Hypnobirthirthingcursus Antwerpen

Kom genieten van welverdiende ontspanning en leerrijke oefeningen. Bereid je voor op een hele fijne, positieve ervaring: de geboorte van je babytje.

 

Deze praktische workshop zit vol mentale voorbereidingstechnieken voor een mooie en liefdevolle bevalling. In een klein groepje met een fijne persoonlijke sfeer leer je hoe je twijfels, angsten en zorgen kan loslaten en gebruik kan maken van de ‘mind tools’ om je sterk en zelfzeker te voelen. Leer ook hoe je de pijn de baas kan blijven.

 

Tijdens onze cursus hypnobirthing, die wordt ondersteund met lesvideo’s, hypnosesessies voor thuis en een e-boek, leer je heerlijk ontspannen. 

Diepgaande Hypnobirthing cursus in Antwerpen voor zwangeren die zich optimaal willen voorbereiden op een natuurlijke en positieve bevalling <script>

Wat houdt een

Mucha Mama® hypnobirthing-cursus in?

 

Bij alle zwangerschapscursussen

eender of in groep of privé, voor koppels of solo ontvang je het volgende lessen-paket:

Hypnobirthing workshop

1-DAAGSE WORKSHOP

Ervaar...

Met een 1-daagse Hypnobirthing bevalcursus van Mucha Mama® ben je perfect voorbereid op je bevalling. In de workshop krijg je diepgaande uitleg wat je tijdens een bevalling kan verwachten en door welke schakels je invloed uitoefent om een positieve natuurlijke verloop te bevorderen. De cursus zit vol praktische oefeningen, tips, tools en technieken om diepe ontspanning tijdens de bevalling te creëren. Je leert in een klein groepje met een fijne persoonlijke sfeer hoe je met vertrouwen, rust en effectieve zelfhypnose-technieken de weeën de baas kunt. Hypnobirthing helpt, om je angsten op te sporen en te transformeren en je bevalling zo natuurlijk mogelijk te laten verlopen – voor een gezonde en liefdevolle start met uw kindje.

Je kan bij de inschrijving kiezen tussen een groepsworkshop (max. 5 koppels) of een individuele privécursus (met of zonder partner in het Nederlands of Engels). Tijdens alle varianten van deze cursus wordt dezelfde inhoud geleerd.
Tip: Als je samen met een partner komt, wordt deze wel perfect geinformeerd en voorbereid om je tijdens de arbeid te ondersteunen - een waardevol bijdrage!

Hypnosesessies

5 MP3 HYPNOSESESSIES

Luister...

Deze krachtige en tegelijk ontspannende hypnosesessies werden speciaal ontwikkeld om je onderbewustzijn fine te tunen voor een serene bevalling. Ze bestaan uit hypnosesessies en affirmatiesessies vol positieve suggesties. Luister er regelmatig naar en voel je rustig, vol vertrouwen en ontspannen.

Het digitaal cursusmateriaal (hypnosesessies, lesfilmpjes, e-boek) kan je downloaden of online raadplegen. Na de inschrijving kan je er onmiddellijk mee aan de slag.

Hypnobirthing lesfilmpjes

 4 LESFILMPJES

Kijk...

In deze korte en nuttige lesfilmpjes ervaar je meer over de basisprincipes van hypnobirthing. Je leert alvast het onspannings-warmup en de waardevolle ademhalingstechniek voor de ontsluitingsweeën kennen. Vlak voor je bevalling kan je als nodig altijd de belangrijkste technieken opfrissen.

MuchaMama hypnobirthing e-boek cover.png

E-BOEK

Lees...

´Mucha Mama® - Bevallen met Hypnobirthing´ is een handig en makkelijk te volgen e-boek met veel details over de ‘body-mind'-aanpak. De tips en praktische ervaringen bieden je een grondige theoretische basis naast de praktische workshop.

MuchaMama hypnobirthing oefenboek.jpg

OEFENBOEK MET EXTRA`S

Oefen en verdiep....

