anna-pritchard-wqcQ6ODwPxU-unsplash.jpg

´Introductie Hypnobirthing´

zwangerschapscursus in De Kraamvogel in Antwerpen

voor zwangeren die zich mentaal willen voorbereiden op een natuurlijke en positieve bevalling

Elke bevalling is een vormende ervaring en een unieke start in een nieuw leven.

Hoe mooi is het als je zelfverzekerd en vol vertrouwen naar deze dag uitkijkt? Hoe bijzonder voelt het vanuit je eigen kracht te baren, helemaal natuurlijk. Hoe waardevol is het krachtige mind tools in te zetten om jezelf en je baby een zachte liefdevolle geboorte te schenken?

Bij deze hypnobirthingcursus via ´Expertisecentrum Kraamzorg de Kraamvogel´ krijg je tips, tools en technieken om je mentaal voor te bereiden op een fijne en natuurlijke bevalling.

Wat houdt deze zwangerschapscursus in?

ana-tablas-oB0xbLwcaMw-unsplash_edited.j

Introductie hypnobirthing - de mentale voorbereiding

Iedereen hoorde wel eens een verhaal van een moeilijke en of zware bevalling, wat vaak zorgt voor angst, zorgen en spanning in je eigen zwangerschap.
De hypnobirthingfilosofie geeft vertrouwen in het bevallingsproces en levert een houvast om vanuit rust en ontspanning de bevalling te beleven.

De hypnosetechnieken zorgen ervoor dat je angsten en stress los kunt laten en een positieve visie van de naderende geboorte ontwikkelt. Zo leer je onder andere zelfhypnose toe te passen om je tijdens de arbeid intens te focussen, ontspannen en de weeën de baas te blijven.

Deze introductie geeft je inzicht over de bestaande hypnobirthingprincipes en -technieken, waarvan we er enkele in praktijk zullen omzetten.

De volgende elementen komen aan bod:

  • Contact maken met je baby

  • Een positieve visie van je bevalling creëren

  • Affirmatie

  • Visualisatie

  • Zelfhypnose

  • Diepe ontspanning

  • Angsten en zorgen loslaten

Heb je na deze avond de smaak te pakken? Dan kan je de tips en tools uit deze introductie al gebruiken of kiezen om een volledige cursus hypnobirthing te volgen.

Bildschirmfoto 2020-05-25 um 10.29.49.pn

Werkbladen

Voor het begin van de stuur ik werkbladen per e-mail op aan alle deelnemers. Ze zijn een samenvatting van alle belangrijke aandachtspunten en tegelijkertijd de handleiding om alle tips, tools en technieken praktisch te integreren. Ze zitten vol oefeningen om de lesinhoud te verdiepen en onder de knie te krijgen.

3 stappen ter voorbereiding van een betere bevalling

  1. Kom naar de hypnobirthigles

  2. Verdiep de inhoud met je werkbladen en oefeningen

  3. Pas de tools en technieken toe bij de bevalling

Na deze cursus...

1.

kan je tijdens de ontsluitingsweeën een diepe en ontspannen ademhalingstechniek toepassen.

2.

ga je je zelfverzekerd en vol vertrouwen voelen om je weeën optimaal te kunnen opvangen.

3.

heb je inzichten over de samenhang van angst-spanning-pijn.

4.

zie je waar je angsten jezelf tegenhouden en kan je ze omvormen naar dingen die je wel wilt.

5.

heb je tools om jezelf te kalmeren en op elk moment de controle te houden.

6.

heb je een visie gecreerd en afgestemd over de essentiële wensen/verlangens omtrend de geboorte van jullie kindje.

7.

kan je je persoonlijke affirmaties en visualisaties inzetten om je onderbewuste brein positief te stimuleren.

 

Over mezelf

 

Ik ben Colette, bezielster van deze Hypnosepraktijk.

Ik wil mezelf even voorstellen.

