Diepgaande Hypnobirthing cursus in Antwerpen

voor zwangeren die zich optimaal willen voorbereiden op een natuurlijke en positieve bevalling

Kom genieten van welverdiende ontspanning en leerrijke oefeningen. Bereid je voor op een hele fijne, positieve ervaring: de geboorte van je babytje.

 

Deze praktische workshop zit vol mentale voorbereidingstechnieken voor een mooie en liefdevolle bevalling. In een klein groepje met een fijne persoonlijke sfeer leer je hoe je twijfels, angsten en zorgen kan loslaten en gebruik kan maken van de ‘mind tools’ om je sterk en zelfzeker te voelen. Leer ook hoe je de pijn de baas kan blijven.

 

Tijdens onze cursus hypnobirthing, die wordt ondersteund met lesvideo’s, hypnosesessies voor thuis en een e-boek, leer je heerlijk ontspannen. 

Wat houdt een
Mucha Mama® hypnobirthing-cursus in?

 

Bij alle zwangerschapscursussen

eender of in groep of privé, voor koppels of solo ontvang je het volgende lessen-paket:

1-DAAGSE WORKSHOP

Ervaar...

Met een 1-daagse Hypnobirthing bevalcursus van Mucha Mama® ben je perfect voorbereid op je bevalling. In de workshop krijg je diepgaande uitleg wat je tijdens een bevalling kan verwachten en door welke schakels je invloed uitoefent om een positieve natuurlijke verloop te bevorderen. De cursus zit vol praktische oefeningen, tips, tools en technieken om diepe ontspanning tijdens de bevalling te creëren. Je leert in een klein groepje met een fijne persoonlijke sfeer hoe je met vertrouwen, rust en effectieve zelfhypnose-technieken de weeën de baas kunt. Hypnobirthing helpt, om je angsten op te sporen en te transformeren en je bevalling zo natuurlijk mogelijk te laten verlopen – voor een gezonde en liefdevolle start met uw kindje.

Je kan bij de inschrijving kiezen tussen een groepsworkshop met of zonder partner of een individuele privécursus. Tijdens alle drie varianten van deze cursus wordt dezelfde inhoud geleerd.
Tip: Als je samen met een partner komt, wordt deze wel perfect geinformeerd en voorbereid om je tijdens de arbeid te ondersteunen - een waardevol bijdrage!

5 MP3 HYPNOSESESSIES

Luister...

Deze krachtige en tegelijk ontspannende hypnosesessies werden speciaal ontwikkeld om je onderbewustzijn fine te tunen voor een serene bevalling. Ze bestaan uit hypnosesessies en affirmatiesessies vol positieve suggesties. Luister er regelmatig naar en voel je rustig, vol vertrouwen en ontspannen.

Het digitaal cursusmateriaal (hypnosesessies, lesfilmpjes, e-boek) kan je downloaden of online raadplegen. Na de inschrijving kan je er onmiddellijk mee aan de slag.

 4 LESFILMPJES

Kijk...

In deze korte en nuttige lesfilmpjes ervaar je meer over de basisprincipes van hypnobirthing. Je leert alvast het onspannings-warmup en de waardevolle ademhalingstechniek voor de ontsluitingsweeën kennen. Vlak voor je bevalling kan je als nodig altijd de belangrijkste technieken opfrissen.

E-BOEK

Lees...

´Mucha Mama® - Bevallen met Hypnobirthing´ is een handig en makkelijk te volgen e-boek met veel details over de ‘body-mind'-aanpak. De tips en praktische ervaringen bieden je een grondige theoretische basis naast de praktische workshop.

OEFENBOEK MET EXTRA`S

Oefen en verdiep....

Tijdens de workshop ontvang je een oefenboek waarin alle oefeningen van de dag zijn uitgelegd. Een specialiteit van de Mucha Mama® methode is dat je alle oefeningen persoonlijk kan maken. Het oefenboek is dus tegelijkertijd ook een werkboek voor je notities, affirmaties e.a. Je kan ermee na de cursus verder oefenen en verdiepen. Er zitten ook allerlei extra´s bij als geboorteplan, plaatje met houdingen, oefentabel, partneroverzicht.

EXTRA ONDERSTEUNING

In het geval van zich ankondigende inleiding of stuitligging...

Moest je baby in de laatste weken voor de uitgerekende bevallingsdatum in stuit liggen of een inleiding gepland zijn, geef ik je extra support om je baby op natuurlijke manier te helpen draaien oftewel de bevalling natuurlijk op te wekken.