Tijdens de workshop ontvang je een oefenboek waarin alle oefeningen van de dag zijn uitgelegd. Een specialiteit van de Mucha Mama® methode is dat je alle oefeningen persoonlijk kan maken. Het oefenboek is dus tegelijkertijd ook een werkboek voor je notities, affirmaties e.a. Je kan ermee na de cursus verder oefenen en verdiepen. Er zitten ook allerlei extra´s bij als geboorteplan, plaatje met houdingen, oefentabel, partneroverzicht.

BONUS: EXTRA ONDERSTEUNING

In het geval van >>> zich aankondigende inleiding of
>>> stuitligging of >>> geplande keizersnede...

Moest je baby in de laatste weken voor de uitgerekende bevallingsdatum in stuit liggen of een inleiding of keizersnede gepland zijn, geef ik je extra support om je baby op natuurlijke manier te helpen draaien oftewel de bevalling natuurlijk op te wekken oftewel je op een liefdevolle keizersenede voor te bereiden.

Het support-paket bestaat telkens uit een stappen plan, een hypnose sessie en mijn persoonlijke begeleiding via telefoon en e-mail.

3 stappen ter voorbereiding van een betere bevalling

>>> Bereid je voor met het online lesmateriaal

>>> Kom naar de hypnobirthing-cursus

>>> Pas de tools en technieken toe

Na deze cursus...

1.

weet je perfect hoe een bevalling kan aflopen.

2.

kan je tijdens de ontsluitingsweeën een diepe en ontspannen ademhalingstechniek toepassen.

3.

begrijp je waarom intuitief meeduwen wint voor hard persen tijdens de uitdrijvingsfase.

4.

kan je geregeld genieten van een heerlijke partnermassage

5.

kan je je persoonlijke affirmaties en visualisaties inzetten om je onderbewuste brein positief te stimuleren.

6.

ga je je zelfverzekerd en vol vertrouwen voelen om je weeën optimaal te kunnen opvangen.

7.

ken je mogelijkheden voor zelf- en partnerhypnose.

8.

heb je inzichten over de samenhang van angst-spanning-pijn.

9.

zie je waar je angsten jezelf tegenhouden en kan je ze omvormen naar dingen die je wel wilt.

10.

heb je tools om je behoeften met zorgverleners te communiceren.

11.

kunnen de partners hun vrouw zeker en nuttig ondersteunen tijdens de arbeid.

12.

heb je inzicht hoe en waarom beweging en bevalhoudingen de vooruitgang van de bevalling kunnen beïnvloeden.

13.

ken je de essentiele schakels om je energie tijdens de bevalling in balans te houden.

14.

heb je de nodige tools om jezelf te kalmeren en op elk moment de controle te houden.

15.

heb je met je partner een visie gecreerd en afgestemd over de essentiële wensen/verlangens omtrend de geboorte van jullie kindje.

Gratis hypnose-audio

Heerlijk ontspannen en contact maken met je baby

Colette Sauerwein - Hypnobirthingdocente
 

Over mezelf

 

Ik ben Colette, bezielster van deze Hypnosepraktijk.

Ik wil mezelf even voorstellen.

Ik ik ben geboren in 1980 en opgegroeid in Duitsland. Een aantal jaar geleden heeft me de liefde naar België getrokken. Ondertussen woon ik met mijn partner in Wijnegem bij Antwerpen waar ook 2015 en 2019 onze geweldige kinderen Leon en Louise geboren zijn.

Na een opleiding als een kunst- en cultuurleraar en een graduaat in sociale pedagogie, heb ik in een eerste loopbaan gewerkt als consulent in de economische sector.

Na het einde van mijn studie ben ik begonnen met een uitgebreide hypnotherapie opleiding met ondertussen meer dan 500 uur cursus en supervisie bij het Zentrum für Angewandte Hypnose in Mainz, Duitsland. 

Al sinds ik als jonge volwassene zelf in contact kwam met de moderne hypnose heeft dit mij gefascineerd. Ik hou van het gevoel in trance te zijn en ben steeds weer opnieuw onder de indruk van het potentieel aan innerlijke beelden en gevoelens. Door de gevoelige contacten met diepe innerlijke waarheden in een trance vind ik steeds weer helende rust en kracht. Ik ben dankbaar deze ervaring te kunnen delen met mijn cliënten en ieder individu een stukje te kunnen begeleiden op zijn/haar weg.

