top of page

Als je graag wilt weten wat anderen van mijn zwangerschapscursussen vinden, dan kijk even hier

Hypnobirthing cursisten

Reviews HBirthing
Ontzettend aangenaam en leerijk

Mijn man en ik hebben twee prachtige halve dagen hypnobirthing cursus gevolgd bij Colette. Eentje daarvan in onze thuisplek en eentje daarvan in haar praktijk.

We hebben dit allebei als ontzettend aangenaam en leerrijk ervaren en hebben er als koppel samen enorm veel zin in om de aangeleerde technieken te gaan oefenen zodat we ons klaar voelen voor de bevalling.

Alvast bedankt Colette voor al je handige tips en lieve aanpak. Liefs, E. en T.

Volledig natuurlijke bevalling

Beste Colette Ik ging je op de hoogte stellen als onze zoon geboren is. Hierbij is W. geboren bij een mooie (wel intense) thuisbevalling. Alles is volledig naar mijn wens gebeurd (geen enkel medische interventie, geen pijnmedicatie en volledig natuurlijke bevalling). Ik heb er wel 21,5u voor mogen zwoegen 😉. Maar het was super teamwork samen met mijn man! Hij heeft mij er volledig doorgetrokken. Ook de ademhalingsoefeningen heb ik toegepast. Nog een keer bedankt! We hebben veel aan de cursus gehad. In bijlage het digitale kaartje. Groetjes M.

feddback hb cursus Tine_edited.jpg
Heeft mijn zelfvertrouwen een enorme boost gegeven

Heel aangename cursusdag ookal ging het online door; dit heeft voor ons geen verschil gemaakt. Deze dag was voor ons extra bonding met elkaar en naar de geboorte toe, heel fijn om dit al tijdens de zwangerschap met partner te delen. Verder heeft de cursus zowel mijn zelfvertrouwen als dat van mijn partner een enorme boost gegeven. We kijken echt uit naar de bevalling nu, terwijl we voor de cursus toch ook wel stress hiervoor hadden. Tot slot doe jij het als lesgever erg goed! Rustig, empathisch en speels. Het was een fijne dag en belangrijke ervaring voor ons!

De visualisaties hebben goed geholpen

Dag Colette, Vorige week vrijdag ben ik bevallen. De arbeid is spontaan op gang gekomen en bevalling verliep vlot. Ik heb gemerkt dat de visualisaties me tijdens het moeilijkste moment van de bevalling goed hebben geholpen. Dus wil ik je hiervoor bedanken.  We merken ook aan onze zoon dat hij rustig is en de borstvoeding verloopt ook heel goed. Een heel ander verhaal dan met ons ander zoontje, waar het toch een moeilijke start was. Lieve groetjes, E.

We raden hypnobirthing bij iedereen aan

Dag Colette, We hebben het leuke nieuws te melden dat we vanaf nu met ons drietjes zijn. Onze dochter H. is geboren in het Middelheim ziekenhuis in Antwerpen. Bij de geboorte was ze 56,5 cm groot en woog ze 3,970kg. Alles is prachtig verlopen en het was een zeer vlotte natuurlijke bevalling (rond 11:30 in het ziekenhuis binnen en had volledige ontsluiting). We stellen het goed ☺ . Bedankt voor de goeie cursus hypnobirthing en het contact dat we erna hebben gehad. Dit heeft ons echt geholpen om onze bevalling goed te visualiseren en voor te bereiden. We raden hypnobirthing bij iedereen aan! Groetjes, K., P. & H.

We hebben vooral iets gehad aan de ademhaling en de affirmaties

Hallo  colette, onze dochter is al eventjes op de wereld, we hebben onszelf wat tijd gegeven. Ze is gezond, zonder pijnstillers of keizersnede gekomen. En daar zijn we heel dankbaar voor. Het was wel een lange bevalling (3 uren persen, 40 uur i weeen) en extreem warm! (...) We hebben vooral iets gehad aan de ademhaling en de affirmaties. Alsook de massage deed deugd tijdens de eerste uurtjes. (...) Dat hield ons gefocussed, met ons ideaal voor ogen. Zo waren we een hele tijd in de appelboomgaard (naast het ziekenhuis), met een kleine picnic, muziekje en probeerden we vele verschillende houdingen en de 10/10 ademhaling uit die je ons toonden. 

