top of page
Live dag

Live dag
You are worth it

Je voelt misschien al langer dat er nog meer mogelijk is in je leven.

Minder vanuit onzekerheid bezig zijn met de ander

en juist veel meer ruimte en rust willen ervaren

in de waardevolle relatie met jezelf.

Je voelt het verlangen om vanuit meer stevigheid en kracht

in je leven op je plek te staan.     

Soms is het ideale plaatje al helder en weet je goed waar je naartoe wilt met je leven, bijvoorbeeld qua relaties, qua job, qua gezondheid.

En toch laat het succes op zich wachten.

Er is iets dat je nog tegenhoudt.

Zo’n 95% van alle remmen, belemmeringen en weerstanden vind je in de onderstroom, op de onbewuste laag die levenslang gevoed werd met de opvattingen van anderen (bv. de ouders), succes- en faalervaringen, dynamieken uit het familiesysteem e.a.

En misschien is het ook voor jou soms lastig om er iets aan te veranderen.

 

Als je 'Ja' zegt tegen jezelf, heb je doorgaans 'Neen' te zeggen tegen iets of iemand anders en dat kan best lastig zijn en je even bezig houden.

Met veel plezier nodig ik je uit tot één van mijn 1-daagse workshops.

Een dag om echt tijd te maken voor jezelf.

Om uit je hoofd en in je lichaam te zakken.

Om je te omringen met een mooie like minded groep tot 15 deelnemers.

Deze live dag organiseer ik voor jou als je de nieuwsgierigheid voelt meer inzichten te krijgen in je onderbewuste dynamieken en flinke stappen te zetten ifv van zelfwaarde, zelfliefde en zelfvertrouwen.

Dichterbij jouw essentie te komen.

Jouw dromen en verlangens.

Los te komen van (familie) patronen en bewust te kiezen voor een leven onder jouw voorwaarden.

Verwacht tijdens de live dag een diepgaande mix van hypnotische oefeningen, systemisch werk en familieopstellingen.

 

Mocht je geen ervaring hebben met hypnose of systemisch werk dan is dit juist het moment te ervaren wat de magische werking hiervan is.

De combinatie van hypnose met systemische opstellingen in een groep gaat zorgen voor grootste inzichten en sprongen.

Deze live dag zal life changing voor je zijn. 

 

Heb je nog vragen of wil je kort met mij sparren of de workshop passend voor je is? Stuur me een berichtje op 0465 548517 of plan een belletje in via mijn website.

 

Ik kijk uit om zalige momenten van rust, verbinding en kracht met je te delen.

 

Ik zie je graag op 3 november!

 

Colette

"We hebben dit allebei als ontzettend aangenaam en leerrijk ervaren en hebben er als koppel samen enorm veel zin in om de aangeleerde technieken te gaan oefenen zodat we ons klaar voelen voor de bevalling. Alvast bedankt Colette voor al je handige tips en lieve aanpak."

"Colette is een hele lieve, deskundige vrouw die alles op een heel fijne manier aanpakt. En het heeft absoluut zijn effect gehad. Niet twijfelen dus, de cursus en begeleiding van Colette is een  absolute meerwaarde."

"Heel aangename cursusdag ookal ging het online door; dit heeft voor ons geen verschil gemaakt. Verder heeft de cursus zowel mijn zelfvertrouwen als dat van mijn partner een enorme boost gegeven. Tot slot doe jij het als lesgever erg goed! Rustig, empathisch en speels. Het was een fijne dag en belangrijke ervaring voor ons!"

locatie live dag
locatie live dag
locatie live dag
locatie live dag

Locatie - data - prijs

De datum wordt afgestemd met de groep geïnteresseerden

9u30 -17u

Bleyckhof, Schildesteenweg 94, 2520 Ranst
(instagram.com/bleyckhof)

De live dag vindt plaats op een unieke locatie in Oelegem, het Bleykhof.

Een prachtig kasteel omgeven door privaat natuurgebied. We hebben de mogelijkheid verschillende ruimtes te gebruiken, gezellig voor het hartvuur te zitten en de natuur in te gaan.

De investering is € 222, inclusief heerlijke lunch.

 

Er is plek voor 3 deelnemers om een vraagstuk in te brengen

waarvoor we met de groep een opstelling gaan doen.

Hiervoor geldt een prijs van € 266.

Wens jij hiervan gebruik te willen maken adviseer ik om er snel bij te zijn, first book, first serve. Je kunt dit bij de inschrijving aanvinken.

"En ik wil je graag deze mail sturen om je te bedanken. Heel erg bedankt voor de goede begeleiding en uitleg, wij hebben er zeker veel aan gehad!"