Na de hypnobirthing-geboorte van mijn eerste kindje heb ik in Nederland bij Mucha Mama Hypnobirthing een opleiding gevolgd om zelf zwangerschapscursussen te kunnen geven. Sinds 2016 ben ik gecertificeerde cursusleidster voor hypnobirthing cursussen en geef als één van de eerste in België regelmatig bevallingscursussen met hypnose.

Mijn missie is, om zo veel mogelijk zwangeren/koppels te coachen hoe een zachte, rustige en liefdevolle geboorte voor henzelf en hun kindje in handbereik komt.

Ik ben ervan overtuigd dat wij vrouwen het nog steeds kunnen - ´bevallen vanuit ons eigen kracht´! In mijn zwangeschapscursussen help ik, om terug naar onze vrouwelijke oerkracht te vinden, te connecteren met onze intuïtie en ons onderbewustzijn. Daarvan profiteren we tijdens de bevalling en ook nadien als moeders.

Ik kijk ernaar uit om dit met je te delen,

Colette

Voordelen van hypnobirthing

>>> een snellere bevalling

>>> minder pijn

>>> minder complicaties

>>> een rustige baby

>>> een nauwere band met je baby tijdens de zwangerschap

>>> betrokkenheid van en een rol voor je partner

Praktisch

 

Hoe verloopt een hypnobirthingcursus?

Nadat je bent ingeschreven, krijg je onmiddellijk toegang tot het online cursusmateriaal (hypnoseluistersessies, lesfilmpjes, e-boek). Je kan het theoretische gedeelte voorbereiden en alvast lekker ontspannen met de sessies.

Op je gekozen datum volg je de 1-daagse workshop (wordt deels ook in 2 dagdelen aangeboden). Je ontvangt tijdens de workshop je oefenboek voor je notities en praktische oefeningen.

Na de cursus kan je je favoriete tools en technieken blijven oefenen en verdiepen zodat het in de bevalling helemaal vanzelf gaat.

 

Wat kost een cursus?

 • Groepscursus voor koppels - 258 EUR (per koppel)

 • Privécursus - 379 EUR (per koppel), 299 EUR (zonder partner)

 • Private course in English - Temporarily 333 EUR instead of 379 EUR
  Enter the promo code COLETTEMMUK at the registration.

 • Individuele consultatie/coaching - 85 EUR (75-90 min.)

Wanneer volg je best een cursus?

De meeste deelnemers volgen de cursus tussen hun 25ste en 35ste zwangerschapsweek. Zo blijft er nog tijd om na de workshop te oefenen en te verdiepen.

Vrouwen die erg bang zijn voor de bevalling kunnen best meer tijd tussen de cursus en de uitgerekende datum laten. Zo kan je al tijdens de zwangerschap angsten verminderen en van het positieve effect profiteren.

Wanneer vindt een workshop plaats?

1-daagse koppelcursus:​​​

 • Zondag 12 December 2021 (nog 3 plaatsen)
  09:30 - 17:00 uur (Ugo Relax - Wijnegem)

 • Zondag 6 februari 2022
  09:30 - 17:00 uur (Ugo Relax - Wijnegem)

 • Zondag 27 maart 2022
  09:30 - 17:00 uur (Ugo Relax - Wijnegem)

 • Zondag 12 juni 2022
  09:30 - 17:00 uur (Ugo Relax - Wijnegem)

 • Zondag 23 oktober 2022
  09:30 - 17:00 uur (Ugo Relax - Wijnegem)

 • Zondag 11 december 2022
  09:30 - 17:00 uur (Ugo Relax - Wijnegem)

1-daagse privécursus (met of zonder partner):

Neem even contact met me op om een datum voor de cursus af te spreken, vervolgens kan je officieel inschrijven. In mijn online agenda kan je alvast de beschikbare data bekijken.

Op locatie of online?

 • De cursussen gaan door in het Yogastudio ´Ugo Relax´in de  Schoolstraat 7 te Wijnegem, dichtbij Antwerpen. Alternatief kan  de live cursus steeds vanuit de computer mee gevolgd worden.
  Als de Corona-maatregelen samenscholingen verbieden, geef ik de cursussen online.