Het support-paket bestaat telkens uit een 5-stappen plan, een hypnose sessie en mijn persoonlijke begeleiding via telefoon en e-mail.

3 stappen ter voorbereiding van een betere bevalling

 1. Bereid je voor met het online lesmateriaal

 2. Kom naar de hypnobirthing-cursus

 3. Pas de tools en technieken toe

Na deze cursus...

1.

weet je perfect hoe een bevalling kan aflopen.

2.

kan je tijdens de ontsluitingsweeën een diepe en ontspannen ademhalingstechniek toepassen.

3.

begrijp je waarom intuitief meeduwen wint voor hard persen tijdens de uitdrijvingsfase.

4.

kan je geregeld genieten van een heerlijke partnermassage

5.

kan je je persoonlijke affirmaties en visualisaties inzetten om je onderbewuste brein positief te stimuleren.

6.

ga je je zelfverzekerd en vol vertrouwen voelen om je weeën optimaal te kunnen opvangen.

7.

ken je mogelijkheden voor zelf- en partnerhypnose.

8.

heb je inzichten over de samenhang van angst-spanning-pijn.

9.

zie je waar je angsten jezelf tegenhouden en kan je ze omvormen naar dingen die je wel wilt.

10.

heb je tools om je behoeften met zorgverleners te communiceren.

11.

kunnen de partners hun vrouw zeker en nuttig ondersteunen tijdens de arbeid.

12.

heb je inzicht hoe en waarom beweging en bevalhoudingen de vooruitgang van de bevalling kunnen beïnvloeden.

13.

ken je de essentiele schakels om je energie tijdens de bevalling in balans te houden.

14.

heb je de nodige tools om jezelf te kalmeren en op elk moment de controle te houden.

15.

heb je met je partner een visie gecreerd en afgestemd over de essentiële wensen/verlangens omtrend de geboorte van jullie kindje.

Tevredenheidsgarantie

Niet 100% tevreden?

Dan krijg je je geld terug.

 

Over mezelf

 

Ik ben Colette, bezielster van deze Hypnosepraktijk.

Ik wil mezelf even voorstellen.

Ik ik ben geboren in 1980 en opgegroeid in Duitsland. Een aantal jaar geleden heeft me de liefde naar België getrokken. Ondertussen woon ik met mijn partner in Wijnegem bij Antwerpen waar ook 2015 en 2019 onze geweldige kinderen Leon en Louise geboren zijn.

Na een opleiding als een kunst- en cultuurleraar en een graduaat in sociale pedagogie, heb ik in een eerste loopbaan gewerkt als consulent in de economische sector.

Na het einde van mijn studie ben ik begonnen met een uitgebreide hypnotherapie opleiding met ondertussen meer dan 500 uur cursus en supervisie bij het Zentrum für Angewandte Hypnose in Mainz, Duitsland. 

Al sinds ik als jonge volwassene zelf in contact kwam met de moderne hypnose heeft dit mij gefascineerd. Ik hou van het gevoel in trance te zijn en ben steeds weer opnieuw onder de indruk van het potentieel aan innerlijke beelden en gevoelens. Door de gevoelige contacten met diepe innerlijke waarheden in een trance vind ik steeds weer helende rust en kracht. Ik ben dankbaar deze ervaring te kunnen delen met mijn cliënten en ieder individu een stukje te kunnen begeleiden op zijn/haar weg.

Na de hypnobirthing-geboorte van mijn eerste kindje heb ik in Nederland bij Mucha Mama Hypnobirthing een opleiding gevolgd om zelf zwangerschapscursussen te kunnen geven. Sinds 2016 ben ik gecertificeerde cursusleidster voor hypnobirthing cursussen en geef als één van de eerste in België regelmatig bevallingscursussen met hypnose.

Mijn missie is, om zo veel mogelijk zwangeren/koppels te coachen hoe een zachte, rustige en liefdevolle geboorte voor henzelf en hun kindje in handbereik komt.

Ik ben ervan overtuigd dat wij vrouwen het nog steeds kunnen - ´bevallen vanuit ons eigen kracht´! In mijn zwangeschapscursussen help ik, om terug naar onze vrouwelijke oerkracht te vinden, te connecteren met onze intuïtie en ons onderbewustzijn. Daarvan profiteren we tijdens de bevalling en ook nadien als moeders.

