devon-divine-adP0SsdMtMA-unsplash(1)_edi

Online zwangerschapscursus

voor zwangeren die zich willen voorbereiden op een natuurlijke en positieve bevalling

Je zou graag zoveel mogelijk uit eigen kracht willen bevallen.

Je voelt dat het mogelijk is. 

Ouderschap houdt voor jou ook een missie in.​

Maar het op de geboortedag omzetten is nog een ander verhaal.

Dat brengt wel wat uitdagingen met zich mee.

Je hebt al eerder gehoord dat het belangrijk is, tijdens het bevallen te ontspannen​. Maar eigenlijk vraag je je af, ´hoe dan?´

Je verlangt ernaar om te kunnen bevallen in je eigen flow zodat er ruimte is om je lichaam en intuïtie het geboorteproces te laten leiden. 

​Je verlangt naar meer kennis en vertrouwen zodat je je kan focussen op je krachten en zo meer invloed kan hebben zonder controlerend te zijn.

​Je weet dat er veel meer mogelijk is dan de oude manier van bevallen en je staat open om een nieuwe manier te ontdekken. Je bent klaar om met je eigen intuïtie en creativiteit je positieve visie van bevallen te realiseren. 

Laat ons dan samen aan de slag gaan!

Hoe zorg je ervoor de weeën rustig op te kunnen vangen?

​Hoe bevorder je voor een vlot verloop zodat je vol vertrouwen kan blijven en interventies kunt vermijden?

Hoe houd je voldoende energie over als het wat langer gaat duren?

Hoe ga je om met je innerlijke angsten en saboteurs die ervoor zorgen dat je niet je volle potentieel benut?

In deze cursus krijg je alle ondersteuning die je nodig hebt om je bevalling voor te bereiden op precies de manier die bij jou past.

We gaan voor niets minder dan je absolute droombevalling waar jij op een ontspannen en liefdevolle manier een gezond en gelukkig kindje ter wereld kan brengen.

 

De kracht van deze online cursus zit in de holistische aanpak voor jou en je bevalling. Ik ga met je een laagje dieper dan de gemiddelde bevalcursus. We werken op vlak van: kennis, fysiologie, praktische aspecten, mentale vaardigheden, het onderbewuste, intentie en verbinding.

Je gaat ervaren waardoor de combinatie van een praktische aanpak en mentale technieken jou tot een nieuw zelfvertrouwen brengt.

​Het voorbereiden op de komst van een babytje vraagt tijd én inspanning. Geheime formules of tovertrucjes kan ik je niet bieden, wel bied ik uitgebreide begeleiding bij het zoeken, oefenen en omzetten van de fundamentele succesaspecten bij het bevallen op een manier die helemaal bij jou past.

In `De natuurlijke bevalling´ ga je ervaren wat er mogelijk wordt wanneer jij als bezielde mama het bevallingsproces strategisch aanpakt op een nieuwe manier. Je leert je te verbinden met je eigen onderbewuste wijsheid waardoor je gouden ideeën krijgt die een echt verschil maken voor jou, je partner en je baby.

Diepgaande cursus voor zwangeren die klaar zijn hun eigen kracht tijdens het bevallingsproces te ontdekken
Wat houdt de zwangerschapscursus
´De natuurlijke bevalling´ in?

MODULE 1

HET BEVALLINGSPROCES

Essentiële inzichten...

In de eerste lesvideo geef ik een ruim overzicht wat je kan verwachten tijdens de geboorte van je baby´tje. Ik leg uit welke types van weeën er bestaan en welke verschillende fases je tijdens de arbeid en bevalling doorloopt. Je gaat meer leren over de lichamelijke sensaties en emoties die je hierbij zult gewaarworden. Ik bespreek de fysiologie van baarmoeder en bekken en leg uit welke impact de hormonen hebben op het verloop van het geboorteproces. Je krijgt al een eerste idee van het belang van de bevallingshormonen en hoe je hiermee rekening kunt houden.
Verder geef ik een overzicht over zwangerschapsduur en de thema´s inleiding, medische pijnbestrijding en medische ingrepen. Je gaat meer leren over klassieke handelingen en onderzoeken (bv. navelstreng doorknippen, oxytocine prik) en de keuzes die je hierbij kan maken.

De informatie uit deze les kan je al gebruiken om met behulp van het sjabloon ´geboorteplan´in dialoog met je partner te gaan over die dingen waar jij belang aan hecht.
Tip: Als je samen met je partner de les bekijkt, wordt deze perfect geïnformeerd en voorbereid om je tijdens de arbeid te ondersteunen - een waardevolle bijdrage!

MODULE 2

ALTERNATIEVE PIJNBESTRIJDING

Praktische toepassing...

In deze lesvideo krijg je diepgaand inzicht over de talrijke opties die er bestaan stress en pijnbeleving tijdens de bevalling op een natuurlijke manier te verlichten. We bespreken 6 centrale krachtbronnen in detail die de positieve bevallingshormonen stimuleren en het lichaam in zijn gezonde fysiologische functies ondersteunen.

