieke ademhalingstechnieken zien. Je krijgt inzicht welke je wanneer kan inzetten en welke voordelen het kan opleveren.

In totaal ga je 16 verschillende ademhalingsopties leren kennen. Hierdoor kan je zelf kiezen welke ademhaling je fijn vindt en mee wilt nemen naar de geboorte van je kindje.

Ademhaling is voor de meeste mensen de makkelijkste manier om met zichzelf te verbinden en diep te ontspannen. Het adempatroon geeft je als bevallende een houvast, het gevoel van controle te bewaren en brengt meer zuurstof in de cellen zodat het lichaam haar werk optimaal kan doen - een essentiële schakel dus in de kunst van het bevallen.

luister Reportage Colette-68-vierkant800px.jpg
MODULE 4
MIND-TOOLS
Positief opladen, intens focussen...

Iedereen hoorde wel eens een verhaal over een moeilijke en/of zware bevalling, wat vaak zorgt voor angst en twijfel die niet altijd bewust in ons aanwezig zijn. Ook omstandigheden tijdens de bevalling zelf kunnen flink wat stress veroorzaken voordat je het zelf doorhebt.
In deze les wil ik je met verschillende diepgaande tools helpen alle mogelijke angst- en stressfactoren om te vormen naar vertrouwen en positiviteit.

In een fijne meditatie kan je een visie maken van je droombevalling en je zo op een diepere laag afstemmen op een constructief verwachtingspatroon.

Je gaat meer leren over de kracht van verbeelding, herhaling en zelfhypnose om je tijdens de arbeid intens te focussen, te ontspannen en de weeën de baas te blijven.

Reportage Colette-117-2400px_.jpg
WERKBLADEN, AUDIO´S, FACEBOOKGROEP
Uitwerken, verdiepen, integreren...

Bij elke module horen werkbladen waarin alle centrale informatie en de oefeningen zelf zijn samengevat. Hiermee kan je de lesinhoud persoonlijk uitwerken en op maat verdiepen.

De werkbladen zijn ervoor ontworpen om je te helpen de ruime informatie ook te integreren en om alles verder in te oefenen.

In totaal houdt de cursus drie audio´s/meditaties/luisteroefeningen (44 min.) in waarin naast je verstand ook de diepere lagen worden aangesproken en creatief aan het werk worden gezet.

Je bent uitgenodigd om deelnemen aan een gesloten Facebookgroep voor cursisten om vragen, inspiratie en verhalen te delen.

Giving birth should be your greatest achievement not your greatest fear.

 

Jane Weideman

top-view-of-expecting-pregnant-woman-in-

Na deze online cursus...

1.

heb je een goed overzicht hoe een bevallig kan aflopen en wat je kan verwachten.

2.

ken je de klassieke medische handlingen en ingrepen en heb je de nodige kennis om geïnformeerde keuzes te maken.

3.

heb je heel veel inspiratie hoe je op natuurlijke manier de pijn kan verlichten en tijdens de bevalling rustig en ontspannen kan blijven.

4.

zie je waar je angsten jezelf tegenhouden en kan je ze omvormen naar dingen die je wel wilt.

5.

voel je kei veel vertrouwen in jezelf, in je lichaam en in je geboorteteam en kijk je met nieuwsgierigkeit uit je kindje te ontmoeten.

Birth is powerful.
Let it empower you.

Over mezelf

Over mezelf

 

Ik ben Colette, bezielster van deze Hypnosepraktijk.

Ik wil mezelf even voorstellen.

Ik ben geboren in 1980 en opgegroeid in Duitsland. Een aantal jaar geleden heeft me de liefde naar België getrokken. Ondertussen woon ik met mijn partner in Wijnegem bij Antwerpen, waar ook in 2015 en in 2019 onze geweldige kinderen Leon en Louise geboren zijn.

Na een opleiding als een kunst- en cultuurleraar en een graduaat in sociale pedagogie, heb ik in een eerste loopbaan gewerkt als consulent in de economische sector.

Na het einde van mijn studie ben ik begonnen met een uitgebreide hypnotherapie opleiding met ondertussen meer dan 500 uur cursus en supervisie bij het Zentrum für Angewandte Hypnose in Mainz, Duitsland. Sinds 2012 werk ik als hypnotherapeut in eigen praktijk, eerst in Keulen, later in Wijnegem.