"Bedankt voor de goeie cursus en het contact dat we erna hebben gehad. Dit heeft ons echt geholpen om goed te visualiseren en voor te bereiden. We raden de cursus bij iedereen aan!"

"Bedankt voor de fijne opleidingsdag. Mijn partner en ik hebben er veel uit opgestoken, we gaan hier zeker iets aan hebben. Bedankt voor de toelichting."

locatie live dag
locatie live dag
locatie live dag
locatie live dag

Hoe meer je geaard kunt zijn in je eerste systeem van oorsprong,

hoe meer je die plek begrijpt en

hoe meer je daar hebt kunnen opruimen wat er onverwerkt is,

hoe steviger je kunt staan

om in al de andere systemen waar je deel van uitmaakt mee te veren.

Hoe meer ga je ook in contact met anderen, eender waar je bent, je eigen plek innemen,

jezelf laten zien 

en je volle waarde kunnen voelen.

Ik gun het je van harte!

Dit ben ik

Colette Sauerwein

Colette Sauerwein is hypnose coach en therapeut uit Wijnegem. Haar expertise is de werkwijze van het onderbewuste en zijn verregaande invloed op ons leven. Zij begeleidt haar klanten tot inzichten over oorsprong en verbanden van psychische belemmeringen en lastige patronen.

Colette is gedreven haar klanten te ondersteunen bij een waarderende en liefdevolle relatie met zichzelf. Ze duikt met haar klanten de diepte in om vanuit begrip, erkenning en mildheid een gelukkig leven te creëren.

 

De perfecte fundering om de automatische piloot stop te zetten en zelfleiderschap te kunnen nemen over onderbewuste dynamieken.

"We hebben genoten van deze ontspannende, leerrijke dag. Het heeft ons geïnspireerd om samen te werken gebruik makend van de ontspanningstechnieken en opgedane kennis. De vrees dat het "te wollig" zou zijn was ongegrond. Colette bracht alles op een genuanceerde manier, ruimte latend voor eigen invulling. Dankjewel Colette!"

"De cursus was een zeer aangename en aan te raden ervaring. Colette is een zeer aangename dame die een luisterend oor heeft en de sessie toespitst op je eigen verhaal. Ze straalt rust uit en je voelt je er onmiddellijk op je gemak bij."

"Ik wil je graag bedanken voor de leuke lesdag, mijn partner was ook heel enthousiast om me nog beter te kunnen ondersteunen. We hebben/ hadden er veel aan!"

Dit ga je ervaren

Beluister de info hier in mijn audio
00:00 / 12:51

Naarmate we aan onszelf werken, merken we dat er grotere krachten spelen bij verandering. We geraken er vaak niet enkel met het veranderen van negatieve overtuigingen, het activeren van nieuwe vaardigheden, mediatie, of ontspanningstechnieken. Bepaalde patronen blijven spelen, sommige gedragingen zijn ontzettend hardnekkig. 

 

Als je op het individuele niveau in je groeiproces tegen een grens botst, biedt de blik op het grotere geheel, 'het systemische', vaak inzichten die op een effectieve manier vooruit kunnen helpen.

De focus tijdens deze live dag ligt bij het uitzoomen op de systemische context. Hypnose oefeningen en visualisaties, waar ik wellicht bekend voor sta bij jou, worden aangevuld met een nieuwe werkwijze: systemische oefeningen en systemische opstellingen.

Het eerste systeem waar we uit voortkomen is het familiesysteem waar je in opgegroeid bent. Het heeft de grootste invloed op het individu. Verder is er het systeem waar je nu je in woont. Misschien woon je samen of heb je een gezin. Dan komt het werksysteem of hoe je bijdraagt in het sociale systeem. Sociale systemen zijn er ontzettend veel. Denk eens aan alle whats app groepjes waarin je zit, of verenigingen, buurtcommitees, religies...


Systemisch werk is een theorie die een overkoepelende beschrijving geeft over hoe familiesystemen, organisatiesystemen en sociale systemen werken. Na tientallen jaren onderzoek weet men al veel over de basisprincipes die een systeem nodig heeft om goed te functioneren.

Als een of meerdere van deze basisprincipes binnen een systeem, bv. de familie van afkomst, verstoort geraken ontstaan zogenaamde dynamieken oftewel verstrikkingen. Deze dynamieken hebben het doel de verstoring te compenseren, met het grote nadeel dat ze tegelijk symptomen en patronen op niveau van het individu veroorzaken.

Een klassieke dynamiek ontstaat, bijvoorbeeld, als een meisje een diep pijnpunt van de moeder voelt en op onderbewust niveau ervoor kiest, deze pijn voor de moeder 'te dragen'. Als kinderen geloven we nog in magische capaciteiten en beelden ons in dingen te kunnen verbeteren als we het op ons nemen. Dit is de onderbewust dynamiek.