Ik kijk ernaar uit om dit met je te delen,

Colette

Voordelen van hypnobirthing

een snellere bevalling

minder pijn

minder complicaties

een rustige baby

een nauwere band met je baby tijdens de zwangerschap

betrokkenheid van en een rol voor je partner

Praktisch

 

Hoe verloopt een hypnobirthingcursus?

Nadat je bent ingeschreven, krijg je onmiddellijk toegang tot het online cursusmateriaal (hypnoseluistersessies, lesfilmpjes, e-boek). Je kan het theoretische gedeelte voorbereiden en alvast lekker ontspannen met de sessies.

Op je gekozen datum volg je solo of samen met je partner de 1-daagse workshop (wordt deels ook in 2 dagdelen aangeboden). Je ontvangt tijdens de workshop je oefenboek voor je notities en praktische oefeningen. Als je de cursus online volgt, stuur ik deze met de post naar je op.

Na de cursus kan je je favoriete tools en technieken blijven oefenen en verdiepen zodat het in de bevalling helemaal vanzelf gaat.

 

Wat kost een cursus?

Koppelcursus per koppel 258 EUR

Solocursus 199 EUR

Privécursus 369 EUR

Individuele consultatie 80 EUR

Wanneer volg je best een cursus?

De meeste deelnemers volgen de cursus tussen hun 25ste en 35ste zwangerschapsweek. Ik adviseer om toch zeker 4 tot 6 weken te rekenen tussen de cursus en de uitgerekende datum. Dit geeft je genoeg tijd om na de workshop te oefenen en te verdiepen.

Vrouwen die erg bang zijn voor de bevalling kunnen best meer tijd tussen de cursus en de uitgerekende datum laten. Zo kan je al tijdens de zwangerschap angsten verminderen en van het positieve effect profiteren.

Wanneer vindt een workshop plaats?

Cursusdata 2020 - 1-daagse koppelcursus:

 • Zaterdag 20 juni 2020
  09:30 - 17:00 uur (online via video conference)

 • Zondag 12 juli 2020
  09:30 - 17:00 uur (Ugo Relax - Wijnegem)

 • Zondag 9 augustus 2020
  09:30 - 17:00 uur (Ugo Relax - Wijnegem)

 • Zondag 6 september 2020
  09:30 - 17:00 uur (Ugo Relax - Wijnegem)

 • Woensdag 9 + 16 september 2020
  18:00 - 21:30 (online via video conference)

 • Zondag 18 oktober 2020
  09:30 - 17:00 uur (Ugo Relax - Wijnegem)

 • Woensdag 18 + 25 november 2020
  18:00 - 21:30 (online via video conference)

 • Zondag 13 december 2020
  09:30 - 17:00 uur (Ugo Relax - Wijnegem) 

Cursusdata 2020 - 1-daagse solocursus (moms only):

 • Woensdag 24 juni + 1 juli 2020
  17:00 - 19:30 uur (Ugo Relax - Wijnegem)

 • Woensdag 12 + 19 augustus 2020
  17:00 - 19:30 uur (online via video conference)

 • Woensdag 30 september + 7 oktober 2020
  17:00 - 19:30 uur (Ugo Relax - Wijnegem)

 • Woensdag 2 + 9 december 2020
  17:00 - 19:30 uur (online via video conference)
   

1-daagse privécursus:

Het datum wordt individueel afgespoken.

Op locatie of online?

De cursussen gaan door in het Yogastudio ´Ugo Relax´in de  Schoolstraat 7 te Wijnegem, dichtbij Antwerpen.

Privécursussen worden bij jullie thuis gehouden.

Als de Corona-maatregelen samenscholingen verbieden, geef ik de cursussen online.

Individuele consultaties vinden in mijn praktijk plaats op de Vaartdijk 29 te Wijnegem.

Cursisten aan het woord

Op 8 november is onze zoon geboren na een heel vlotte bevalling. Om 10.30 ‘s avond zijn de vliezen gebroken. Toen we toekwamen in het ziekenhuis rond 12u, waren de weeën reeds gestart en om 5 na 9 is hij geboren. Ik heb heel veel gehad aan de cursus die je gegeven hebt. Ook Simon wist waar hij wat kon doen, waardoor we beiden ontspannen waren. Hartelijk dank, Veel liefs E.

We hebben genoten van deze ontspannende, leerrijke dag. Het heeft ons geïnspireerd om samen richting de bevalling toe te werken gebruik makend van de ontspanningstechnieken en opgedane kennis. De vrees dat het "te wollig" zou zijn was ongegrond. Colette bracht alles op een genuanceerde manier, ruimte latend voor eigen invulling van de ouders in spe. Dankjewel Colette! N.

