devon-divine-adP0SsdMtMA-unsplash(1)_edi

Online zwangerschapscursus

voor zwangeren die zich willen voorbereiden op een natuurlijke en positieve bevalling

Je zou graag zoveel mogelijk uit eigen kracht willen bevallen.

Je voelt dat het mogelijk is. 

Ouderschap houdt voor jou ook een missie in.​

Maar het op de geboortedag omzetten is nog een ander verhaal.

Dat brengt wel wat uitdagingen met zich mee.

Je hebt al eerder gehoord dat het belangrijk is, tijdens het bevallen te ontspannen​. Maar eigenlijk vraag je je af, ´hoe dan?´

Je verlangt ernaar om te kunnen bevallen in je eigen flow zodat er ruimte is om je lichaam en intuïtie het geboorteproces te laten leiden. 

​Je verlangt naar meer kennis en vertrouwen zodat je je kan focussen op je krachten en zo meer invloed kan hebben zonder controlerend te zijn.

​Je weet dat er veel meer mogelijk is dan de oude manier van bevallen en je staat open om een nieuwe manier te ontdekken. Je bent klaar om met je eigen intuïtie en creativiteit je positieve visie van bevallen te realiseren. 

Dan laat ons dan samen aan de slag gaan!

Hoe zorg je ervoor de weeën rustig op te kunnen vangen?

​Hoe bevorder je een vlot verloop zodat je vol vertrouwen kan blijven en interventies kunt vermijden?

Hoe houd je voldoende energie over als het wat langer gaat duren?

Hoe ga je om met je innerlijke angsten en saboteurs die ervoor zorgen dat je niet je volle potentieel benut?

In deze cursus krijg je uitgebreide ondersteuning om je bevalling voor te bereiden op precies de manier die bij jou past.

We gaan voor niets minder dan je droombevalling waar jij op een ontspannen en liefdevolle manier een gezond en gelukkig kindje ter wereld kan brengen.

 

De kracht van deze online cursus zit in de holistische aanpak. Ik ga met je een laagje dieper dan de gemiddelde bevalcursus. We werken op vlak van: kennis, fysiologie, praktische aspecten, mentale vaardigheden, het onderbewuste, intentie en verbinding.

Je gaat ervaren waardoor de combinatie van een praktische aanpak en mentale technieken jou tot een nieuw zelfvertrouwen brengt.

​Het voorbereiden op de komst van een babytje vraagt tijd én inspanning. Geheime formules of tovertrucjes kan ik je niet bieden, wel bied ik begeleiding bij het zoeken, oefenen en omzetten van de fundamentele succesaspecten bij het bevallen.

Niewsgierig naar de 5 essentiële principes voor een bevalling uit eigen kracht?

Inhoud e-course

MODULE 1

HET BEVALLINGSPROCES

Essentiële inzichten...

In de eerste lesvideo geef ik een ruim overzicht wat je kan verwachten tijdens de geboorte van je baby´tje. Ik leg uit welke types van weeën er bestaan en welke verschillende fases je tijdens de arbeid en bevalling doorloopt. Je gaat meer leren over de lichamelijke sensaties en emoties die je hierbij zult gewaarworden. Ik bespreek de fysiologie van baarmoeder en bekken en leg uit welke impact de hormonen hebben op het verloop van het geboorteproces. Je krijgt al een eerste idee van het belang van de bevallingshormonen en hoe je hiermee rekening kunt houden.
Verder geef ik een overzicht over zwangerschapsduur en de thema´s inleiding, medische pijnbestrijding en medische ingrepen. Je gaat meer leren over klassieke handelingen en onderzoeken (bv. navelstreng doorknippen, oxytocine prik) en de keuzes die je hierbij kan maken.

De informatie uit deze les kan je al gebruiken om met behulp van het sjabloon ´geboorteplan´in dialoog met je partner te gaan over die dingen waar jij belang aan hecht.
Tip: Als je samen met je partner de les bekijkt, wordt deze perfect geïnformeerd en voorbereid om je tijdens de arbeid te ondersteunen - een waardevolle bijdrage!

MODULE 2

ALTERNATIEVE PIJNBESTRIJDING

Praktische toepassing...

In deze lesvideo krijg je diepgaand inzicht over de talrijke opties die er bestaan stress en pijnbeleving tijdens de bevalling op een natuurlijke manier te verlichten. We bespreken 6 centrale krachtbronnen in detail die de positieve bevallingshormonen stimuleren en het lichaam in zijn gezonde fysiologische functies ondersteunen.