Visualiseren ging wat lastiger, vooral op het einde. We zijn ontzettend blij dat we jouw tips en adviezen kregen, zonder deze voorbereiding had onze bevalling omwille van de complexiteit er waarschijnlijk helemaal anders uitgezien. Dankjewel lieve colette Veel liefs van ons gedrie, T. 

Mezelf kracht inspreken, rustig blijven en vooral ademen

Beste Colette, Hypnobirthing heeft ons geholpen om deze prachtige jongen veilig en wel thuis op de wereld te zetten. De voorweeen duurden lang maar kon ik vooral door behulp van de affirmaties goed controleren. Rustige muziek en de stem van mijn partner (die de affirmaties van jullie had ingesproken met meditatieve achtergrondmuziek) steunden me enorm. Het was een bandje van 40min die me echt kracht insprak. Uren gingen voorbij met deze muziek en het horen van zijn stem in mijn oren. Hierdoor kon mijn partner ook slapen en voelde ik me nog steeds gesteund en verbonden. Mezelf kracht inspreken, rustig blijven en vooral ademen... Het is gelukt zonder kleerscheuren en dat maakte me ook trots op mezelf. De vroedvrouwen zeiden dat ik het zeer goed en gecontroleerd deed en vooral dat ik hun instructies rustig volgde. Het is achter de rug en ik zal deze wijze meditatielessen nooit vergeten. Bedankt hiervoor. C.+F. 

Het was een fantastische ervaring!

Hallo Colette, we zijn trotse ouders geworden van onze zoon E. Het was een fantastische ervaring! Ik wilde graag natuurlijk bevallen en dit is me gelukt, mede dankzij de hypnobirthing workshop die we bij jou volgden. Hierdoor heb ik voornamelijk meer/weer vertrouwen gekregen in mijn eigen lichaam en kon ik me meer overgeven aan de weeën, omdat ik ervan uit ging dat ik het kon en dat alles goed zou komen. Ook het op voorhand verkennen van de ontspanningstechnieken, de verschillende houdingen en het oefenen van de ademhaling heeft mij veel houvast geboden tijdens de arbeid. Mijn partner vond het vooral fijn een beetje voorbereid te zijn op wat zou komen, in de mate van het mogelijke ;) door de cursus te volgen had ook hij meer vertrouwen in het verloop en was hierdoor iets meer ontspannen.
Onze zoon doet het heel goed en we genieten volop van ons nieuwe gezin met z’n drietjes.
Nogmaals bedankt! Veel groetjes, L.

We hebben er onwaarschijnlijk veel aan gehad

Dag Colette, Bedankt voor de extra info! En ook heel erg bedankt voor de fijne dag, we hebben er onwaarschijnlijk veel aan gehad en ik voel mij echt zoveel geruster en zekerder. Groetjes, I.

We zijn thuis bevallen van deze prachtige dochter

Dag Colette (...) Wij zijn thuis bevallen van deze prachtige dochter. Omstreeks 16u30 startten de weeën (voor de tweede keer - ze waren al eens gestart en hadden zo voor 3cm opening gezorgd maar dat was nadien terug stilgevallen). N. heeft alles goed opgevangen via de hypnobirthingmethode. We telden zowel stil als luid. Het ging allemaal heel snel, want om 19u30 was onze spruit er al! Ze beviel in bad, 10cm boven het wateroppervlak (niet echt de bedoeling, maar het ging zo vlug). Nadien heeft ze wel kunnen nagenieten in het bevalbad. Groetjes T.+N.