Na de hypnobirthing-geboorte van mijn eerste kindje heb ik in Nederland bij Mucha Mama Hypnobirthing een opleiding gevolgd om zelf zwangerschapscursussen te kunnen geven. Sinds 2016 ben ik gecertificeerde cursusleidster voor hypnobirthing cursussen en geef als één van de eerste in België regelmatig bevallingscursussen met hypnose.

In het Corona jaar 2020 heb ik mijn ervaringen op het gebied van bevalcursus geven, hypnotherapie geven en zelf 2 keer te bevallen in een nieuw jasje gegoten en een cursusconcept ontworpen dat de impactvolle dingen die ik ben tegen gekomen integreert. En voilà , mijn eigen cursus ´De natuurlijke bevalling´ is ondertussen klaar.

Mijn missie is om zo veel mogelijk zwangeren/koppels te coachen hoe een zachte, rustige en liefdevolle geboorte voor henzelf en hun kindje in handbereik komt. De start in het leven is een uniek moment en beïnvloedt ons op onderbewust niveau later in ons leven.

Ik ben ervan overtuigd dat wij vrouwen het nog steeds kunnen - bevallen vanuit ons eigen kracht. Alleen draagt het moderne leven ertoe bij dat we vaak de connectie met onze intuitie en ons onderbewuste vaardigheden kunnen missen. In mijn zwangeschapscursussen help ik, om terug naar onze vrouwelijke oerkracht te vinden. Daarvan profiteren we tijdens de bevalling en ook nadien als moeders.

Ik kijk ernaar uit om dit met je te delen,

Colette

Reportage Colette-133-1200px.jpg
zwanger met laptop.jpeg
online geboortevoorbereiding ´De natuurlijke bevalling´

​​Dit is wat je krijgt:

» 9 maanden toegang tot de online leeromgeving met o.a. 4 uitgebreide videolessen van telkens +/- 1u die je waar en wanneer je wilt op je eigen tempo kan volgen.

    » Het bevallingsproces

    » Alternatieve pijnbestrijding

    » Ademhalingstechnieken

    » Mind Tools

»  3 verdiepende hypnose-audio's van telkens +/- 15 minuten om ook op je onderbewust niveau impact te maken.

» Werkbladen bij elke module om alles verder uit te werken voor je eigen bevalling.

» Besloten facebookgroep waar je kan connecten met andere deelnemers en met eventuele vragen terecht kan.

» Sjabloon geboorteplan.

Plus de volgende waardevolle bonussen

Bonus 1: Selectie uit mooie bevalvideo´s op youtube

Bonus 2: De boeiende documentaire ´In Utero`

Waaneer kan je starten?

Onmiddellijk na de inschrijving.

Voor wie?

Deze zeer complete geboortevoorbereiding is voor iedere zwangere die zich goed op haar bevalling wil voorbereiden en het bevalproces op natuurlijke manier wil ondersteunen.

Wat kost deze onlinecursus?

Prijs voor de volledige cursus (module 1-4): eenmalig 77 EUR

Elke module kan ook apart aangekocht worden:

Prijs per module 1/2/3/4: eenmalig 29 EUR

Wat is de beste timing?

De meeste deelnemers volgen de cursus tussen hun 25ste en 35ste zwangerschapsweek.
Ik adviseer om een paar weken te rekenen tussen de cursus en de uitgerekende datum.
Dit geeft je genoeg tijd te oefenen en te verdiepen.

Inschrijving

Ik kijk er echt naar uit om je te mogen verwelkomen in deze training.

 • Meest voordelig

  De nat. bevalling

  77€
  Modules 1-4 "all in"
  9 maanden geldig
  • lesvideo module 1 "het bevallingsproces"
  • lesvideo module 2 "alternatieve pijnbestrijding"
  • lesvideo module 3 "ademhalingstechnieken"
  • lesvideo module 4 "mind tools"
  • sjabloon "geboorteplan"
  • werkbladen modules 1-4
  • 3 audio´s
  • bonus documentaire "In Utero"
  • bonus bevalvideo´s als bestpractice
 • De nat. bevalling 1

  29€
  Module 1: Het bevallingsproces
  9 maanden geldig
  • lesvideo module 1 "het bevallingsproces"
  • werkbladen module 1
  • sjabloon geboorteplan
 • De nat. bevalling 2