Ik geef je de principes mee om vertrouwen op te bouwen, om positief, rustig en ontspannen te blijven tijdens de arbeid.

De zeer praktische informatie helpt je bekende ´valkuilen´ bij het bevallen te omzeilen en een selectie te maken welke zaken/voorbereidingen je aandacht krijgen om echt impact te maken.

Met een luisteroefening kan je tijdens deze module met diepere lagen in jezelf verbinden en je onbewuste creativiteit voor je doelstelling inzetten.

Ook de partners krijgen in deze module talrijke tips ter ondersteuning van hun vrouw.

MODULE 3

ADEMHALINGSTECHNIEKEN

Ademen, ontspannen, ervaren...

Voor elke fase van de bevalling laat ik in deze lesvideo specifieke ademhalingstechnieken zien. Je krijgt inzicht welke je wanneer kan inzetten en welke voordelen het kan opleveren.

In totaal ga je 16 verschillende ademhalingsopties leren kennen. Hierdoor kan je zelf kiezen welke ademhaling je fijn vindt en mee wilt nemen naar de geboorte van je kindje.

Ademhaling is voor de meeste mensen de makkelijkste manier om met zichzelf te verbinden en diep te ontspannen. Het adempatroon geeft je als bevallende een houvast, het gevoel van controle te bewaren en brengt meer zuurstof in de cellen zodat het lichaam haar werk optimaal kan doen - een essentiële schakel dus in de kunst van het bevallen.

MODULE 4

MIND-TOOLS

Positief opladen, intens focussen...

Iedereen hoorde wel eens een verhaal over een moeilijke en/of zware bevalling, wat vaak zorgt voor angst en twijfel die niet altijd bewust in ons aanwezig zijn. Ook omstandigheden tijdens de bevalling zelf kunnen flink wat stress veroorzaken voordat je het zelf doorhebt.
In deze les wil ik je met verschillende diepgaande tools helpen alle mogelijke angst- en stressfactoren om te vormen naar vertrouwen en positiviteit.

In een fijne meditatie kan je een visie maken van je droombevalling en je zo op een diepere laag afstemmen op een constructief verwachtingspatroon.

Je gaat meer leren over de kracht van verbeelding, herhaling en zelfhypnose om je tijdens de arbeid intens te focussen, te ontspannen en de weeën de baas te blijven.

WERKBLADEN, AUDIO´S, FACEBOOKGROEP

Uitwerken, verdiepen, integreren...

Bij elke module horen werkbladen waarin alle centrale informatie en de oefeningen zelf zijn samengevat. Hiermee kan je de lesinhoud persoonlijk uitwerken en op maat verdiepen.

De werkbladen zijn ervoor ontworpen om je te helpen de ruime informatie ook te integreren en om alles verder in te oefenen.

In totaal houdt de cursus drie audio´s/meditaties/luisteroefeningen (44 min.) in waarin naast je verstand ook de diepere lagen worden aangesproken en creatief aan het werk worden gezet.

Je bent uitgenodigd om deelnemen aan een gesloten Facebookgroep voor cursisten om vragen, inspiratie en verhalen te delen.

Giving birth should be your greatest achievement not your greates fear.

 

Jane Weideman

top-view-of-expecting-pregnant-woman-in-

Na deze cursus...

1.

ben jij perfect voorbereid op wat je tijdens een bevalling kunt verwachten

2.

kan je tijdens de ontsluitingsweeën door de juiste ademhalingstechniek ontspanning creëren.

3.

ga je je zelfverzekerd en vol vertrouwen voelen om je weeën optimaal op te vangen.

4.

ken je de 9 krachtbronnen die je gaan helpen de pijnbeleving tijdens de bevalling te verlichten.

5.

weet je hoe je veiligheid kunt creëren tijdens de arbeid om volledig in je positieve flow te blijven.

6.

kan je verbeelding en herhaling inzetten om je onderbewuste brein positief te stimuleren.

7.

zie je waar je angsten jezelf tegenhouden en kan je ze omvormen naar dingen die je wel wilt.

8.

kunnen de partners hun vrouw zeker en nuttig ondersteunen tijdens de arbeid.

9.

ken je bewegingen en bevalhoudingen de vooruitgang van de bevalling positief beïnvloeden.