The techniques in the course definitely helped

Hi Colette, I wanted to let you know that I gave birth on Tuesday to a beautiful baby girl! Labour was 13h start to finish. The techniques in the course definitely helped but I wasn't prepared for how horrible the contractions were. I ended up getting an epidural for the last 4 hours, which was the right decision because I was super present and even able to enjoy pushing! It was overall a positive experience :) The baby had a brief Nicu stay because she had swallowed meconium but she is now gone and back to her birth weight already. I'll attach some pictures :)

Ik wil je nogmaals bedanken voor het vertrouwen dat je me hebt gegeven

Op x september is N. geboren. Helemaal natuurlijk en in pure sfeer. Het was een erg lange bevalling. Totale arbeid was rond de 28u. En heb dan ook uiteindelijk een epidurale genomen om het te kunnen volhouden. 
De uitdrijving was prachtig intiem en omdat ik ontspannen en pijnvrij was heb ik N. zo met z’n hoofdje en dan z’n schouders zelf kunnen aannemen en op mn borst leggen. Een prachtig bijzonder momentIk wil nogmaals bedanken voor het vertrouwen dat je me hebt gegeven om dit aa
n te gaan en aan te durven gaan. We zijn nog rustig aan het herstellen en aan het wennen thuis. Hierbij een kleine impressie van ons. Veel liefs

Mijn partner was heel betrokken bij de bevalling

Beste Colette, Ik volgde samen met mijn partner de hypnobirthing cursus bij jou. En ik wil je graag deze mail sturen om je te bedanken.

Ik ben in oktober bevallen van onze prachtige zoon. De bevalling is zeer vlot verlopen, en dat is sowieso mede door de technieken die ik aangeleerd heb gekregen tijdens de cursus.

Mijn partner was heel betrokken bij de bevalling, en wist ook perfect wat ik nodig had.

Door onze voorbereiding tijdens de cursus, ben ik er ook in geslaagd om te bevallen zonder epidurale verdoving. Iets waar ik heel dankbaar voor ben dat ik dat zo heb kunnen beleven.

Heel erg bedankt voor de goede begeleiding en uitleg, wij hebben er zeker veel aan gehad!

Groetjes E.

Heel veel gehad aan de cursus

Op 8 november is onze zoon geboren na een heel vlotte bevalling. Om 10.30 ‘s avond zijn de vliezen gebroken. Toen we toekwamen in het ziekenhuis rond 12u, waren de weeën reeds gestart en om 5 na 9 is hij geboren. Ik heb heel veel gehad aan de cursus die je gegeven hebt. Ook S. wist waar hij wat kon doen, waardoor we beiden ontspannen waren. Hartelijk dank, Veel liefs E.

We gaan hier zeker iets aan hebben

Bedankt voor de fijne opleidingsdag. Mijn partner en ik hebben er veel uit opgestoken, we gaan hier zeker iets aan hebben. Ik keek het even na en zie dat ik nu wel aan alle online bestanden kan. Bedankt voor de toelichting.

Genoten van deze ontspannende, leerijke dag

We hebben genoten van deze ontspannende, leerrijke dag. Het heeft ons geïnspireerd om samen richting de bevalling toe te werken gebruik makend van de ontspanningstechnieken en opgedane kennis. De vrees dat het "te wollig" zou zijn was ongegrond. Colette bracht alles op een genuanceerde manier, ruimte latend voor eigen invulling van de ouders in spe. Dankjewel Colette! N.

Zeer aangename en
aan te raden ervaring
Bildschirmfoto 2020-11-19 um 11.21.09.pn
Het was een super bevalling

Hey colette, Heel erg bedankt voor de cursus. In nov ben ik bevallen van onze gezonde zoon. Het was een super bevalling, snel en maar 20 min persen in het bevallingsbad van Sint Vincentius ( ze hebben een nieuwe, echt een bevallingsbad met veel ruimte!). Nogmaals bedankt! Groetjes L.

