Wil je je op de geboorte van je kindje voorbereiden?

Dan kan ik je helpen.


Ben je op zoek naar een zwangerschapscursus
omdat je graag wilt weten, wat op je af gaat komen? Of omdat je je eigen vaardigheden wilt inzetten voor een zachte start voor je kindje?
Gratis e-book bevallingsvoorbereiding

Ik ben Colette Sauerwein


Ik help zwangere koppels bij hun geboortevoorbereiding.
Meer specifiek: hoe ze hun voorbereidingen op een stabiel fundament zetten om van angst en onzekerheid naar vertrouwen en invloed te gaan.
Wil jij dat ook? Dan is de volgende info voor je.


Er zijn genoeg partijen die zwangerschapsvoorbereiding aanbieden…


Bijvoorbeeld vroedvrouwen, doula´s, geboortecoaches, yogateachers. Iedereen leert in de kader van zijn eigen professie.


Wat mijn cursussen en begeleiding speciaal maakt


Ik ben iemand die, samen met jou, focust op hoe je het natuurlijke bevallingsproces zo kunt ondersteunen dat je grooste kans maakt vlot en sereen te bevallen.
En dat op een praktische en heldere manier zodat je alle tools en technieken snel kunt leren en doorvoeren als de bevaldag er is.
Dat is precies waarin ik me heb gespecialiseerd.

Bevallen is een onderbewust proces.

Sinds 2012 werk ik als hypnotherapeut en studeer ik hoe je met het onderbewuste brein kunt communiceren en hem voor een samenwerking voor je bewuste doelen kunt winnen (bv. je liefdevolle bevalling). Deze insteek vind je in al mijn cursussen terug.

 

Sinds 2017 geef ik verschillende zwangerschapscursussen en heb ik ondertussen meer dan 100 koppels begeleid in hun voorbereidingen op een mooie bevalling.


Ik geef training in 4 formules:


Hypnobirthing (1 daagse) – Perfect als je vooral op mentaal vlak wilt werken aan diepe ontspanning tijdens de weeën, zelfhypnosetechnieken, angsten en zorgen oplossen, fijne verbinding met je partner maken.


In kleine groep of privé, voor koppels of mums only, ook in het Engels mogelijk.


Online cursusmateriaal + 1-daagse workshop met persoonlijke begeleiding en je bent er klaar voor. Beloofd.


>>> Alle informatie over de hypnobirthing cursussen


De natuurlijke bevalling (e-course) – Als je je graag van thuis uit helemaal op eigen tempo en manier voorbereid op een bevalling vanuit eigen kracht, ga je van deze online cursus blij worden.

De cursus van rond 5u audio- en videolesmateriaal zit bomvol praktische informatie en mind tools om de pijnbeleving te verlichten en vanuit vertrouwen in invloed te bevallen.


>>> Alle informatie over de online zwangerschapscursus


Bevallen vanuit je kracht (reeks) – Deze cursus is voor jou als je je graag in kleinere hapjes op je bevalling en kraamperiode voorbereid.

Reeks van 5 avonden van 2u les in samenwerking met De Kraamvogel en de vroedvrouwen Fleurentine, met partner of solo, doorgaans grotere groep, gaat om de 3 maanden door


>>> Alle informatie over de cursus reeks


Hypnotherapie-consult (1,5u) - Heb je een traumatische bevalling achter de rug, grote angsten, zorgen of andere psychische problemen tijdens de zwangerschap of postnatale periode? Dan help ik graag verder. Online of bij mij in de praktijkruimte.

 


Wat zeggen deelnemers over mijn cursussen?

Heeft mijn zelfvertrouwen een enorme boost gegeven

Heel aangename cursusdag ookal ging het online door; dit heeft voor ons geen verschil gemaakt. Deze dag was voor ons extra bonding met elkaar en naar de geboorte toe, heel fijn om dit al tijdens de zwangerschap met partner te delen. Verder heeft de cursus zowel mijn zelfvertrouwen als dat van mijn partner een enorme boost gegeven. We kijken echt uit naar de bevalling nu, terwijl we voor de cursus toch ook wel stress hiervoor hadden. Tot slot doe jij het als lesgever erg goed! Rustig, empathisch en speels. Het was een fijne dag en belangrijke ervaring voor ons!

Mezelf kracht inspreken, rustig blijven en vooral ademen

Beste Colette, Hypnobirthing heeft ons geholpen om deze prachtige jongen veilig en wel thuis op de wereld te zetten. De voorweeen duurden lang maar kon ik vooral door behulp van de affirmaties goed controleren. Rustige muziek en de stem van mijn partner (die de affirmaties van jullie had ingesproken met meditatieve achtergrondmuziek) steunden me enorm. Het was een bandje van 40min die me echt kracht insprak. Uren gingen voorbij met deze muziek en het horen van zijn stem in mijn oren. Hierdoor kon mijn partner ook slapen en voelde ik me nog steeds gesteund en verbonden. Mezelf kracht inspreken, rustig blijven en vooral ademen... Het is gelukt zonder kleerscheuren en dat maakte me ook trots op mezelf. De vroedvrouwen zeiden dat ik het zeer goed en gecontroleerd deed en vooral dat ik hun instructies rustig volgde. Het is achter de rug en ik zal deze wijze meditatielessen nooit vergeten. Bedankt hiervoor. C.+F. 

Mijn partner was heel betrokken bij de bevalling

Beste Colette, Ik volgde samen met mijn partner de hypnobirthing cursus bij jou. En ik wil je graag deze mail sturen om je te bedanken.

Ik ben in oktober bevallen van onze prachtige zoon V.. De bevalling is zeer vlot verlopen, en dat is sowieso mede door de technieken die ik aangeleerd heb gekregen tijdens de cursus.

Mijn partner was heel betrokken bij de bevalling, en wist ook perfect wat ik nodig had.

Door onze voorbereiding tijdens de cursus, ben ik er ook in geslaagd om te bevallen zonder epidurale verdoving. Iets waar ik heel dankbaar voor ben dat ik dat zo heb kunnen beleven.

Heel erg bedankt voor de goede begeleiding en uitleg, wij hebben er zeker veel aan gehad!

Groetjes E.

Zeer aangename en aan te raden ervaring
Bildschirmfoto 2020-11-19 um 11.21.09.pn
Het deed me vooral uitkijken naar de bevalling en geloven in mezelf en de natuur

Dag Colette Dankjewel voor de fijne lessen de voorbije weken. Ik heb jouw cursus al aan twee vriendinnen aangeraden die ook zwanger zijn :) Het deed me vooral uitkijken naar de bevalling en geloven in mezelf en "de natuur". Vanmorgen was ik nog in het ziekenhuis waar ik bijna flauwviel tijdens een bloedtest. De verpleegster zei me: "Je moet niet bang zijn voor de bevalling." waarop ik zei: "Voor de bevalling heb ik geen schrik hoor, daar kijk ik naar uit." Dat is mede dankzij jouw cursus. 

 

Ik wou je vragen of je me toegang kon geven tot de begeleide oefeningen die je gebruikte tijdens de lessen? Ik zou het graag blijven oefenen totdat de geboortedag er is. En ik vond het fijn om naar jouw stem te luisteren. Ik gebruik een app "hypnobirth" maar dat vind ik niet zo aangenaam om eerlijk te zijn :)