Ik geef je de principes mee om vertrouwen op te bouwen, om positief, rustig en ontspannen te blijven tijdens de arbeid.

De zeer praktische informatie helpt je bekende ´valkuilen´ bij het bevallen te omzeilen en een selectie te maken welke zaken/voorbereidingen je aandacht krijgen om echt impact te maken.

Met een luisteroefening kan je tijdens deze module met diepere lagen in jezelf verbinden en je onbewuste creativiteit voor je doelstelling inzetten.

Ook de partners krijgen in deze module talrijke tips ter ondersteuning van hun vrouw.

MODULE 3

ADEMHALINGSTECHNIEKEN

Ademen, ontspannen, ervaren...

Voor elke fase van de bevalling laat ik in deze lesvideo specifieke ademhalingstechnieken zien. Je krijgt inzicht welke je wanneer kan inzetten en welke voordelen het kan opleveren.

In totaal ga je 16 verschillende ademhalingsopties leren kennen. Hierdoor kan je zelf kiezen welke ademhaling je fijn vindt en mee wilt nemen naar de geboorte van je kindje.

Ademhaling is voor de meeste mensen de makkelijkste manier om met zichzelf te verbinden en diep te ontspannen. Het adempatroon geeft je als bevallende een houvast, het gevoel van controle te bewaren en brengt meer zuurstof in de cellen zodat het lichaam haar werk optimaal kan doen - een essentiële schakel dus in de kunst van het bevallen.

MODULE 4

MIND-TOOLS

Positief opladen, intens focussen...

Iedereen hoorde wel eens een verhaal over een moeilijke en/of zware bevalling, wat vaak zorgt voor angst en twijfel die niet altijd bewust in ons aanwezig zijn. Ook omstandigheden tijdens de bevalling zelf kunnen flink wat stress veroorzaken voordat je het zelf doorhebt.
In deze les wil ik je met verschillende diepgaande tools helpen alle mogelijke angst- en stressfactoren om te vormen naar vertrouwen en positiviteit.

In een fijne meditatie kan je een visie maken van je droombevalling en je zo op een diepere laag afstemmen op een constructief verwachtingspatroon.

Je gaat meer leren over de kracht van verbeelding, herhaling en zelfhypnose om je tijdens de arbeid intens te focussen, te ontspannen en de weeën de baas te blijven.

WERKBLADEN, AUDIO´S, FACEBOOKGROEP

Uitwerken, verdiepen, integreren...

Bij elke module horen werkbladen waarin alle centrale informatie en de oefeningen zelf zijn samengevat. Hiermee kan je de lesinhoud persoonlijk uitwerken en op maat verdiepen.

De werkbladen zijn ervoor ontworpen om je te helpen de ruime informatie ook te integreren en om alles verder in te oefenen.

In totaal houdt de cursus drie audio´s/meditaties/luisteroefeningen (44 min.) in waarin naast je verstand ook de diepere lagen worden aangesproken en creatief aan het werk worden gezet.

Je bent uitgenodigd om deelnemen aan een gesloten Facebookgroep voor cursisten om vragen, inspiratie en verhalen te delen.

Online geboortevoorbereiding
voor een natuurlijke bevalling

>> meer zelfvertrouwen

>> betere beslissingen kunnen nemen

>> interventies reduceren

>> complicaties minimaliseren

>> empowerment van keuzes

>> fysiologisch proces optmimaliseren

>> veiligere autonomie

zwanger met laptop.jpeg

Na deze cursus...

1.

weet je perfect hoe een bevalling kan aflopen.

2.

kan je tijdens de ontsluitingsweeën een diepe en ontspannen ademhalingstechniek toepassen.

3.

begrijp je waarom intuïtief meeduwen wint van hard persen tijdens de uitdrijvingsfase.

4.

ken je de 6 krachtbronnen die je gaan helpen de pijnbeleving tijdens de bevalling te verlichten.

5.

kan je verbeelding en herhaling inzetten om je onderbewuste brein positief te stimuleren.

6.

ga je je zelfverzekerd en vol vertrouwen voelen om je weeën optimaal te kunnen opvangen.

7.

weet je hoe je veiligheid kunt creëren tijdens de arbeid om volledig in je positieve flow te blijven.

8.

heb je inzichten over de samenhang van angst-stress-adrenaline-pijn.

9.

zie je waar je angsten jezelf tegenhouden en kan je ze omvormen naar dingen die je wel wilt.

10.

heb je kennis en een tool om je behoeften met zorgverleners te communiceren.

11.

kunnen de partners hun vrouw zeker en nuttig ondersteunen tijdens de arbeid.

12.

heb je inzicht hoe en waarom beweging en bevalhoudingen de vooruitgang van de bevalling kunnen beïnvloeden.

13.

ken je de essentiële schakels om je energie tijdens de bevalling in balans te houden.

14.

heb je de nodige tools om jezelf te kalmeren en op elk moment de controle te houden.

15.

heb je met je partner een visie gecreëerd en afgestemd over de essentiële wensen/verlangens omtrent de geboorte van jullie kindje.

Birth is powerful.