10.

ken je de essentiële schakels om je energie tijdens de bevalling in balans te houden.

11.

heb je de nodige tools om jezelf te kalmeren en op elk moment de controle te houden.

Birth is powerful.

Let it empower you.

 

Over mezelf

 

Ik ben Colette, bezielster van deze Hypnosepraktijk.

Ik wil mezelf even voorstellen.

Ik ben geboren in 1980 en opgegroeid in Duitsland. Een aantal jaar geleden heeft me de liefde naar België getrokken. Ondertussen woon ik met mijn partner in Wijnegem bij Antwerpen, waar ook in 2015 en in 2019 onze geweldige kinderen Leon en Louise geboren zijn.

Na een opleiding als een kunst- en cultuurleraar en een graduaat in sociale pedagogie, heb ik in een eerste loopbaan gewerkt als consulent in de economische sector.

Na het einde van mijn studie ben ik begonnen met een uitgebreide hypnotherapie opleiding met ondertussen meer dan 500 uur cursus en supervisie bij het Zentrum für Angewandte Hypnose in Mainz, Duitsland. Sinds 2012 werk ik als hypnotherapeut in eigen praktijk, eerst in Keulen, later in Wijnegem.

Na de hypnobirthing-geboorte van mijn eerste kindje heb ik in Nederland bij Mucha Mama Hypnobirthing een opleiding gevolgd om zelf zwangerschapscursussen te kunnen geven. Sinds 2016 ben ik gecertificeerde cursusleidster voor hypnobirthing cursussen en geef als één van de eerste in België regelmatig bevallingscursussen met hypnose.

In het Corona jaar 2020 heb ik mijn ervaringen op het gebied van bevalcursus geven, hypnotherapie geven en zelf 2 keer te bevallen in een nieuw jasje gegoten en een cursusconcept ontworpen dat de impactvolle dingen die ik ben tegen gekomen integreert. En voilà , mijn eigen cursus ´De natuurlijke bevalling´ is ondertussen klaar.

Mijn missie is om zo veel mogelijk zwangeren/koppels te coachen hoe een zachte, rustige en liefdevolle geboorte voor henzelf en hun kindje in handbereik komt. De start in het leven is een uniek moment en beïnvloedt ons op onderbewust niveau later in ons leven.

Ik ben ervan overtuigd dat wij vrouwen het nog steeds kunnen - bevallen vanuit ons eigen kracht. Alleen draagt het moderne leven ertoe bij dat we vaak de connectie met onze intuitie en ons onderbewuste vaardigheden kunnen missen. In mijn zwangeschapscursussen help ik, om terug naar onze vrouwelijke oerkracht te vinden. Daarvan profiteren we tijdens de bevalling en ook nadien als moeders.

Ik kijk ernaar uit om dit met je te delen,

Colette

zwanger met laptop.jpeg

Hoe verloopt de online zwangerschapscursus ´De natuurlijke bevalling´?

Nadat je bent ingeschreven, krijg je onmiddelijk toegang tot de online leeromgeving met

>>> 4h lesvideo´s / 4 modules

>>> 44 min. audio´s / 3 audio´s

>>> werkbladen

>>> een sjabloon geboorteplan.

Je kan de cursus gedurende 9 maanden waar, wanneer en zo vaak je wilt bekijken op je computer, tablet of gsm.

Na de cursus kan je je favoriete tools en technieken blijven oefenen en verdiepen zodat het in de bevalling helemaal vanzelf gaat.

Verder kan je je lid maken van een besloten Facebookgroep voor deelnemers van mijn cursussen. Hier kan je ideeën delen, ervaringen uitwisselen, in contact blijven...

Wat kost deze onlinecursus?

Prijs voor de volledige cursus (module 1-4): eenmalig 99 EUR

Elke module kan ook apart aangekocht worden:

Prijs per module 1/2/3/4: eenmalig 29 EUR

Wat is de beste timing?

De meeste deelnemers volgen de cursus tussen hun 25ste en 35ste zwangerschapsweek. Ik adviseer om een paar weken te rekenen tussen de cursus en de uitgerekende datum. Dit geeft je genoeg tijd te oefenen en te verdiepen.

Inschrijving

Ik kijk er echt naar uit om je te mogen verwelkomen in deze training.