Ritmische weeën die ik thuis met gemak opgevangen heb

Goedemiddag Colette, Graag wou ik je laten weten dat ik bevallen ben van ons tweede kindje.

Ik heb de hele week na onze lesdag nog geoefend met de meditaties, het oefenboek en het boek gelezen. Ook de positieve affirmaties had ik in mijn handtas zitten voor tussendoor.  (...)

Ik wil je graag laten weten dat ik op zaterdag beginnende 'last' had maar geen contracties. Die nacht dan contracties die terug weggevallen zijn, ik kon me rustig houden met de boodschap dat mijn lichaam perfect wist wat het aan het doen was. De volgende ochtend weer lichte contracties die soms nog eens weg vielen, op de middag nam ik een ontspannen bad en daarna heeft het slechts 7u geduurd met ritmische weeën die ik thuis met gemak opgevangen heb. Het ging ineens zo snel dat ik niet doorhad dat we al moesten vertrekken naar het ziekenhuis. Ik ben één uurtje na aankomst in het ziekenhuis bevallen en diezelfde avond nog terug naar huis kunnen vertrekken.

Ik wil je graag bedanken voor de leuke lesdag, mijn partner was ook heel enthousiast om me nog beter te kunnen ondersteunen. We hebben/ hadden er veel aan! Groetjes C.

Ik heb een droombevalling gehad eigenlijk

Beste Colette, Hopelijk is alles goed met jou en met je gezin. Ik wil je laten weten dat ik in maart ben bevallen van een zoontje D. Hij is 3 weken te vroeg geboren, maar een flinke jongen. Het gaat heel goed met ons, ook de borstvoeding gaat heel goed. Ik heb een droombevalling gehad eigenlijk :-) Ik heb de nacht van zondag op maandag weeën beginnen krijgen en die vielen eigenlijk heel goed mee. Ik heb dan 's morgens een bad genomen thuis en dan rustig naar het ziekenhuis gegaan en bij aankomst was ik al op volledige ontsluiting, een uurtje later was ons zoontje er.

WIj hebben veel gehad aan de cursus, waarvoor nogmaals dank. De oefeningen hebben heel goed geholpen zeker aangezien het zonder epidurale was. Ik zal je cursus zeker aanraden aan patiënten!

We zijn zeer enthousiast over zowel de cursus als Colette!

Zowel ik als mijn partner kunnen de cursus zeker en vast aanraden aan eender wie die veel angsten heeft, piekert of zelfs gewoon wil bijleren over ontspanningstechnieken!

Het geeft je nieuwe inzichten en een andere kijk op de bevalling en de aanloop daar naartoe. 

Ook in andere situaties kan je de aangeleerde methodes toepassen en dat maakt dat ze in de toekomst nog van pas gaan komen!

Colette geeft de cursus zeer duidelijk en heeft ons vanaf het eerste moment meteen op ons gemak gesteld door haar aanpak. 

Wij zijn zeer enthousiast over zowel de cursus als Colette! Bedankt hiervoor!

Aansluitend Geboorteverhaal:

Dag Colette, Bij deze wil ik jou meedelen dat wij trotse ouders zijn van L. Ik ben jou enorm dankbaar voor de cursus die we bij jou hebben gevolgd. Daardoor had ik een goede mindset en is de bevalling vlot verlopen. We mogen onszelf zeer gelukkig prijzen! Ik ben vorige week woensdag om 21U binnen gegaan in het ziekenhuis en had 2cm ontsluiting. Voor mij was dit zeer teleurstellend, mits ik de avond ervoor (op afspraak bij de gynaecoloog) 1cm had en ik sindsdien regelmatige weeën voelde, die woensdagavond (vanaf 17u) enkel toenamen in pijn en frequentie. Dankzij de hypnobirthing heb ik mij gefocust op het ontspannen van mijn lichaam, waardoor onze dochter in sneltrein om 01u50 op donderdag ter wereld is gekomen. Ik gebruik de tools nu nog steeds voor de borstvoeding en dat gaat ook redelijk goed! Soms wat moeilijkere momenten en last van pijn, maar we zoeken wel een weg samen! Bedankt nog eens voor alle hulp en geniet nog van jouw weekend! Groetjes

