top of page
Zoeken

Hypnotherapie bij pubers

Naast de lichamelijke gezondheid is ook het psychische welzijn van een kind iets heel belangrijks voor zijn ouders, toch?

Daarom is het cruciaal afwijkingen steeds te observeren en desnoods te reageren als ze uitgroeien tot een probleem. Hypnotherapie als een onderdeel van Psychotherapie kan bij tal van symptomen en psychische en psychosomatische stoornissen helpen. Hypnosetherapie kan verder ondersteunen om traumatische ervaringen te verwerken en emotioneel belastende situaties zoals langdurige hospitalisatie van een kind of één van zijn ouders, verlies van een naaste of huisdier, relatiebreuk, geboorte van een broer of zusje, ziekte van het kind of een dichtbije persoon, verhuis, wisselen van school en dergelijke aan te kunnen.
Hoe gaat het in zijn werk? Tijdens het therapieproces leert de jonge client dat hij/zij capaciteiten en krachten in zich draagt om zijn moeilijkheden aan te pakken. Wij gebruiken de aangeboren fantasie en verbeeldingskracht om stap per stap positieve gevoelens en innerlijke bronnen, verborgen mogelijkheden en veiligheid in onszelf te ontdekken en te gebruiken. Zo kan je puber denkpatronen over zichzelf en zijn vermogen veranderen en ervaren dat hij wel degelijk oplossingen voor zijn problemen kan vinden.
Praktisch: Doorgaans leer ik de ouders en de puber in een eerste gesprek beter kennen, we bespreken samen de huidige problemen en worden het eens over de te volgen weg. Een consultatie duurt doorgans 45-60 min. en kost 50 EUR. 

Yorumlar


bottom of page