Google+ Over mezelf l Hypnose praktijk Antwerpen l Colette Sauerwein

Over mezelf

Leer hypnose en mezelf kennen.

Colette Sauerwein

Op basis van een wederzijds vertrouwen kan hypnotherapie doeltreffend en oplossingsgericht resultaat opleveren. Ik zou mezelf graag willen voorstellen, voordat we elkaar misschien persoonlijk leren kennen.

Mijn naam is Colette Sauerwein, ik ben geboren in 1980 en opgegroeid in Duitsland. Een aantal jaar geleden heeft me de liefde naar België getrokken. Ondertussen woon ik met mijn partner in Wijnegem bij Antwerpen waar ook 2015 en 2019 onze geweldige kinderen Leon en Louise geboren zijn.

Na een opleiding als een kunst- en cultuurleraar en een graduaat in het sociaal werk, heb ik in een eerste loopbaan gewerkt als consulent in de economische sector. Op mijn 30ste was het voor mij de hoogste tijd om een hartewens te vervullen – mezelf gaan wijden aan professioneel, therapeutisch werk. Want onmiddellijk na het einde van mijn studie ben ik al begonnen met een uitgebreide hypnotherapie opleiding met ondertussen meer dan 500 uur cursus en supervisie bij het Zentrum für Angewandte Hypnose in Mainz, Duitsland. 

Al sinds mijn vroege jeugd, toen ik zelf in contact kwam met systemische gezinstherapie, heeft dit mij gefascineerd, later vooral de moderne hypnotherapie. Ik hou van het gevoel in trance te zijn en ben steeds weer opnieuw onder de indruk van het potentieel aan innerlijke beelden en gevoelens. Door de gevoelige contacten met diepe innerlijke waarheden in een trance vind ik steeds weer helend rust en kracht. Ik ben dankbaar deze ervaring te kunnen delen met mijn cliënten en ieder individu een stukje te kunnen begeleiden op zijn/haar weg.

In het voorjaar van 2012 kreeg ik de toestemming tot de professionele uitoefening van geneeskunde in Duitsland als een psychotherapeut door het ministerie van volksgezondheid van Dusseldorf. Ik ben gecertificeerd en lid als hypnotherapeut van de beroepsvereniging Deutsche Gesellschaft für Autosystemhypnose e.V. Sinds 2012 werk ik zelfstandig als psycho/hypnotherapeut in een eigen praktijk, eerst in Keulen later in Wijnegem.

Na de geboorte van mijn zoon heb ik in Nederland bij Mucha Mama Hypnobirthing een aanvullende opleiding gevolgd. Sinds 2016 ben ik gecertificeerde cursusleidster voor hypnobirthing cursussen en geef sinds januari 2017 als een van de eerste in België regelmatig bevallingscursussen met hypnose.

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten,

Colette