Op de meer bewuste en zichtbare laag begint het meisje dan misschien bijzonder braaf en aangepast te zijn zodat de moeder weinig werk heeft met haar. Als ze ouder wordt mist ze het in de puberteit te rebelleren en zich los te maken omdat ze voelt dat de mama haar nog graag langer bij zich wilt hebben. Als volwassene merkt ze op dat ze het moeilijk heeft grenzen te stellen en voor zich op te komen bij anderen omdat ze graag aardig gevonden wilt worden van iedereen...
De onderbewuste basisdynamiek uit zich in de loop van het leven als patroon/belemmering/symptoom en komt op deze manier in onze aandacht.

De oplossing voor deze dynamiek bestaat daarin bij de mama te laten wat werd gedragen. Het letterlijk terug te geven. De mama haar lot te gunnen. Deze innerlijk uitdagende beweging wordt tijdens een systemische oefening door krachtige zinnen ondersteunt:

Lieve mama, ik laat nu bij jou, met liefde en respect.

(Familie)opstellingen zijn één werkvorm van systemisch werk. Als een opstelling in een groep gedaan wordt, kies je uit de aanwezigen representanten die een rol spelen in je vraagstuk en geeft deze een plek in de ruimte. Je kunt dus een representant kiezen voor jezelf en bijvoorbeeld je ouders, voor collega´s, het bestuur van een bedrijf, een gevoel of symptoom, vrijwel alles is mogelijk.

De representanten worden om de beurt gevraagd open en neutraal waar te nemen wat zij op deze plek doorkrijgen en dit met de groep te delen. Zelfs weten de representanten niets over iemands geschiedenis of verhaal. Zelfs zijn ze niet bekend met de echte personen of aspecten waarvoor ze staan, kan er op een verbluffende manier feedback worden gegeven over de ervaren positie. Het kan niet sluitend verklaart worden, hoe de precieze waarnemingen van de representanten mogelijk zijn, toch hebben tienduizenden van opstellingen bewezen dat het mogelijk is op deze manier inzichten te verkrijgen.

Door het stellen van vragen en observatie ontrafelen zich de verschillende 'dynamieken'. De begeleider van een opstelling heeft hier een ervaren oog voor en begeleidt het systeem in een positieve beweging.

Door van positie te veranderen en door helende zinnen te laten uitspreken.

Het doel is om weer tot een gezonde ordening en verbinding te komen. Vaak mag de persoon wiens opstelling het is op het einde haar/zijn representant aflossen en op haar/zijn eigen plek gaan staan om te voelen.

Een opstelling is in feite een uitbeelding van het vraagstuk, het visueel maken van verbanden vanuit een vogelperspectief.

In een opstelling kan je bepaalde dynamieken zien, voelen en ervaren. Daardoor wordt het makkelijker om in andere situaties te herkennen wat er gebeurd. Op het moment dat je het inzicht hebt over een patroon, vergroot je als het ware de keuzemogelijkheden die je hebt. Je kunt anders gaan handelen.

Ons brein heeft een geheugen maar ons lichaam heeft ook een geheugen. Er komt dus een tweede geheugen bij. Bijvoorbeeld als je op dezelfde manier een soort van klem gaat voelen.

Ondertussen zijn er naast opstellingen nog talrijke andere mooie oefeningen ontwikkeld die helpen te ontrafelen en dynamieken helpen recht te zetten. 

Wie het durft naar een groepsetting te komen waar ook andere mensen met vraagstukken zijn, komt snel tot de ontdekking dat we allemaal met vergelijkbare struggles en verhalen zitten. In een groepssetting leer je ontzettend veel van de vragen en dynamieken van andere mensen. Je kunt verbinding voelen en erkenning vinden die rust brengt.

Gedurende een 1daagse event is er ruimte voor 3 individuele opstellingen.

Als je je vraagstuk graag in een opstelling aan bod wil laten komen, mag je je bij de inschrijving hiervoor aanmelden.

locatie live dag

Dit krijg je

1daagse workshop

in een veilige groep van mekaar leren

deep dive in je onderbewuste patronen en dynamieken

met heerlijke lunch, koffie, thee, water, snacks

op een prachtige locatie

"We zijn ontzettend blij dat we jouw tips en adviezen kregen, zonder deze voorbereiding had onze bevalling omwille van de complexiteit er waarschijnlijk helemaal anders uitgezien. Dankjewel lieve colette"

"We hebben genoten van deze ontspannende, leerrijke dag. Het heeft ons geïnspireerd om samen te werken gebruik makend van de ontspanningstechnieken en opgedane kennis. De vrees dat het "te wollig" zou zijn was ongegrond. Colette bracht alles op een genuanceerde manier, ruimte latend voor eigen invulling. Dankjewel Colette!"

