top of page

Online zwangerschapscursus voor zwangeren die zich willen voorbereiden op een natuurlijke en positieve bevalling

Reportage Colette-111-1200px.jpg
online zwangerschapscursus ´De natuurlijke bevalling´

Je zou graag zoveel mogelijk uit eigen kracht willen bevallen.

Je voelt dat het mogelijk is. 

Ouderschap houdt voor jou ook een missie in.​

Maar het op de geboortedag omzetten is nog een ander verhaal.

Dat brengt wel wat uitdagingen met zich mee.

Je hebt al eerder gehoord dat het belangrijk is, tijdens het bevallen te ontspannen​. Maar eigenlijk vraag je je af, ´hoe dan?´

Je verlangt ernaar om te kunnen bevallen in je eigen flow zodat er ruimte is om je lichaam en intuïtie het geboorteproces te laten leiden. 

​Je verlangt naar meer kennis en vertrouwen zodat je je kan focussen op je krachten en zo meer invloed kan hebben zonder controlerend te zijn.

​Je weet dat er veel meer mogelijk is dan de oude/traditionele manier van bevallen en je staat open om je eigen weg te ontdekken. Je bent klaar om met je eigen intuïtie en creativiteit je positieve visie van bevallen te realiseren.

Dan laat ons dan samen aan de slag gaan!

online bevalcursus ´De natuurlijke bevalling´

Hoe zorg je ervoor de weeën rustig op te kunnen vangen?

​Hoe bevorder je een vlot verloop zodat je vol vertrouwen kan blijven en interventies kunt vermijden?

Hoe houd je voldoende energie over als het wat langer gaat duren?

Hoe ga je om met je innerlijke angsten en saboteurs die ervoor zorgen dat je niet je volle potentieel benut?

In deze cursus krijg je uitgebreide ondersteuning om je bevalling voor te bereiden op precies de manier die bij jou past.

We gaan voor niets minder dan je droombevalling waar jij op een ontspannen en liefdevolle manier een gezond en gelukkig kindje ter wereld kan brengen.

 

De kracht van deze online cursus zit in de holistische aanpak. Ik ga met je een laagje dieper dan de gemiddelde bevalcursus. We werken op vlak van: kennis, fysiologie, praktische aspecten, mentale vaardigheden, het onderbewuste, intentie en verbinding.

Je gaat ervaren waardoor de combinatie van een praktische aanpak en mentale technieken jou tot een nieuw zelfvertrouwen brengt.

​Het voorbereiden op de komst van een babytje vraagt tijd én inspanning. Geheime formules of tovertrucjes kan ik je niet bieden, wel bied ik begeleiding bij het zoeken, oefenen en omzetten van de fundamentele succesaspecten bij het bevallen.

You can't stop the waves, but you can learn to surf…

 

Jon Kabat-Zinn

Inhoud e-course

uitdrijving
MODULE 1
HET BEVALLINGSPROCES
Essentiële inzichten...

In de eerste lesvideo geef ik een ruim overzicht wat je kan verwachten tijdens de geboorte van je baby´tje. Ik leg uit welke types van weeën er bestaan en welke verschillende fases je tijdens de arbeid en bevalling doorloopt. Je gaat meer leren over de lichamelijke sensaties en emoties die je hierbij zult gewaarworden. Ik bespreek de fysiologie van baarmoeder en bekken en leg uit welke impact de bevallingshormonen hebben op het verloop van het geboorteproces.
Verder geef ik een overzicht over klassieke handelingen, medische pijnbestrijding en ingrepen en de keuzes die je hierbij kan maken.

De informatie uit deze les kan je al gebruiken om met behulp van het sjabloon ´geboorteplan´in dialoog met je partner te gaan over die dingen waar jij belang aan hecht.
Tip: Als je samen met je partner de les bekijkt, wordt deze perfect geïnformeerd en voorbereid om je tijdens de arbeid te ondersteunen - een waardevolle bijdrage!

115962508_l.jpg
MODULE 2
ALTERNATIEVE PIJNBESTRIJDING
Praktische toepassing...

In deze lesvideo krijg je diepgaand inzicht over de talrijke opties die er bestaan stress en pijnbeleving tijdens de bevalling op een natuurlijke manier te verlichten. We bespreken 6 centrale krachtbronnen in detail die de positieve bevallingshormonen stimuleren en het lichaam in zijn gezonde fysiologische functies ondersteunen.

Ik geef je de principes mee om vertrouwen op te bouwen, om positief, rustig en ontspannen te blijven tijdens de arbeid.

De zeer praktische informatie helpt je bekende ´valkuilen´ bij het bevallen te omzeilen en een selectie te maken welke zaken/voorbereidingen je aandacht krijgen om echt impact te maken.

Met een luisteroefening kan je tijdens deze module met diepere lagen in jezelf verbinden en je onbewuste creativiteit voor je doelstelling inzetten.

Ook de partners krijgen in deze module talrijke tips ter ondersteuning van hun vrouw.

kalea-jerielle-WaoUhCYOKHA-unsplash.jpg
MODULE 3
ADEMHALINGSTECHNIEKEN
Ademen, ontspannen, ervaren...

Voor elke fase van de bevalling laat ik in deze lesvideo specifieke ademhalingstechnieken zien. Je krijgt inzicht welke je wanneer kan inzetten en welke voordelen het kan opleveren.

In totaal ga je 16 verschillende ademhalingsopties leren kennen. Hierdoor kan je zelf kiezen welke ademhaling je fijn vindt en mee wilt nemen naar de geboorte van je kindje.

Ademhaling is voor de meeste mensen de makkelijkste manier om met zichzelf te verbinden en diep te ontspannen. Het adempatroon geeft je als bevallende een houvast, het gevoel van controle te bewaren en brengt meer zuurstof in de cellen zodat het lichaam haar werk optimaal kan doen - een essentiële schakel dus in de kunst van het bevallen.

luister Reportage Colette-68-vierkant800px.jpg
MODULE 4
MIND-TOOLS
Positief opladen, intens focussen...

Iedereen hoorde wel eens een verhaal over een moeilijke en/of zware bevalling, wat vaak zorgt voor angst en twijfel die niet altijd bewust in ons aanwezig zijn. Ook omstandigheden tijdens de bevalling zelf kunnen flink wat stress veroorzaken voordat je het zelf doorhebt.
In deze les wil ik je met verschillende diepgaande tools helpen alle mogelijke angst- en stressfactoren om te vormen naar vertrouwen en positiviteit.

In een fijne meditatie kan je een visie maken van je droombevalling en je zo op een diepere laag afstemmen op een constructief verwachtingspatroon.

Je gaat meer leren over de kracht van verbeelding, herhaling en zelfhypnose om je tijdens de arbeid intens te focussen, te ontspannen en de weeën de baas te blijven.