 • Privécursussen worden bij je thuis gehouden tenzij je wenst deze online of bij mij in de praktijk in Wijnegem te doen.

 • Individuele consultaties vinden in mijn praktijk plaats op de Vaartdijk 29 te Wijnegem.

Nederlands of Engels?

De groepscursussen worden in het Nederlands gegeven. Privécursussen bied ik ook in het Engels aan. Het volledige cursusmateriaal is eveneens in het Engels beschikbaar.

Tevredenheidsgarantie

Niet 100% tevreden? Dan krijg je je geld terug.

Cursisten aan het woord

Zelfvertrouwen een enorme boost gegeven

Heel aangename cursusdag ookal ging het online door; dit heeft voor ons geen verschil gemaakt. Deze dag was voor ons extra bonding met elkaar en naar de geboorte toe, heel fijn om dit al tijdens de zwangerschap met partner te delen. Verder heeft de cursus zowel mijn zelfvertrouwen als dat van mijn partner een enorme boost gegeven. We kijken echt uit naar de bevalling nu, terwijl we voor de cursus toch ook wel stress hiervoor hadden. Tot slot doe jij het als lesgever erg goed! Rustig, empathisch en speels. Het was een fijne dag en belangrijke ervaring voor ons!

FAQs

Wat is Hypnobirthing?


Hypnobirthing is een algemene term en betekent ‘Hypnose voor Bevallen’. Hypnosetraining leert zwangere vrouwen op basis van ontspanningstechnieken hun lichaam en geest te sturen en te controleren. Hierdoor kunnen zij, zowel tijdens de zwangerschap als bij de bevalling en in de periode daarna, hun eigen ontspanning creëren en daardoor deze fasen (nog) bewuster en met meer plezier beleven. Hypnobirthing (in het Nederlands: hypno-bevalling) is wereldwijd aan het uitgroeien tot een waar begrip. Zwangere vrouwen, hun partners, vroedvrouwen(praktijken), ziekenhuizen en artsen hebben de vele voordelen met eigen ogen gezien of mogen ervaren. Internationaal is er heel wat variatie in de manier waarop cursussen hypnobirthing worden gegeven.Wat ze doorgaans gemeen hebben, zijn ademhalings-, hypnose- en ontspanningstechnieken. Helianthe Rusken, de oprichtster van het 'Mucha Mama®'-programma heeft een hypnotherapeutische achtergrond en is met meer dan 12 jaar ervaring een van Europa’s meest ervaren gecertificeerde HypnoBirthing Practitioners. Zij heeft hypnobirthing-training gevolgd aan het Amerikaanse Hypnobirthing Instituut onder leiding van Marie Mongan. Marie Mongan is de oprichtster van Hypnobirthing, The Mongan Method. Er bestaan ook andere methodes zoals bijvoorbeeld die van Michelle LeClaire. Zij heeft de methode HypnoBirthing The Original Method ontwikkeld. Hypnobirthing in Vlaanderen In tegenstelling tot in een hoop andere landen in Europa is hypnobirthing in Vlaanderen nog bijna onbekend. Je hebt in heel België maar een handvol lesgevers die zich toeleggen op het aanleren van hypnose in combinatie met bevallen. Maar de visie die achter het verhaal schuilgaat (onder andere de bevalling laten verlopen hoe het koppel het zelf wenst, de geboorte op natuurlijkere wijze laten verlopen en de lichaamseigen krachten meer ruimte geven) is vroedvrouwen, gynaecologen en zwangere vrouwen helemaal niet onbekend. Enkele ziekenhuizen hebben hier al een reputatie voor opgebouwd, zo is er in Antwerpen bijvoorbeeld het Sint Vincentius hospitaal. Zij hebben naast het babyvriendelijke label ook een moedervriendelijk label sinds 2010. Zij staan ervoor dat het ziekenhuisbeleid op een respectvolle wijze omgaat met de wensen van koppels tijdens arbeid en bevalling. Je kan bijvoorbeeld gebruikmaken van zitballen, relaxatiebaden en muziek die je zelf kan meebrengen. Je kiest zelf in welke houding je wilt bevallen, bijvoorbeeld op een barkruk of in het bad. Ook huid-op-huidcontact na de geboorte en gekwalificeerde ondersteuning bij borstvoeding hoort hier uiteraard bij.
Wat onderscheidt Mucha Mama® van anderen concepten?