Online geboortevoorbereiding

voor een natuurlijke bevalling

>> meer zelfvertrouwen

>> betere beslissingen kunnen nemen

>> interventies reduceren

>> complicaties minimaliseren

>> empowerment van keuzes

>> fysiologisch proces optmimaliseren

>> veiligere autonomie

Dit zeggen andere deelnemers

Het deed me vooral uitkijken naar de bevalling en geloven in mezelf en de natuur

Dag Colette Dankjewel voor de fijne lessen de voorbije weken. Ik heb jouw cursus al aan twee vriendinnen aangeraden die ook zwanger zijn :) Het deed me vooral uitkijken naar de bevalling en geloven in mezelf en "de natuur". Vanmorgen was ik nog in het ziekenhuis waar ik bijna flauwviel tijdens een bloedtest. De verpleegster zei me: "Je moet niet bang zijn voor de bevalling." waarop ik zei: "Voor de bevalling heb ik geen schrik hoor, daar kijk ik naar uit." Dat is mede dankzij jouw cursus. 

 

Ik wou je vragen of je me toegang kon geven tot de begeleide oefeningen die je gebruikte tijdens de lessen? Ik zou het graag blijven oefenen totdat de geboortedag er is. En ik vond het fijn om naar jouw stem te luisteren. Ik gebruik een app "hypnobirth" maar dat vind ik niet zo aangenaam om eerlijk te zijn :)

Vertrouwen en goesting in de bevalling

Veel dingen meenemen

Heel interessant en gebruikbaar

Diepgaande cursus voor zwangeren die klaar zijn hun eigen kracht tijdens het bevallingsproces te ontdekken

FAQs

Hoe kan ik me inschrijven voor de cursus?


Inschrijven is eenvoudig, klik hier, selecteer je module-keuze en voer de betaling uit. Vanaf het moment dat je bent ingeschreven kan je direct starten met de lesinhoud.
Van welke betaalmiddelen kan ik gebruik maken?


Voor de betaling van de cursus kan je gebruik maken van creditkaart, bankcontact en paypal.
Heb je nog een vraag?


Moest je nog vragen hebben, beantwoord ik deze met plezier. Je kunt me bereiken via 0465 548517 en colettesauerwein@gmail.com.
Hoe kan ik de cursus raadplegen?


Nadat je de inschrijving hebt voltooid ontvang je je persoonlijke inloggegevens via e-mail. Je kunt op mijn website www.hypnosepraktijk.be een account aanmaken en via deze alle materialen raadplegen gedurende de volgende 9 maanden.
Hoe lang heb ik toegang tot de bevalcursus?


Gedurende 9 maanden krijg je toegang tot alle cursusmaterialen om deze te gebruiken waar, wanneer en hoe vaak je wilt. Je kunt deze cursus volledig op je eigen tijd en ritme volgen. Je hoeft dus geen vaste momenten vrij te houden en kan rekening houden met je eigen agenda en die van je partner. Zo ben je zeker, gedurende heel je zwangerschap gebruik te kunnen maken van alle inhouden.
Is deze cursus volledig online of gaan we ook live samenkomen?


´De natuurlijke bevalling´ is 100% online, er zijn geen live samenkomsten voorzien.
Ga ik wel resultaat halen met deze cursus?


Het ´natuurlijk bevallen´ traject is een heel volledige cursus. Hij is zo ontworpen dat je er echt veel mee gaat bereiken. Gedurende 4 modules begeleid ik je naar de gewenste geboortevisie, de keuzes en voorbereidingen die zich hieruit afleiden. Ik geef je diepgaande inzichten om op deze basis zelfstandig verder te kunnen. Het is natuurlijk belangrijk dat je zelf ook echt praktisch mee aan de slag gaat. Het is essentieel dat je bereid bent om niet alleen te kijken en te luisteren maar ook bijkomend ownership te nemen en zaken dieper uit te werken. Ik heb commitment van jou nodig. Dit kan ik niet voor je doen. Ik heb heel veel energie en liefde in de ´De natuurlijke bevalling´ cursus gestoken om voor jou het best mogelijke resultaat op te leveren op één van de meest belangrijke dagen van je leven.
Word ik ook persoonlijk begeleid gedurende deze cursus?


Er zitten geen individuele sessies in deze workshop. Maar ik beantwoord graag je vragen, eventuele bedenkingen via e-mail of telefoon/skype en ontvang graag je feedback over de opleiding.
Kan ik bij jou terecht voor individuele begeleiding?