We learned a lot in just  one day time

What a lovely Sunday we had with Colette. I booked us a hypnobirthing course as I am really interested in those methods and I was not dissapointed. We learnt a lot in just one day time. It was fun and very educative. Would definitely recommend her further and the course itself also, if you are not sure if its worth it, it really really is :). Colette thank you so much for everything, we both enjoyed it with my man :). Aneta

Absoluut een aanrader

Mijn partner en ik hebben een boeiende, ontspannende en verdiepende namiddag over Hypnobirthing ervaren bij Colette. Aangename locatie, professionele aanpak, een goed evenwicht tussen theoretische achtergrond en doen/oefenen, vlotte communicatie. Absoluut een aanrader wat ons betreft!

Soms loopt de bevalling anders dan je had gehoopt. Ook in deze gevallen kon de cursus iets voor mijn cursisten betekenen:

Ondanks ons verhaal heb ik toch veel gehad aan de cursus

Dag Colette, Woensdagavond is onze zoon geboren. Helaas is alles anders gegaan dan gehoopt, maar ik heb er vrede mee. Dinsdagochtend was zijn hartslag 220 en dinsdagavond is er een ballonnetje geplaatst. Woensdagochtend had ik 5,5cm ontsluiting en werd er oxytocine toegediend. Rond 13u had ik om de minuut ondraaglijke weeën en heb ik toch een epidurale gevraagd. Uiteindelijk werd om 20u 's avonds beslist dat hij niet vaginaal wou komen ondanks de 9cm. Hij werd zwaar geschat en met een groot hoofd, waardoor hij wrsl niet wilde indalen en persen niet zinvol leek. En zo werd het uiteindelijk een keizersnede.

We zijn helemaal verliefd op onze zoon!
Hartelijk bedankt voor de tips en de cursus. Hopelijk loopt het tijdens een 2e bevalling wat anders. Ondanks ons verhaal heb ik toch veel gehad aan de cursus. Waarvoor dank. Ik wens je nog een fijne vakantie! Groeten A.

Ik heb mijzelf dan helemaal 'in the zone' gezet en een of andere oerkracht aangesproken en geperst alsof mijn leven ervan afhing

Dag Colette, (...) Onze dochter is op vrijdag geboren. Jammer genoeg is de bevalling totaal niet gelopen zoals verhoopt. We zijn donderdagavond binnengegaan voor de inleiding. Mijn cervix was jammer genoeg nog volledig onrijp, dus ze hebben een ballon met prostaglandinegel ingebracht en ik ben direct daarna in een weeënstorm beland. Ik ben 5.5 uur door een hel gegaan en ik ben ervan overtuigd dat de enige reden dat ik niet ben gaan panikeren en hyperventileren, is dat ik de hypnobirthing zo goed mogelijk heb proberen toe te passen. Na 5.5 uur bleek dan dat ik ondanks alles nog steeds maar op 1.5 cm ontsluiting zat, dus dat er nog heel veel medicatie zou moeten toegediend worden om de cervix te doen verstrijken en meer te doen ontsluiten, met alle gevolgen vandien voor de weeën. De vroedvrouw heeft dan een epidurale voorgesteld en daar ben ik op ingegaan, omdat het mij niet realistisch leek dat ik dit (en wss erger) nog meer dan 12 uur zou volhouden en dan nog fysieke en mentale ruimte zou hebben om te persen. En dat was zeker en vast de juiste beslissing. 