Er zijn een aantal extra’s aan toegevoegd, die de meeste cursussen hypnobirthing niet aanbieden:

 • Nederlandstalig cursusboek Mucha Mama® - Bevallen met Hypnobirthing
 • Nederlandstalige sessies Hypnobirthing (mp3)
 • Online lessen ter ondersteuning van de cursus hypnobirthing
 • Stuitliggingshypnose
 • Hypnose bij natuurlijke inleiding
Niet onbelangrijk ook: ik als cursusbegeleidster heb een hypnotherapeutische achtergrond. Een cursus hypnobirthing van Mucha Mama® is praktisch opgevat en leuk om te doen. Onze aanpak is fris, niet-zweverig en flexibel. Niet alleen de vrouwen maar ook hun partners zijn enthousiast en omdat ze nu beter weten hoe ze hun partner bij de bevalling kunnen bijstaan, voelen ze zich ook meer betrokken bij het hele gebeuren.
Op welk moment mijn zwangerschap volg ik best de cursus?


Ieder zwanger koppel is welkom in mijn cursussen. De meeste deelnemers wonen een cursus bij tussen hun 25ste en 35ste zwangerschapsweek. Wij adviseren om toch zeker 4 tot 6 weken te rekenen tussen de cursus en de uitgerekende datum. Dit geeft je genoeg tijd om de oefeningen thuis nog verder te verdiepen. Ook tijdens de zwangerschap kan je al enorm profiteren van onze ontspanningsoefeningen. Dus aarzel niet om al in het begin van je zwangerschap een cursus te volgen.
Is een hele dag niet te lang?


Yogamatjes, dekens, kussens, ruimte en licht zorgen voor het comfort van de zwangere vrouwen tijdens de cursus. De cursus zit boordevol ontspanningsoefeningen waarbij zich ieder koppel terug kan trekken en even privé kan bezig zijn met de lesinhoud. De feedback van cursisten geeft aan dat de tijd voorbijvliegt en dat een 1-daagse cursus heel ontspannend is en zelfs energie geeft.
Is 1 dag niet te kort?


Zeker niet. Door de hypnosesessies, het cursusboek en de videolessen die online ter beschikking staan, ben je eigenlijk al aan het oefenen en je aan het voorbereiden nog voor de cursus echt van start gaat. Dit online lesmateriaal kan ook na de workshop nog gebruikt worden en vormt samen met de lesdag een geheel.
Kan ik ook zonder partner komen?


De meeste cursisten nemen hun partner of echtgenoot mee. We zien ook regelmatig vrouwen die liever hun vriendin, zus of moeder meebrengen in plaats van hun partner. We raden aan de persoon die bij de bevalling aanwezig zal zijn, mee te brengen naar de cursus. Met onze solocursussen bieden we een aangepaste cursus speciaal voor zwangere vrouwen alleen aan.
Waar kan ik parkeren?


Je kan overal rond de locatie gratis parkeren.
Hoe schrijf ik me in?


Als je graag een groepscursus volgt, klik hier om je in te schrijven.
Als je graag een privécursus volgt, klik hier om je in te schrijven.
Via deze links kom je op het boekingsformulier terecht. Nadat je je cursusdatum gekozen hebt, word je doorverwezen naar de betaalpagina. Na betaling ontvang je automatisch een e-mail met een link, een persoonlijk wachtwoord en een gebruikersnaam die je kan gebruiken om het online lesmateriaal te bekijken, te beluisteren of door te nemen. Al het lesmateriaal kan ook gedownload worden om op een laptop, mp3 of mp4-speler, computer, tablet of smartphone te bekijken.
Welke betaalmethodes zijn er?