  29€
  Module 2: Alternatieve pijnbestrijding
  9 maanden geldig
  • lesvideo module 2 "alternatieve pijnbestrijding"
  • werkbladen module 2
  • audio oefening "alternatieve pijnbestrijding"
 • De nat. bevalling 3

  29€
  Module 3: Ademhalingstechnieken
  9 maanden geldig
  • lesvideo module 3 "ademhalingstechnieken"
  • werkbladen module 3
 • De nat. bevalling 4

  29€
  Module 4: Mind tools
  9 maanden geldig
  • lesvideo module 4 "mind tools"
  • werkbladen module 4
  • audio oefening 1 "mind tools"
  • audio oefening 2 "mind tools"

Online geboortevoorbereiding

voor een natuurlijke bevalling

 

» meer zelfvertrouwen

» betere beslissingen kunnen nemen

» interventies reduceren

» complicaties minimaliseren

» fysiologisch proces optimaliseren

Dit zeggen andere deelnemers

Het deed me vooral uitkijken naar de bevalling en geloven in mezelf en de natuur

Dag Colette Dankjewel voor de fijne lessen de voorbije weken. Ik heb jouw cursus al aan twee vriendinnen aangeraden die ook zwanger zijn :) Het deed me vooral uitkijken naar de bevalling en geloven in mezelf en "de natuur". Vanmorgen was ik nog in het ziekenhuis waar ik bijna flauwviel tijdens een bloedtest. De verpleegster zei me: "Je moet niet bang zijn voor de bevalling." waarop ik zei: "Voor de bevalling heb ik geen schrik hoor, daar kijk ik naar uit." Dat is mede dankzij jouw cursus. 

 

Ik wou je vragen of je me toegang kon geven tot de begeleide oefeningen die je gebruikte tijdens de lessen? Ik zou het graag blijven oefenen totdat de geboortedag er is. En ik vond het fijn om naar jouw stem te luisteren. Ik gebruik een app "hypnobirth" maar dat vind ik niet zo aangenaam om eerlijk te zijn :)

Deze cursus was perfect voor mij

In combinatie met zwangrrschapyoga was deze cursus perfect voor me. De yoga was wel live online en zeer praktisch dus ik kon jouw theorie omzetten tijdens de yoga. Ik heb een geboorteplan gemaakt, wat ik anders misschien niet had gedaan en je hebt me het vertrouwen gegeven dat ik dit kan. Ik kan het, ik geloof erin.ik vond ook de links naar de video's van hypnobirths zeer fijn. Heb er ondertussen al heel veel bekeken. (...) Bedankt voor al jouw inzichten en ik maak graag reclame voor je! Groetjes, L. Hoe beoordeel je deze cursus?: ⭐⭐⭐⭐⭐

Dankzij de cursus stond ik sterker in mijn schoenen

Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐⭐

Een cursus met een goede vibe. Je komt heel inspirerend, positief en geruststellend over. Dankzij de cursus stond ik sterker in mijn schoenen tijdens een lange, niet vorderende arbeid. Hoewel we de cursus maar 4 weken voor de bevalling gevolgd hebben, en dus niet zo veel "geoefend" hadden met het materiaal, gaven de modules kracht. De audiokwaliteit van de filmpjes op youtube kan beter. De app vond ik weinig toegankelijk.

 

Module 1 (waardevolle inzichten): Ja, helemaal

Module 2 (praktische handvaten weëen): Ja, helemaal

Module 3 (weëenademhaling): Ja, helemaal

Module 4 (vertrouwen en optimisme): Ja, helemaal

Vertrouwen toepassing praktijk: Eerder wel

Tevreden en aanbevelen: Ja, helemaal

Audio/video/lesmaterialen: Eerder wel

Vertrouwen en goesting in de bevalling

feedback bevallen vanuit je kracht6*.png

Veel dingen meenemen

feedback hypnobirthing 09_20.jpg
feedback 2 hypnobirthing 09_20.jpg
feedback 3 hypnobirthing 09_20.jpg

Heel interessant en gebruikbaar

feedback bevallen vanuit je kracht11*.pn

Diepgaande cursus voor zwangeren die klaar zijn hun eigen kracht tijdens het bevallingsproces te ontdekken

bottom of page