15u na het begin van de inleiding en ongelooflijk veel medicatie later zat ik dan eindelijk op 8 cm en 2.5u later mocht ik beginnen persen. Ondertussen al 4 keer overgegeven omdat mijn lijf zo onder druk stond. Na 30 minuten persen kwam de gynaecoloog dan met het slechte nieuws dat de baby het door iets anatomisch aan mijn bekken niet voorbij het schaambot raakte en dat het persen dus weinig uithaalde. (...) De gynaecoloog gaf mij nog 3 persweeën de kans om haar met behulp van de zuignap eruit te krijgen of het zou een spoedkeizersnede worden. (...) Ik heb mijzelf dan helemaal 'in the zone' gezet en een of andere oerkracht aangesproken en geperst alsof mijn leven ervan afhing. En het is mij gelukt, op pers 7 van de 9 die ik had, is ze eruit gekomen!

De baby is kerngezond, was al direct heel alert en binnen het halfuur was ze al aan het drinken, dus ze lijkt weinig te hebben overgehouden van de verre van ideale bevalling, wat echt een pak van mijn hart is.

(...) Groetjes

De natuurlijke bevalling cursisten
live en e-course

reviews DNB
Hartelijk bedankt voor het geven van deze cursus, ik heb er enorm veel baat bij gehad.

 

Beste Colette, 14 december ben ik bevallen van onze prachtige dochter (3,9 kg en 52 cm). Voor ik zwanger was had ik altijd wel wat schrik van 'de bevalling', ook omdat je natuurlijk alleen maar hoort hoe pijnlijk het is met alle horrorverhalen erbij. Tijdens mijn zwangerschap was mijn beeld hierover wel veranderd en kon ik gewoon niet wachten om onze dochter te ontmoeten en was ik nieuwsgierig naar vele aspecten. 

Mijn grootste doel hierbij, buiten uiteraard een gezonde baby op de wereld brengen, was dat ik een epidurale wou vermijden. Vandaar dat ik mij heb voorgenomen om mij mentaal sterk voor te bereiden door aldus jouw cursus te volgen. En wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb!!

Het was best een heftige bevalling, ik was 41 weken +1 en moest ingeleid worden. Ik kreeg verschillende medicatie toegediend om weeën op te wekken en de oxytocine via de baxter werd steeds omhoog gedreven (begonnen op 15 en geëindigd op 90!). De ontsluiting ging heel traag vooruit. Op 8 cm ontsluiting had ik al last van persweeën, maar omdat het niet vooruit ging had de gynaecoloog van wacht via een echo gezien dat ze een kwartslag gedraaid was waardoor ze niet kon indalen. Het is gelukt om haar weer (handmatig) goed te draaien en vanaf dan ging het weer vooruit.

Toen ze zeiden dat ik mocht persen was dat een enorme opluchting en op minder dan 10 minuten was onze kleine meid gezond ter wereld.

Na 12,5u afzien was ik zooooo trots! Ik ben enorm fier dat ik dit zonder epidurale heb doorstaan en dat ik zo sterk ben gebleven, en dat heeft jouw cursus allemaal mogelijk gemaakt.

Tijdens de weeën zei ik steeds de affirmaties op in mijn hoofd en zo bleef ik positief denken ondanks de hevige pijn en kon ik de weeën hierdoor goed opvangen. Ze hielpen mij om samen met mijn dochter (en de mentale steun van mijn partner!) deze bevalling tot een goed einde te brengen.

 

Ook de ademhalingstechnieken pastte ik toe. Tijdens het hele proces zat ik in mijn eigen coconnetje en reageerde ik alleen wanneer nodig. Ik was volledig gefocust en volop jouw cursus aan het toepassen. En natuurlijk, er was een moment dat ik het absoluut niet meer zag zitten, helemaal op was en een epidurale overwoog, maar ik was al zo ver gekomen en vond het toch een beetje zonde dus heb ik maar verder gedaan op oerkracht ;). En nogmaals.. wat ben ik TROTS!! 