Je kan betalen via iDeal, PayPal of met creditcard. Via de link hier kom je na het boekingsformulier vanzelf op de betaalpagina terecht waar je de gewenste betaalmethode kunt kiezen.
In welke volgorde volg ik het lesmateriaal best?


Je begint het best met de online lesfilmpjes. Deze video’s leggen stap voor stap uit welk materiaal wanneer gebruikt kan worden.
Downloadproblemen - ik heb geen e-mail ontvangen met mijn downloadlink, gebruikersnaam en wachtwoord


Mogelijk werd de bevestigings-e-mail in dat geval door de spamfilter tegengehouden. Kijk of de e-mail in je ‘junk folder’ is terechtgekomen en voeg de e-mailadres info@muchamama.nl en colette@muchamama. be toe aan de lijst met ‘veilige afzenders’ in je mailprogramma. Zo komen mijn e-mails voortaan in je inbox terecht. Je kan me altijd even mailen aan info@muchamama.nl als technisch iets niet lukt, de Mucha Mama® administratie helpt je zo snel mogelijk verder.
Wordt de cursus (gedeeltelijk) terugbetaald door de zorgverzekeraar?


De voorwaarden van de zorgverzekering zijn vaak erg specifiek. Daarom raden we aan vooraf even contact op te nemen met je zorgverzekeraar.
Is er wetenschappelijk bewijs over de werkzaamheid van hypnobirthing?


Naar de werkzaamheid van hypnose bij bevallingen is internationaal veel onderzoek gedaan. Alle onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in het Engels. Op deze pagina zijn er een aantal onderzoeken op een rijtje gezet.
Wat is de inhoud van het e-boek?


´Mucha Mama® - Bevallen met Hypnobirthing´ is een digitaal cursusboek met praktische uitleg, diverse voorbeelden, tips en technieken over hoe je vlotter kunt bevallen. In het hypnobirthing-boek wordt dieper ingegaan op de lichamelijke en psychologische oorzaken achter de pijn bij de bevalling en hoe je deze zoveel mogelijk kunt vermijden. Ook wordt er ingegaan op de emoties van een vrouw tijdens de bevalling en hoe een vrouw die emoties de baas kan blijven. Daarnaast bevat het boek ook een schat aan tips, voorbeelden en verhalen uit de praktijk. Het is een onmisbare schakel in de cursus hypnobirthing van Mucha Mama. Het boek is overzichtelijk ingedeeld in 6 hoofdstukken: Deel 1: Mind & body connectie Deel 2: Mind tools Deel 3: De bevalling Deel 4: Extra hulpmiddelen Deel 5: Bevallingsverhalen Deel 6: Onderzoek & referenties Het cursusboek is online te lezen met ons speciale ‘page flip’-software of het kan gedownload worden.
Wat is de inhoud van de lesfilmjes?


De online lessen hypnobirthing (volledig in het Nederlands) De Mucha Mama® online videolessen zijn makkelijk te volgen. Stap voor stap wordt er uitleg gegeven bij de technieken en oefeningen. Daarnaast krijg je ook inzicht in hypnose, de bevalling, hoe alle fases van de bevalling aanvoelen en wat je kunt doen om de bevalling zo vlot mogelijk te laten verlopen. Er zijn 4 korte online filmpjes die direct na aanschaf gedownload of online bekeken kunnen worden. Volg de lessen gewoon op je gemak thuis in de zetel of waar en wanneer je maar wilt. Je kan deze filmpjes zo vaak je maar wilt opnieuw bekijken. De filmpjes, het boek, de zelfhypnosesessies en de cursus sluiten naadloos op elkaar aan en vormen samen de basis voor een positieve en liefdevolle bevalling. De videolessen zijn als volgt ingedeeld: 1. Mind, body en bevallen

2. Wat is hypnose en hoe kan hypnose helpen bij de bevalling?
Waarom hebben vrouwen pijn bij de bevalling en hoe kan je de pijn zelf de baas blijven?

3. Hoe kan je ontspannen tijdens de bevalling en wat kan je doen om je erop voor te bereiden?
Leer ademhalingstechnieken voor ontspanning en zelfhypnose tijdens de zwangerschap.