"De cursus was een zeer aangename en aan te raden ervaring. Colette is een zeer aangename dame die een luisterend oor heeft en de sessie toespitst op je eigen verhaal. Ze straalt rust uit en je voelt je er onmiddellijk op je gemak bij."

Dit brengt het je

Je voelt je krachtiger en steviger. Je voelt dat je je plek mag innemen in dit leven.

Je voelt meer verbinding met jezelf, met je omgeving en je roots. Je kijkt naar jezelf en anderen vanuit mildheid en menselijkheid.

Je vindt rust en vrede met onverwerkte trauma's, emoties en dynamieken.

Je krijgt inzicht in onderbewuste dynamieken die verregaande invloed hebben op je leven. De bewustwording is je sleutel om toekomstig anders te leven.

Je durft hetgeen wat aan je trekt los te laten en meer prioriteit te geven aan jezelf zodat je keuzes gaat maken die goed zijn voor JOU.

Je ervaart innerlijke rust, verlichting, bevrijding en geluk.

Ben je klaar om op een bruisende workshop magische stappen te zetten?

locatie live dag

Zet je nu op de Very Interested People wachtlijst en je hoort van mij vanaf dat er 5 mensen willen meedoen aan een workshop.

 

 

Als je nog vragen hebt, denk ik graag met je mee.

Schrijf me een mailtje, spreek me een berichtje in of (heel gemakkelijk!) boek een gratis belletje via mijn online agenda.

Wat mijn klanten zeggen

Meer rust, zelfvertrouwen en kracht

Na iedere sessie voel ik meer rust, zelfvertrouwen en de kracht om het leven echt aan te gaan. 

Colette is een eerlijke en een sympathieke therapeut die me helpt om bij mijn pijnpunten te komen en in de ogen aan te kijken. 

Ze volgt mijn tempo en noden, waardoor ik me gehoord en op mijn gemak voel.

De hypnotherapie is een prettige en een effectieve therapievorm als je intern aan de slag wilt gaan met jezelf. 

Echt een aanrader!

Ongetwijfeld voor de rest van mijn leven zal helpen bij mijn ontwikkeling als mens

De therapiemethode die Colette beoefent, is, zoals ik persoonlijk heb ondervonden, zeer geschikt voor (creatieve, gevoelige, artistieke) mensen die graag meer inkijk hebben in de werking van de menselijke geest en de werking van hun eigen onderbewustzijn, en werken met de kracht van hun verbeeldingsvermogen. ...

Het heeft mij geholpen enkele pijnlijke herinneringen te verwerken en een plaats te geven, maar mij ook als mens rijker gemaakt door mij meer inzicht te geven in de werking van de menselijke geest. Ik ben erg blij met deze kennis die ik van onschatbare waarde vind en mij ongetwijfeld voor de rest van mijn leven zal helpen bij mijn ontwikkeling als mens, en met de ontmoeting met Colette als de juiste vertrouwenspersoon hierin. 

De kracht komt helemaal vanuit jezelf

Hypnotherapie, het klonk als iets mysterieus toen ik Colette aanbevolen kreeg wanneer 'gewone therapie' een doodlopend paadje leek.

Zonder verwachtingen werd ik enorm warm onthaald, een zachte dame met heel duidelijke inzichten

Op heel korte tijd vond ik mezelf terug en begeleidde ze me naar inzichten over waar en hoe ik vandaan kwam én weer naartoe zou willen.

Ik kan iedereen dit aanbevelen, Colette begeleidt je uiteraard, maar de kracht komt helemaal vanuit jezelf, wat de ervaring heel intens maakt.

Door de hypnose-sessies heb ik negatieve blokkades in mijn onderbewustzijn kunnen omkeren

Hypnotherapie was iets heel nieuw voor mij, maar ik wilde het een kans geven om van mijn extreme slapeloosheid af te geraken.

Wat ben ik blij dat ik bij Colette terecht ben gekomen! Ze heeft mij een wereld laten zien waarvan ik het bestaan niet kende, samen met haar heb ik kunnen ontdekken hoe krachtig het onderbewustzijn is. Door de hypnose-sessies heb ik negatieve blokkades in mijn onderbewustzijn kunnen omkeren, blokkades die ik zonder deze therapie nooit zou hebben ontdekt.

Colette is een hele lieve warme persoon, iemand waarbij je je onmiddellijk op je gemak voelt. Zonder twijfel een absolute aanrader.

bottom of page