Hartelijk bedankt voor het geven van deze cursus, ik heb er enorm veel baat bij gehad. Blijf alsjeblieft nog vele mensen inspireren ;)  Met vriendelijke groet,  A

 

Evaluatie:

Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐⭐

Module 1 (waardevolle inzichten): Ja, helemaal

Module 2 (praktische handvaten weeën): Ja, helemaal

Module 3 (weeënademhaling): Ja, helemaal

Module 4 (vertrouwen en optimisme): Ja, helemaal

Vertrouwen toepassing praktijk: Ja, helemaal

Tevreden en aanbevelen: Ja, helemaal

Audio/video/lesmaterialen: Ja, helemaal

De meditaties deden heel veel deugd

Dag Colette, Ik wou je nog bedanken Voor de lessen bevallen uit je kracht. De workshops waren heel interessant en zo goed duidelijk en gestructureerd. Ik heb er veel aan gehad - ook nu al tijdens de laatste weken om beter te slapen en de spanning van de komende weken wat te baas te kunnen. Door de lessen kijk ik echt uit naar de bevalling en voel me er klaar voor wat er ook zal gebeuren. Zou het mogelijk zijn om de meditaties van de laatste les te krijgen om opnieuw te luisteren? Die deden heel veel deugd. Warme groeten, Lotte 

Achteraf bekeken heeft de visualisatie de geboorte echt wel positief beïnvloed

Dag Colette (...) Ik ben op 13 september thuis in de jacuzzi bevallen, van een zoontje. Achteraf bekeken heeft de visualisatie de geboorte echt wel positief beïnvloed. De eerste weeën had ik vrijdag nacht, zaterdag lieten ze zich ieder uur een keer voelen. Zaterdag nacht hebben de weeën verder doorgezet en zondag namiddag werd Noa geboren. Het was allemaal best intens, maar ik was heel blij met de 2 vroedvrouwen en de steun van mijn man. De eerste weken waren wat overleven op lichamelijk vlak, hier was ik niet echt op voorbereid. Maar verder wel genieten van de pasgeboren baby. Ondertussen is hij 3 maanden oud, de tijd vliegt. De eerste lachjes, knuffeltjes en het frazelen... het gaat allemaal zo snel. Ik ben erg dankbaar dat ik deze tijd mag meemaken en dat ik voorlopig nog niet terug moet gaan werken. Ik wens jou een hele fijne vakantie. Een tijd om te genieten van jouw gezin. Veel groetjes J.

Veel bijgeleerd, zeer nuttig
feedback ademen 09_20.jpg

Dankzij de cursus stond ik sterker in mijn schoenen

Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐⭐

Een cursus met een goede vibe. Je komt heel inspirerend, positief en geruststellend over. Dankzij de cursus stond ik sterker in mijn schoenen tijdens een lange, niet vorderende arbeid. Hoewel we de cursus maar 4 weken voor de bevalling gevolgd hebben, en dus niet zo veel "geoefend" hadden met het materiaal, gaven de modules kracht. De audiokwaliteit van de filmpjes op youtube kan beter. De app vond ik weinig toegankelijk.

 

Module 1 (waardevolle inzichten): Ja, helemaal

Module 2 (praktische handvaten weëen): Ja, helemaal

Module 3 (weëenademhaling): Ja, helemaal

Module 4 (vertrouwen en optimisme): Ja, helemaal

Vertrouwen toepassing praktijk: Eerder wel

Tevreden en aanbevelen: Ja, helemaal

Audio/video/lesmaterialen: Eerder wel

Het deed me vooral uitkijken naar de bevalling en geloven in mezelf en de natuur

Dag Colette Dankjewel voor de fijne lessen de voorbije weken. Ik heb jouw cursus al aan twee vriendinnen aangeraden die ook zwanger zijn :) Het deed me vooral uitkijken naar de bevalling en geloven in mezelf en "de natuur". Vanmorgen was ik nog in het ziekenhuis waar ik bijna flauwviel tijdens een bloedtest. De verpleegster zei me: "Je moet niet bang zijn voor de bevalling." waarop ik zei: "Voor de bevalling heb ik geen schrik hoor, daar kijk ik naar uit." Dat is mede dankzij jouw cursus. 