4. Leer ontspanningstechnieken en een ademhalingstechniek voor de weeën.
Hoe kan je angsten en/of zorgen overwinnen?

5. Meer mind tools: affirmaties, visualisaties, zelfhypnose tijdens de bevalling. Deze videosessies sluiten aan bij het cursusboek en de workshop.
Wat is de inhoud van de hypnose-luistersessies?


De hypnosesessies (ofwel hypnobirthing ontspanningssessies) zijn luistersessies voor een diepe, krachtige ontspanning. Je kunt ze beluisteren waar, wanneer en hoe vaak je maar wilt.
Het luistergedeelte van de cursus hypnobirthing bestaat uit 5 gewone sessies + 2 special care sessies:
1. DeStress Me (mp3)
Een heerlijk ontspannende hypnosesessie om stress, zorgen en twijfels van je af te schudden. Laat je meevoeren naar een toestand van totale ontspanning terwijl je je voorbereidt op een aangename, positieve bevalling. 2. Voorbereiding aangename bevalling (mp3)
Een liefdevolle hypnosesessie met ontspanningsoefeningen en visualisaties voor een serene en positieve zwangerschap en bevalling. 3. Positieve gedachten - zwangerschapsaffirmaties (mp3)
Voel je sterker en krachtiger met deze reeks positieve affirmaties voor een liefdevolle band met je baby, beter slapen, gezond lichaam & gezonde baby, een serene bevalling en comfortabele weeën. 4. Beautiful Birth (mp3)
Een krachtige hypnosesessie boordevol suggesties voor een soepele, comfortabele en vlottere bevalling. 5. Vind de kracht in jezelf - bevallingsaffirmaties (mp3)
Een aantal krachtige affirmaties voor een intuïtieve, natuurlijke en serene bevalling. Deze sessies kan je downloaden op je smartphone, mp3-speler, tablet of computer. Je kan deze sessies uiteraard op een cd branden en zo je eigen hypnobirthing-cd samenstellen.
Hoe precies ziet de extra ondersteuning er uit als mijn baby in stuit ligt of ik mogelijkerwijs ingeleid zou moeten worden?


In sommige gevallen zijn er hulpmiddelen nodig. Onderzoek wijst uit dat hypnose ook vruchten afwerpt als er hulp bij de bevalling nodig is, als een baby in stuitligging gedraaid moet worden bijvoorbeeld. Wij hebben een weldoordacht en empowering pakket 'Hypnose Extra Ondersteuning' uitgewerkt, de cursist kan dit gratis aanvragen. Dit pakket wordt - met persoonlijk advies - aangeboden via telefoon of skype.

1. Hypnosesessie (mp3):
Natuurlijk opwekken van de weeën + 10 super tips om een bevalling te starten

2. Hypnosesessie (mp3):
Draai mijn baby in stuitligging + 10 super tips om een baby in stuit te draaien
Deze 2 sessies zijn beschikbaar voor al onze cursisten hypnobirthing.
Wat is het verschil tussen koppel-, solo- en privécursus?


Principieel hebben alle drie cursusformules dezelfde inhoud. De verschillen zijn: >> In een koppelcursus worden drie partnerhypnoseoefeningen gedaan, in een solocursus leer je één diepgaande zelfhypnoseoefening in de plaats daarvan. >> In de koppelcursus leer je partnerhypnose. Dit komt in de solocursus niet aan bod. >> In de koppelcursus leren de partners naast de theorie over het bevallingsproces ook hoe ze de zwangere zo goed mogelijk kunnen ondersteunen en begeleiden tijdens de arbeid. Als je een solocursus volgt, heb je wel een samenvatting van alle tips voor de partners in je oefenboek. >> Door de oefeningen van de workshop samen te doen, leren de koppels elkaars wensen en behoeftes omtrent de bevalling heel goed kennen. De cursus wordt doorgaans als diepgaand en verbindend naar de relatie en het toekomstige ouderschap toe ervaren.
>> In de kader van een privécursus kunnen we volledig ingaan op jullie behoeftes en jullie "verhaal" om heel gepaste informatie en advies te geven. Ook in de kleinschalige groepscursus is ruimte voor je eigen inbreng, vragen en persoonlijk advies.