Naast de live en online cursussen bied ik ook persoonlijke begeleiding met hypnotherapie in mijn praktijk aan. Je kan bij mij terecht voor alle diepergaande blokkades, trauma´s, conflicten, angsten enz. waarvan je voelt dat ze meer aandacht nodig hebben dan in de cursus voorzien. Ik denk hierbij bv. aan >> relatieconflicten >> eerdere bevallingstrauma´s >> trauma tijdens de eigen geboorte >> postnatale depressie, stress, overbelasting, moeilijkheden rond moederschap >> ontbreken van warmte, liefde, erkenning in de eigen opvoeding enz.
Ik ben al eerder bevallen? Ga ik er dan voldoende uithalen?


De ´natuurlijk bevallen´ cursus is zowel voor mama´s die de eerste keer bevallen als ook voor mama´s die al kinderen hebben ontworpen. Ook ben je al eerder bevallen kan je met deze cursus leren af stemmen op die aspecten die je eventueel anders wilt zien, natuurlijker of persoonlijker wenst bij de volgende keer dat je bevalt. Al een keer bevallen te zijn, helpt je zelfs enorm om het belang van aspecten dieper te begrijpen, die je in deze cursus gaat tegenkomen. Er zullen dingen zijn in het traject die bekend zijn voor jou, niet tegenstaande mag je zeker zijn dat je heel wat mogelijkheden en inzetbare tips zal ontdekken.
Ik ben pas een paar weken zwanger. Is de ´natuurlijk bevallen´ cursus al geschikt voor mij?


Je weet helemaal nog niet wat je te verwachten staat tijdens de zwangerschap en bevalling? Dit hoeft ook niet. Alles wat je over bevallen moet weten, leer ik je gedurende de 4 modules. Ik help je je eigen wensen omtrent de bevalling concreet te maken en in detail uit te werken - hoe je wilt bevallen en in welke richting je bij het bevallen wilt uitgaan. De cursus brengt je in één klap alle diepgaande en volledige informatie waardoor je heel wat tijd kan besparen in het opzoeken en lezen van deze informatie. Tijdens je hele bevallingsperiode heb je eenvoudig toegang tot de volledige cursus en kan je de praktische stukken blijven herbekijken en opfrissen. Zie het als een heel fijn cadeau om jezelf te verwennen van bij het begin van je zwangerschap.
Ik moet binnen een paar dagen al bevallen. Is de ´natuurlijk bevallen´ cursus nog haalbaar voor mij?


De cursus houdt 4h videoles in (4 modules) en 44 min. aan audio/meditatie (3 oefeningen). Bijkomend ontvang je een sjabloon van een geboorteplan en per module werkbladen welke je toestaan de lesinhoud verder uit te werken. De lesinhoud doornemen is in duur bepaalt maar zo uitgedacht dat je er heel wat uren mee aan de slag kan om je eigen voorkeuren te vertalen naar de passende voorbereidingen. Als je in de laatste periode van je zwangerschap de cursus nog wilt volgen, is het zeker haalbaar om alle lesvideo´s en audio's door te nemen en kan ik alleen maar adviseren dat je voldoende tijd uittrekt om goed bij jezelf op zoek te gaan naar wat belangrijk is en prioriteit krijgt. De lesinhoud zit dan helemaal fris in je geest wat je gaat helpen de belangrijke dingen goed om te zetten.
Is het de bedoeling om de cursus samen met mijn partner te volgen?


Als je deze cursus samen met je partner volgt, zal deze veel kennis opdoen en een hoop inspiratie krijgen, hoe hij/zij je kan ondersteunen tijdens de bevalling. Dit is een meerwaarde die ik je warm aanraad als je de mogelijkhed ertoe hebt. Anders is het helemaal prima om deze cursus alleen te doen. Je kunt 90% van alle tips en tools ook zonder een ander persoon toepassen.

Contact

Vaartdijk 29

2110 Wijnegem

>>> google maps

Telefoon  0465 / 54 85 17
E-mail  colettesauerwein@gmail.com

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube Channel

Blijf je graag op de hoogte

van mijn aanbod?

Interesse in

Vragen? Stuur me een berichtje.

©2020-2021 Colette Sauerwein

Alle rechten voorbehouden

Privacyverklaring & disclaimer

Algemene voorwaarden