Let it empower you.

 

Over mezelf

 

Ik ben Colette, bezielster van deze Hypnosepraktijk.

Ik wil mezelf even voorstellen.

Ik ben geboren in 1980 en opgegroeid in Duitsland. Een aantal jaar geleden heeft me de liefde naar België getrokken. Ondertussen woon ik met mijn partner in Wijnegem bij Antwerpen, waar ook in 2015 en in 2019 onze geweldige kinderen Leon en Louise geboren zijn.

Na een opleiding als een kunst- en cultuurleraar en een graduaat in sociale pedagogie, heb ik in een eerste loopbaan gewerkt als consulent in de economische sector.

Na het einde van mijn studie ben ik begonnen met een uitgebreide hypnotherapie opleiding met ondertussen meer dan 500 uur cursus en supervisie bij het Zentrum für Angewandte Hypnose in Mainz, Duitsland. Sinds 2012 werk ik als hypnotherapeut in eigen praktijk, eerst in Keulen, later in Wijnegem.

Na de hypnobirthing-geboorte van mijn eerste kindje heb ik in Nederland bij Mucha Mama Hypnobirthing een opleiding gevolgd om zelf zwangerschapscursussen te kunnen geven. Sinds 2016 ben ik gecertificeerde cursusleidster voor hypnobirthing cursussen en geef als één van de eerste in België regelmatig bevallingscursussen met hypnose.

In het Corona jaar 2020 heb ik mijn ervaringen op het gebied van bevalcursus geven, hypnotherapie geven en zelf 2 keer te bevallen in een nieuw jasje gegoten en een cursusconcept ontworpen dat de impactvolle dingen die ik ben tegen gekomen integreert. En voilà , mijn eigen cursus ´De natuurlijke bevalling´ is ondertussen klaar.

Mijn missie is om zo veel mogelijk zwangeren/koppels te coachen hoe een zachte, rustige en liefdevolle geboorte voor henzelf en hun kindje in handbereik komt. De start in het leven is een uniek moment en beïnvloedt ons op onderbewust niveau later in ons leven.

Ik ben ervan overtuigd dat wij vrouwen het nog steeds kunnen - bevallen vanuit ons eigen kracht. Alleen draagt het moderne leven ertoe bij dat we vaak de connectie met onze intuitie en ons onderbewuste vaardigheden kunnen missen. In mijn zwangeschapscursussen help ik, om terug naar onze vrouwelijke oerkracht te vinden. Daarvan profiteren we tijdens de bevalling en ook nadien als moeders.

Ik kijk ernaar uit om dit met je te delen,

Colette

Giving birth should be your greatest achievement not your greates fear.

 

Jane Weideman

FAQs

#demo.question.question1#


#demo.question.question1.answer1#
#demo.question.question2#


#demo.question.question2.answer1#

 1. #demo.question.question2.answer2#
 2. #demo.question.question2.answer3#
 3. #demo.question.question2.answer4#
 4. #demo.question.question2.answer5#
#demo.question.question3#


#demo.question.question3.answer0#

 1. #demo.question.question3.answer1#
 2. #demo.question.question3.answer2#
 3. #demo.question.question3.answer3#
 4. #demo.question.question3.answer4#
 5. #demo.question.question3.answer5#
#demo.question.question4#


#demo.question.question4.answer1#

top-view-of-expecting-pregnant-woman-in-

Hoe verloopt het online traject ´De natuurlijke bevalling´?

Nadat je bent ingeschreven, krijg je onmiddelijk toegang tot het online cursusmateriaal (4h lesvideo´s, 44 min. audio´s, werkbladen, geboorteplan) om online te bekijken en deels te downloaden.

Verder kan je je lid maken van een gesloten Facebookgroep voor deelnemers van mijn cursussen. Hier kan je ideeën delen, ervaringen uitwisselen, in contact blijven...

Na de cursus kan je je favoriete tools en technieken blijven oefenen en verdiepen zodat het in de bevalling helemaal vanzelf gaat.

Je kan de cursus gedurende 8 maanden waar, wanneer en zo vaak je wilt bekijken.

Wat kost een onlinecursus?

Prijs voor de volledige cursus (module 1-4): eenmalig 99 EUR

Elke module kan ook apart aangekocht worden:

Prijs per module 1/2/3/4: eenmalig 29 EUR

Wat is de beste timing?

De meeste deelnemers volgen de cursus tussen hun 25ste en 35ste zwangerschapsweek. Ik adviseer om een paar weken te rekenen tussen de cursus en de uitgerekende datum. Dit geeft je genoeg tijd te oefenen en te verdiepen.

Cursisten aan het woord

0

WINKELMAND

Contact

Vaartdijk 29

2110 Wijnegem

>>> google maps

Telefoon  0465 / 54 85 17
E-mail  colettesauerwein@gmail.com

 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube Channel

Blijf je graag op de hoogte

van mijn aanbod?

Vragen? Stuur me een berichtje.

©2020 Colette Sauerwein

Alle rechten voorbehouden

Privacyverklaring & disclaimer

Algemene voorwaarden