 

Ik wou je vragen of je me toegang kon geven tot de begeleide oefeningen die je gebruikte tijdens de lessen? Ik zou het graag blijven oefenen totdat de geboortedag er is. En ik vond het fijn om naar jouw stem te luisteren. Ik gebruik een app "hypnobirth" maar dat vind ik niet zo aangenaam om eerlijk te zijn :)

Heel interessant en gebruikbaar
feedback bevallen vanuit je kracht11*.pn

Ik heb zoveel gehad aan je online cursus

Dag Colette, Ik heb zoveel gehad aan jouw online cursus hypno birthing tijdens mijn zwangerschap. Ik wil dat graag cadeau doen aan mijn beste vriendin die zwanger is, in de hoop dat ze er evenveel mooie dingen kan uithalen als ik deed. Maar bied je dat nog aan? Warme groet L.

Je hebt me het vertrouwen gegeven dat ik dit kan

In combinatie met zwangrrschapyoga was deze cursus perfect voor me. De yoga was wel live online en zeer praktisch dus ik kon jouw theorie omzetten tijdens de yoga. Ik heb een geboorteplan gemaakt, wat ik anders misschien niet had gedaan en je hebt me het vertrouwen gegeven dat ik dit kan. Ik kan het, ik geloof erin.ik vond ook de links naar de video's van hypnobirths zeer fijn. Heb er ondertussen al heel veel bekeken. (...) Bedankt voor al jouw inzichten en ik maak graag reclame voor je! Groetjes, L.

Hoe beoordeel je deze cursus?: ⭐⭐⭐⭐⭐
 

Vervolg: Dag Colette, Ik laat even weten hoe het gelopen is! Mijn grootste angst werd toch werkelijkheid. Na 9 dagen overtijd te gaan werd het een geplande keizersnede. Maar door een goede mentale voorbereiding, omringd door waardevolle raadgevers en nadat we alles uit de kast hebben gehaald om hem natuurlijk te laten komen, heb ik er vrede mee dat de natuur het anders besliste. Zijn hoge gewicht > 4kg, groot rond hoofd en zeer broos dun litteken van de vorige ks zorgden ervoor dat de puzzelstukjes niet op zijn plaats vielen. De gedachte dat de natuur de afweging van de risico's correct inschatte is heel helend en troostend. We maken een goede start. Mijn eerste dochter is op bezoek mogen komen en op dag 2 mogen we naar huis. Bedankt voor de steun die ik vond in de cursus. ik heb er veel aan gehad ook tijdens de ks. De buik ademhaling maakte me rustig voor , tijdens en na de operatie.

Zeer dankbaar dat ik het fbbericht ivm jouw praktijk toevallig zag passeren. Liefdevolle groet

Veel dingen meenemen
feedback hypnobirthing 09_20.jpg
feedback 2 hypnobirthing 09_20.jpg
feedback 3 hypnobirthing 09_20.jpg
Erg fijne ervaring, leerijke sessies
feedback 2 01_2021.jpg
Praktische tips
feedback 01 2021 bevallen vanuit je krac
We gaan met een positieve mindset naar de bevalling
BVJK 9_21 feedback2.jpg
BVJK 4_21 feedback1.png
BVJK 9_21 feedback1.jpg
Fijne toelichting
feedback bevallen vanuit je kracht13*.pn
Vertrouwen en goesting in de bevalling
feedback bevallen vanuit je kracht6*.png
Interessante info
feedback 01 2021 bevallen vanuit je krac
feedback 01 2021 bevallen vanuit je krac
Fijn om de verschillende opties te leren kennen
feedback 01 2021 bevallen vanuit je krac

©2020-2022 Colette Sauerwein

Alle rechten voorbehouden

Privacyverklaring & disclaimer

Algemene voorwaarden

bottom of page