Hallo  colette, onze dochter is al eventjes op de wereld, we hebben onszelf wat tijd gegeven. Ze is gezond, zonder pijnstillers of keizersnede gekomen. En daar zijn we heel dankbaar voor. Het was wel een lange bevalling (3 uren persen, 40 uur i weeen) en extreem warm! Ze lag met de oogjes naar boven, aldus een sterrenkijker onder een rode maan op due nacht. Daardoor waren de weeen iets heftiger dan normaal en omdat het zo lang duurde en na een bad, vielen ze weg en heb ik zo mogen persen. Uiteindelijk hebben ze ons toch wat geholpen, perskracht nam af, ik werd (te)moe en het werd een nood tang-geboorte. Een beetje een teleurstelling, omwille van mijn romantische voorstelling en het harde werk vooraf, maar achteraf toch beter omdat ze meestal een keizersnede doen. Wat een geluk dat onze dochter zo rustig bleef en in topconditie was waardoor haar harttoontjes stabiel bleven. Je vroeg ons naar een kort geboorte-berichtje, met onze hypnobirthing experience: We hebben vooral iets gehad aan de ademhaling en de affirmaties. Alsook de massage deed deugd tijdens de eerste uurtjes. Ons ziekenhuis staat bekend voor natuurlijke bevalling en dat merkten we ook aan de begeleiding, we werden veel alleen gelaten waardoor we zelf onze plan konden/moesten trekken. Het voordeel was dat we veel vrijheid hadden en weinig ingrepen werden voorgesteld. Dat hield ons gefocussed, met ons ideaal voor ogen. Zo waren we een hele tijd in de appelboomgaard (naast het ziekenhuis), met een kleine picnic, muziekje en probeerden we vele verschillende houdingen en de 10/10 ademhaling uit die je ons toonden. 

Visualiseren ging wat lastiger, vooral op het einde. We zijn ontzettend blij dat we jouw tips en adviezen kregen, zonder deze voorbereiding had onze bevalling omwille van de complexiteit er waarschijnlijk helemaal anders uitgezien. Dankjewel lieve colette Veel liefs van ons gedrie, T. 

Dag Colette, We hebben het leuke nieuws te melden dat we vanaf nu met ons drietjes zijn. Onze dochter H. is geboren op 15/01/2020 om 14:44 in het Middelheim ziekenhuis in Antwerpen. Bij de geboorte was ze 56,5 cm groot en woog ze 3,970kg. Alles is prachtig verlopen en het was een zeer vlotte natuurlijke bevalling (rond 11:30 in het ziekenhuis binnen en had volledige ontsluiting). We stellen het goed ☺ . Bedankt voor de goeie cursus hypnobirthing en het contact dat we erna hebben gehad. Dit heeft ons echt geholpen om onze bevalling goed te visualiseren en voor te bereiden. We raden hypnobirthing bij iedereen aan! Groetjes, K., P. & H.

Beste Colette, Hypnobirthing heeft ons geholpen om deze prachtige jongen veilig en wel thuis op de wereld te zetten. De voorweeen duurden lang maar kon ik vooral door behulp van de affirmaties goed controleren. Rustige muziek en de stem van mijn partner (die de affirmaties van jullie had ingesproken met meditatieve achtergrondmuziek) steunden me enorm. Het was een bandje van 40min die me echt kracht insprak. Uren gingen voorbij met deze muziek en het horen van zijn stem in mijn oren. Hierdoor kon mijn partner ook slapen en voelde ik me nog steeds gesteund en verbonden. Mezelf kracht inspreken, rustig blijven en vooral ademen... Het is gelukt zonder kleerscheuren en dat maakte me ook trots op mezelf. De vroedvrouwen zeiden dat ik het zeer goed en gecontroleerd deed en vooral dat ik hun instructies rustig volgde. Het is achter de rug en ik zal deze wijze meditatielessen nooit vergeten. Bedankt hiervoor. C.+F. 

0

WINKELMAND

Contact

Vaartdijk 29

2110 Wijnegem

>>> google maps

Telefoon  0465 / 54 85 17
E-mail  colettesauerwein@gmail.com

 • White Facebook Icon
 • White YouTube Icon

Blijf je graag op de hoogte

van mijn aanbod?

Vragen? Stuur me een berichtje.

©2020 Colette Sauerwein

Alle rechten voorbehouden

Privacyverklaring & disclaimer

Algemene voorwaarden