Ik ik ben geboren in 1980 en opgegroeid in Duitsland. Een aantal jaar geleden heeft me de liefde naar België getrokken. Ondertussen woon ik met mijn partner in Wijnegem bij Antwerpen waar ook 2015 en 2019 onze geweldige kinderen Leon en Louise geboren zijn.

Na een opleiding als een kunst- en cultuurleraar en een graduaat in sociale pedagogie, heb ik in een eerste loopbaan gewerkt als consulent in de economische sector.

Na het einde van mijn studie ben ik begonnen met een uitgebreide hypnotherapie opleiding met ondertussen meer dan 500 uur cursus en supervisie bij het Zentrum für Angewandte Hypnose in Mainz, Duitsland. 

Al sinds ik als jonge volwassene zelf in contact kwam met de moderne hypnose heeft dit mij gefascineerd. Ik hou van het gevoel in trance te zijn en ben steeds weer opnieuw onder de indruk van het potentieel aan innerlijke beelden en gevoelens. Door de gevoelige contacten met diepe innerlijke waarheden in een trance vind ik steeds weer helende rust en kracht. Ik ben dankbaar deze ervaring te kunnen delen met mijn cliënten en ieder individu een stukje te kunnen begeleiden op zijn/haar weg.

Na de hypnobirthing-geboorte van mijn eerste kindje heb ik in Nederland bij Mucha Mama Hypnobirthing een opleiding gevolgd om zelf zwangerschapscursussen te kunnen geven. Sinds 2016 ben ik gecertificeerde cursusleidster voor hypnobirthing cursussen en geef als één van de eerste in België regelmatig bevallingscursussen met hypnose.

Mijn missie is, om zo veel mogelijk zwangeren/koppels te coachen hoe een zachte, rustige en liefdevolle geboorte voor henzelf en hun kindje in handbereik komt.

Ik ben ervan overtuigd dat wij vrouwen het nog steeds kunnen - ´bevallen vanuit ons eigen kracht´! In mijn zwangeschapscursussen help ik, om terug naar onze vrouwelijke oerkracht te vinden, te connecteren met onze intuïtie en ons onderbewustzijn. Daarvan profiteren we tijdens de bevalling en ook nadien als moeders.

Ik kijk ernaar uit om dit met je te delen,

Colette

Colette Sauerwein - Hypnobirthing
74654692_2241077079330654_21499430149931

Praktisch

 

Hoe verloopt een cursus?

Inschrijven en betalen kan je via de De Kraamvogel website.

Je ontvangt voor begin van de workshop van mij een e-mail met je werkbladen voor je persoonlijke notities en praktische oefeningen. Breng deze best afgeprint mee naar de les.

Op je gekozen datum volg je solo of samen met je partner de cursus.

Na de cursus kan je je favoriete tools en technieken blijven oefenen en verdiepen zodat het in de bevalling helemaal vanzelf gaat.

Wat kost een cursus?

De kostprijs voor deze les: 25 EUR

Wat is de beste timing?

Deze cursusreeks kan je op elk moment van je zwangerschap volgen. Eender of je verkiest thuis, in het ziekenhuis of in een geboortehuis te bevallen. 

Wanneer vindt deze zwangerschapscursus plaats?

Momenteel is er geen losse les ´introductie hypnobirthing´ingepland.
Je kan deze les wel binnen de reeks ´Bevallen vanuit je kracht´ volgen op: Maandag 7.9.2020, 14.9.2020, 21.9.2020, 28.9.2020 en 5.10.2020 telkens 19u-21u30. Alle verdere info hier

Op locatie of online?

Wegens de coronacrisis wordt deze cursus online via Zoom gegeven.

(De cursussen gaan door in ECK de Kraamvogel Geuzenstraat 6 2000 Antwerpen)

Schrijf je hier in

Deelnemers aan het woord

feedback bevallen vanuit je kracht12*.pn
feedback bevallen vanuit je kracht7*.png
feedback bevallen vanuit je kracht6*.png
feedback bevallen vanuit je kracht11*.pn